Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με λαμπρή τελετή έληξαν το βράδυ οι αγώνες του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
- Συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς στην Ελβετία.
- Ζημιές καλλιεργειών στη Λάρισα.
- Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας.
- Επικριτικός ο Μητσοτάκης στην κυβερνητική πολιτική.
- Είκοσι νεκροί απο τροχαία,το τριήμερο.
- Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ολυμπο Αναβύσσου Αττικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού - Μοζίρ. - Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού,έχασε από την ΟλυμπίαΛιουμπλιάνας.
- Εντυπωσιακό ντεμπούτο έκανε στον αγγλικό πρωτάθλημα ο Βασίλης Μπορμπόκης.
- Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με λαμπρή τελετή έληξαν το βράδυ οι αγώνες του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Στην ιστορία ανήκει πλέον το 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Περισσότεροι από 3.000 αθλητές, εκπρόσωποι 200 χωρών του πλανήτη μας, βρέθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο στην ελληνική πρωτεύουσα και χάρισαν στους περίπου 500.000 Ελληνες φιλάθλους, που παρακολούθησαν τους αγώνες από κοντά, αλλά και σε τρία περίπου δισεκατομμύρια τηλεθεατές, εντυπωσιακές στιγμές και αρκετές συγκινήσεις. Το "Αθήνα '97",έληξε χθες το βράδυ με μία εντυπωσιακή τελετή, στην οποία οι αθλητές και οι αθλήτριες,αποθεώθηκαν από τους χιλιάδες φιλάθλους πού κατέκλεισαν το στάδιο. Η σημαία της IAAF παραδόθηκε από την Αθήνα στη Σεβίλη, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς στην Ελβετία

Αρχίζει το απόγευμα στο Μοντρέ της Ελβετίας ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς για το Κυπριακό, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που θα ολοκληρωθεί στις 16 του μηνός. Ο πρόεδρος Κληρίδης κατά την άφιξή του στο Μοντρέ, απάντησε με το απόφθεγμα "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης" σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε οτι δεν πρόκειται να ενδώσει στις πιέσεις για μια συμβιβαστική λύση.

Ζημιές καλλιεργειών στη Λάρισα

Ζημιές ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων προκλήθηκαν σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και φρούτων μετά απο χαλαζόπτωση σε 17 κοινότητες της Λάρισας. Οι παραγωγοί ζητούν από την πολιτεία να αποζημιωθούν και κλιμάκια γεωπόνων θα αρχίσουν τις προσεχείς ημέρες την καταγραφή των ζημιών.

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας

Αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη εργασίας ο υπουργός Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Μίλαν Μιλουντίνοβιτς, μετά απο πρόσκληση του Ελληνα ομόλογού του, Θεόδωρου Πάγκαλου. Κατά τις συζητήσεις θα εξεταστούν διμερή θέματα, καθώς και αντίστοιχα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Επικριτικός ο Μητσοτάκης στην κυβερνητική πολιτική

Ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στα Χανιά εξέφρασε την άποψη οτι ο τόπος μας περνά δύσκολες μέρες και οτι δοκιμάζονται βαρύτατα τα εξωτερικά και εσωτερικά θέματα και προπαντός η οικονομία. Ο κ. Μητσοτάλης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση είπε οτι αυτή δεν ειναι σε θέση να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Είκοσι νεκροί απο τροχαία,το τριήμερο.

Βαρύς ο φόρος αίματος στα οδικά δίκτυα και αυτό το τριήμερο με 20 νεκρούς και 327 τραυματίες σε 235 τροχαία ατυχήματα απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ολυμπο Αναβύσσου Αττικής.

Υπο έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα η φωτιά, που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ολυμπος Αναβύσσου Αττικής έχοντας κάψει 40 στρέμματα πευκοδάσους. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε περιοχή της κοινότητας Βίτσα Ιωαννίνων, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και έχει ήδη κάψει 2000 στρέμματα δάσους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού - Μοζίρ.

Την πρώτη τους επαφή με τους παίκτες της Μοζίρ από την Λευκορωσία, την οποία θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για το τσάμπιονς λιγκ, είχαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αφού παρακολούθησαν από βίντεο αγώνες της προσεχούς αντιπάλου τους. Ο Προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται πως έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει την Τετάρτη στο Ολυμπιακό στάδιο, εναντίον της Μοζίρ και εκτός απροόπτου θα είναι οι: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Ανατολάκης, Καραταίδης, Γεωργάτος, Νινιάδης, Σαμπανάτζοβιτς, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Ιβιτς και Οφορίκουε.

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού,έχασε από την ΟλυμπίαΛιουμπλιάνας.

Ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του παιχνίδι για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ του Ζρέτσε της Σλοβενίας, έχασε 61-59 από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Αντίθετα στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους την Ασκολι.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο έκανε στον αγγλικό πρωτάθλημα ο Βασίλης Μπορμπόκης.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο έκανε στον αγγλικό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ο Βασίλης Μπορμπόκης, αφού οδήγησε σε νίκη την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επί της Σάντερλαντ με 2-0, σημειώνοντας μάλιστα και το δεύτερο της ομάδας του, ενώ δημιούργησε και το πρώτο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νέων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, αφού στον ``μικρό`` τελικό επικράτησε 6-5 της αντίστοιχης της Γιουγκοσλαβίας. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία στον τελικό της διοργάνωσης νίκησε 11-7 την Κροατία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 298,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,54, γαλλικό φράγκο προς 47,00, λίρα Αγγλίας προς 477,47, ελβετικό φράγκο προς 194,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 540,83 και την ECU προς 312,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα,ενώ στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες . Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, θα επικρατήσουν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει από 22 μέχρι 31 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 18 με 28 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 11 August 1997 - 7:00:45 UTC