Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νίκη Ξάνθου και Βούλα Πατουλίδου ρίχνονται σήμερα στη μάχη των προκριματικών του μήκους. Ατυχος στάθηκε χθες ο Λάμπρος Παπακώστας που κατέλαβε την έκτη θέση.
- Ασύληπτοι οι 9 απο τους 15 δραπέτες των φυλακών Κέρκυρας
- Τις 300 δραχμές πλησιάζει το δολάριο
- Αντίδραση Λευκωσίας - Αθήνας σε νέα τουρκική πρόκληση
- Η Βρετανία υποστηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
- Εξομείωση μισθών βουλευτών με Προέδρου Αρείου Πάγου
- Για παιδοκτονία κατηγορείται επιχειρηματίας

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ισόπαλη 2-2 η ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα με τη πορτογαλική Μποαβίστα. - Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ενόπλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΣΙΣΜ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νίκη Ξάνθου και Βούλα Πατουλίδου ρίχνονται σήμερα στη μάχη των προκριματικών του μήκους. Ατυχος στάθηκε χθες ο Λάμπρος Παπακώστας που κατέλαβε την έκτη θέση.

Αρκετοί Ελληνες αθλητές και αθλήτριες διεκδικούν την πρόκριση τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους σήμερα 6η μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο Καλογρέζας. Το πρωϊ, η 4η Ολυμπιονίκης μας Νίκη Ξάνθου και η ``χρυσή`` Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης στα 100 μέτρα μετ' εμποδίων Βούλα Πατουλίδου, ``ρίχνονται`` στην ``μάχη`` των προκριματικών του μήκους. Το απόγευμα στον τελικό των 200 μέτρων θα επιχειρήσουν να προκριθούν η Κατερίνα Κόφα και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, καθώς και η Χρυσούλα Ιακώβου στα 5000 μέτρα. Ατυχος στάθηκε χθες ο πρωταθλητής μας του ύψους Λάμπρος Παπακώστας, που κατέλαβε την έκτη θέση, αφού πέρασε με άνεση τα 2.32 μέτρα και απέτυχε στα 2.35μ.

Ασύληπτοι οι 9 απο τους 15 δραπέτες των φυλακών Κέρκυρας

Ασύληπτοι παραμένουν οι 9 απο τους 15, που απέδρασαν ομαδικά χθες το απόγευμα απο τις φυλακές της Κέρκυρας. Πληροφορίες αναφέρουν οτι οι δραπέτες ελευθέρωσαν στις 2 τα ξημερώματα το σωφρονιστικό υπάλληλο, Παναγιώτη Κραβαργιώτη, τον οποίο είχαν πάρει μαζί τους ως όμηρο. Απο τους 9 καταζητούμενους οι 5 είναι Ελληνες και οι υπόλοιποι Αλβανοί. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραπετών.

Τις 300 δραχμές πλησιάζει το δολάριο

Νέα άνοδο παρουσίασε το δολάριο, το οποίο θα πωλείται σήμερα προς 299,47 δρχ. Λόγω της ανόδου του αμερικανικού νομίσματος αυξήθηκαν απο τα μεσάνυχτα οι τιμές της βενζίνης κατά 4,7 δρχ το λίτρο και του ντίζελ κίνησης κατά 2,1 δρχ το λίτρο. Πάντως, ο πληθωρισμός τον Ιούλιο σημείωσε ελαφρά υποχώρηση κατά 0,1% και έτρεχε με ρυθμό 5,4% έναντι 5,5 στο τέλος Ιουνίου.

Αντίδραση Λευκωσίας - Αθήνας σε νέα τουρκική πρόκληση

Η κυπριακή κυβέρνηση θα καταγγείλει την Αγκυρα στους διεθνείς οργανισμούς μετά τη συμφωνία, με την οποία αρχίζει η διαδικασία μερικής ένταξης του ψευδοκράτους του Ντενκτάς στην Τουρκία. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επισημαίνει οτι με την ενέργειά της αυτή η Τουρκία θεσμοποιεί απλώς τον πλήρη πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο, που ασκεί απο πολλά χρόνια στη κατεχόμενη Κύπρο.

Η Βρετανία υποστηρίζει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει την ένταξη της Κύπρου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντάγκλας Χέντερσον. Ο Βρετανός αξιωματούχος, που βρίσκεται στην Αθήνα επ' ευκαιρία του 6ου Πρωταθλήματος Στίβου, μετά τη συνάντηση που ειχε χθες με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, υπογράμμισε οτι το μονοπάτι της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ θα είχε μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας εαν επιλύετο μέσα απο διαπραγματεύσεις το θέμα της εσωτερικής διαίρεσης στο νησί.

Εξομείωση μισθών βουλευτών με Προέδρου Αρείου Πάγου

Με τον μισθό του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που φθάνει το ενα εκατομμύριο 400 χιλιάδες δραχμές θα συνεχίσει να δυνδέεται η βουλευτική αποζημίωση, που σήμερα κυμαίνεται γύρω στις 800.000 δρχ, σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο των δικαστικών που ενεκρίθη χθες κατά πλειοψηφία στη Βουλή. Η διάταξη υπερψηφίστηκε μόνο απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Για παιδοκτονία κατηγορείται επιχειρηματίας

Με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών παραπέμπεται να δικασθεί στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας, ο 55χρονος επιχειρηματίας Απόστολος Κοσμάς, ο οποίος κατηγορείται για παιδοκτονία από πρόθεση και για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία. Στις 26 Ιουλίου 1996 ο επιχειρηματίας στο σπίτι του στην Κηφισιά, σκότωσε με τσεκούρι και μαχαίρι τον 24χρονο γιο του Βαγγέλη υποστηρίζοντας οτι αυτός ήταν σχιζοφρενής και επικίνδυνος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλη 2-2 η ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα με τη πορτογαλική Μποαβίστα.

Η ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια παρουσία 6.000 θεατών, αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την πορτογαλική Μποαβίστα, ενώ ο Ολυμπιακός νίκησε στο στάδιο Καραϊσκάκη 4-2 τον Ηρακλή και ο Παναθηναϊκός 2-1 στην Ιταλία την Πεσκάρα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ενόπλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΣΙΣΜ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ενόπλων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΣΙΣΜ, που διεξήχθη στο Ιράν, αφού στον τελικό νίκησε την αντίστοιχη της Ιταλίας με 1-0. Ο τελικός έγινε στην Τεχεράνη, ενώ το μοναδικό τέρμα του εθνικού μας συγκροτήματος σημείωσε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με πέναλτι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 299,47 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,35, γαλλικό φράγκο προς 46,91, λίρα Αγγλίας προς 477,31, ελβετικό φράγκο προς 194,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,25, τη λίρα Κύπρου προς 541,54 και την ECU προς 312,21 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ' ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 18 με 36 βαθμούς, στο Ιόνιο 20 με 33 και στο Αιγαίο 22 με 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη μετά το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 20 μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 7 August 1997 - 7:00:16 UTC