Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη γερμανική εταιρία ΝΤΑΣΑ ανατέθηκε ο εκσυγχρονισμός των F4, κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.
- Μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών των καυσίμων, εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου, πήρε η κυβέρνηση.
- Εντυπωσιακά στοιχεία για μεγαλοφειλέτες προς το Δημόσιο ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς.
- Αλλάζει το τοπίο στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τύπου, Δημήτρη Ρέππα.
- Συνεδριάζει αύριο ο ΟΤΕ με θέμα την προμήθεια νέων ψηφιακών παροχών.
- Κηδεύτηκε το απόγευμα στη Χαλκίδα ο 28χρονος κυβερνήτης του Μιράζ 2000, Ιωακείμ Παντελάκης.
- Από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο ξεκίνησε το διάπλου του Αιγαίου, με την ιστιοσανίδα του ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ, στην Κωνσταντινούπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη γερμανική εταιρία ΝΤΑΣΑ ανατέθηκε ο εκσυγχρονισμός των F4, κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Την ανάθεση του εκσυγχρονισμού των F-4 στην γερμανική εταιρία, Ντάσα, έναντι του ποσού των 87 δισεκατομμυρίων δραχμών, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητική τη σύμβαση, ενώ αναφερόμενος στην έγκριση από το ΚΥΣΕΑ του νέου αμυντικού δόγματος, είπε ότι παραμένει η βασική απειλή εξ ανατολών για τη χώρα μας. Τέλος, το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία προβλέπει την μετατροπή των μεγάλων σχηματισμών σε πιό ευέλικτες και ταχυκίνητες μονάδες με αναβάθμιση των ταξιαρχιών.

Μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών των καυσίμων, εξαιτίας της ανόδου του δολαρίου, πήρε η κυβέρνηση.

Στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη, κατά 4 δρχ το λίτρο και την επιβολή ανώτατης τιμής στην πώληση των βενζινών σε όλη τη χώρα, πλην των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, προχώρησε η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να συγκρατήσει τις τιμές των καυσίμων, εξαιτίας της αλματώδους ανόδου του δολαρίου. Ετσι από αύριο καιμέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά 1,20 δρχ το λίτρο, ενώ για το πετρέλαιο κίνησης δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Εντυπωσιακά στοιχεία για μεγαλοφειλέτες προς το Δημόσιο ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς.

Εντυπωσιακά στοιχεία για ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρύς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μόνο μέχρι το Νοέμβριο του 1995, για μεγαλοφειλέτες άνω του ενός δις δρχ, σε σύνολο 2 τρις 736 δισ. δρχ. χρέη προς το Δημόσιο, τα 2,5 τρις δρχ τα χρωστούσαν 33 ΔΕΚΟ και προβληματικές και τα υπόλοιπα 200 δις δρχ διάφορες εταιρίες και φυσικά πρόσωπα. Για την είσπραξη των οφειλών, ο κ. Δρυς, διαβεβαίωσε οτι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τους οφειλέτες, όπως προσωποκράτηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αλλάζει το τοπίο στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τύπου, Δημήτρη Ρέππα.

Θέματα που αφορούν το δημοσιογραφικό και ραδιοτηλεοπτικό χώρο, συζήτησε ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, με τους συντάκτες του ραδιοτηλεοπτικού ρεπορτάζ.Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο κ.Ρέππας προανήγγειλε τη δραστική μείωση διευθυντικών θέσεων, την ένταξη παραγωγών, σκηνοθετών στη διεύθυνση παραγωγής, καθώς και την πρόωρη συνταξιοδότηση 800 περίπου εργαζομένων.

Συνεδριάζει αύριο ο ΟΤΕ με θέμα την προμήθεια νέων ψηφιακών παροχών.

Την προμήθεια των νέων ψηφιακών παροχών, κόστους 83 δις δραχμών που εντάσσονται στο πλαίσιο του επείγοντος επενδυτικού προγράμματος του οργανισμού για τη δεετία 1997-98, θα αποφασίσει αύριο σε έκτακτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ. Χθες, αποφασίστηκε να γίνει προμήθεια 1.302.000 ψηφιακών παροχών, καθώς και άλλου υλικού για την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου.

Κηδεύτηκε το απόγευμα στη Χαλκίδα ο 28χρονος κυβερνήτης του Μιράζ 2000, Ιωακείμ Παντελάκης.

Κηδεύθηκε το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκίδα, ο 28χρονος κυβερνήτης του μοιραιου Μιράζ 2000, Ιωακείμ Παντελάκης. Ο άτυχος υποσμηναγός δεν είχε προλάβει να εγκαταλείψει το αεροσκάφος που κατέπεσε προχθές βορειοανατολικά της Σκύρου, κατά την διάρκεια άσκησης αναχαίτησης στο Αιγαίο.

Από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο ξεκίνησε το διάπλου του Αιγαίου, με την ιστιοσανίδα του ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.

Από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ξεκίνησε το μεσημέρι ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης για το διάπλου του Αιγαίου πάνω σε μία ιστιοσανίδα. Ο αθλητής αναμένεται να φτάσει στο Ηράκλειο της Κρήτης αύριο το απόγευμα. Η προσπάθεια του Κακλαμανάκη, γίνεται στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Ολυμπιάδας του 2004 από την Αθήνα και μεταδίδεται τηλεοπτικά σε πολλές χώρες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ, στην Κωνσταντινούπολη.

Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ συναντήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον κ. Στογιάνοφ, που βρίσκεται στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη, ήταν διάρκειας 40 λεπτών και χαρακτηρίσθηκε εγκάρδια. Οι δύο συνομιλητές εξέτασαν το πρόβλημα της διάσπασης της βουλγαρικής Ορθόδοξης εκκλησίας, εκφράζοντας την άποψη ότι τώρα είναι η στιγμή να ενεργήσουν από κοινού για την υπέρβαση του προβλήματος. Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε στον πρόεδρο της Βουλγαρίας ότι θα προσευχηθεί προκειμένου η χώρα του να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, τονίζοντας την αγάπη του προς το βουλγαρικό λαό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στέλιος Σφακιανάκης είναι ο νέος πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, καθώς μετά από σχετική ψηφοφορία έλαβε 15 ψήφους, ενώ τρεις ΠΑΕ ψήφισαν λευκό και ισάριθμες αποχώρησαν της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΠΑΕ που ψήφισαν λευκό ήταν ο Παναθηναϊκός, ο ΟΦΗ και ο Αθηναϊκός, ενώ αποχώρησαν από την διαδικασία η ΑΕΚ, ο Απόλλωνας και η Καβάλα. Ο δρόμος για την εκλογή Σφακιανάκη, είχε ανοίξει νωρίτερα ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλέξης Κούγιας, από την πλευρά του, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΑΕ, αλλά και του διοικητικού συμβουλίου γενικότερα, για την απόφαση να μη γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του για μέλος στο ΔΣ, ως εκπρόθεσμη.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Α' Εθνικής κατηγορίας στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ, όπως αναδείχθηκαν μετά από την σχετική ψηφοφορία, είναι οι εξής Θεοδωρίδης (Ηρακλής), Λούβαρης (Ολυμπιακός), Μητρόπουλος (Ιωνικός), Λουκόπουλος (Παναχαϊκή), Πιαλόγλου (Ξάνθη), Καλογιάννης (Αθηναϊκός), Παπαδόπουλος (Καλαμάτα), Σταυρόπουλος (Πανηλειακός) και Κρυσταλλίδης (ΠΑΟΚ). Από το νέο ΔΣ αποκλείστηκαν οι Παπαματθαιάκης (ΟΦΗ) και Κανελλόπουλος (Παναθηναϊκός).

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει η ομάδα μπάσκετ ΑΕΚ την απόκτηση του Νίκου Παπανικολόπουλου. Ο 18χρονος, που είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες των εφήβων και ελπίδων, δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ομάδα την επόμενη σεζόν, καθώς θα δοθεί δανεικός στη Νείαρ Ηστ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Εξάλλου, στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Παπαδάκος. Ο 32χρονος σέντερ, που πέρυσι ήταν στον Πειραϊκό, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο έναντι 10 εκατομμυρίων δραχμών περίπου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,77, γαλλικό φράγκο προς 47,10, λίρα Αγγλίας προς 475,16, ελβετικό φράγκο προς 192,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,11, τη λίρα Κύπρου προς 542,17 και την ECU προς 313,01 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση 0,49% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1584,17 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 10,4 δισ. δρχ. Με άνοδο έκλεισε το δολάριο στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος έναντι της δραχμής μετά τη χθεσινή διορθωτική υποχώρηση. Εκλεισε στο fixing στις 288,030 δρχ. και θα πωλείται αύριο απο τις Εμπορικές Τραπεζες προς 292,350 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 18 με 34 βαθμούς, στο Ιόνιο 20 με 32 και στο Αιγαίο 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πρόσκαιρη βροχή, βόρειους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 32 και 20 με 31 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 1997 - 18:00:22 UTC