Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε στο Μοντρέ της Ελβετίας ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβασή τους.
- Ωρίμο το αίτημα της τιμαριθμοποίησης των φορολογικών συντελεστών χαρακτηρίζει ο Γιώργος Δρυς.
- Σε εξέλιξη η διαδικασία αναχώρησης των ξένων αποστολών από την Ελλάδα. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
- Καρδιοχτύπησαν οι επιβάτες μπόϊνγκ 737 της Ολυμπιακής καθώς έσκασαν οι δυο πίσω τροχοί κατά την απογείωσή του από το Ηράκλειο.
- Αρχισε η αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε στις καλλιέργειες η πρωτοφανής χαλαζόπτωση σε περιοχές της Λάρισας.
- Συνελήφθησαν ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, έχοντας στην κατοχή τους 52 κιλά χασίς.
- Αποχωρεί από τη θεατρική σκηνή ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και αναλαμβάνει τη διεύθυνση θεατρικής σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου.
- Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας για συνομιλίες με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε στο Μοντρέ της Ελβετίας ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβασή τους.

Με ελάχιστες ελπίδες να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, δεδομένης της αδιαλλαξίας της τουρκοκυπριακής πλευράς, άρχισε στο Μοντρέ της Ελβετίας και θα συνεχισθεί μέχρι το Σάββατο, ο δεύτερος γύρος των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς. Οι συνομιλίες αυτές γίνονται κάτω από το βαρύ κλίμα που δημιούργησε η πρόσφατη συμφωνία Αγκυρας - Ντενκτάς, για σύνδεση του ψευδοκράτους με την Τουρκία, ενέργεια που αποδοκιμάστηκε από τη διεθνή κοινότητα.

Ωρίμο το αίτημα της τιμαριθμοποίησης των φορολογικών συντελεστών χαρακτηρίζει ο Γιώργος Δρυς.

Φορολογικές ελαφρύνσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, ενώ χαρακτήρισε ώριμο το αίτημα για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των αφορολογήτων ορίων. Ο κ. Δρυς άφησε να εννοηθεί ότι πιθανόν να καταργηθεί η υποβολή φορολογικής δήλωσης, για ορισμένες κατηγορίες, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 1998. Στο μεαξύ, μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα σηκώσουν για άλλη μια φορά το βάρος των εσόδων και θα πληρωσουν το 63,5% του συνολικού φόρου.

Σε εξέλιξη η διαδικασία αναχώρησης των ξένων αποστολών από την Ελλάδα. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Πρόκριμα για την ανάληψη της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2.004 από την Αθήνα, αποτελεί σύμφωνα με αθλητικούς παράγοντες, η άψογη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου. Εγκωμιαστικά σχόλια έκαναν αθλητές και μέσα ενημέρωσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα και οι φίλαθλοι πήραν το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης. Στο αεροδρόμιο του ελληνικού έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με αφορμή την αποχώρηση των ξένων αποστολών. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου Πρίμο Νεμπιόλο προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, ο οποίος εκτόξευσε κατηγορίες κατά της Ελλάδας για τη διοργάνωση των αγώνων στίβου.

Καρδιοχτύπησαν οι επιβάτες μπόϊνγκ 737 της Ολυμπιακής καθώς έσκασαν οι δυο πίσω τροχοί κατά την απογείωσή του από το Ηράκλειο.

Καρδιοκτύπησαν οι 110 επιβάτες Μπόϊνγκ της Ολυμπιακής με προορισμό την Κοπεγχάγη και το Ρέκιαβικ, καθώς κατά τη διαδικασία απογειωσής του από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έσκασαν οι δύο πίσω τροχοί. Ο κυβερνήτης αντελήφθη έγκαιρα το γεγονός και ακινητοποίησε το αεροσκάφος λίγα μέτρα πριν το τέλος του διαδρόμου. Οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και η αποστολή της ομάδας του ΟΦΗ, αναχώρησαν για τον προορισμό του με άλλο αεροσκάφος.

Αρχισε η αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε στις καλλιέργειες η πρωτοφανής χαλαζόπτωση σε περιοχές της Λάρισας.

Αρχισε η αποτίμηση των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε στη γεωργική παραγωγή, η πρωτοφανής χαλαζόπτωση, που έπληξε πολλές κοινότητες του νομού Λάρισας, ενώ την Τετάρτη θα συγκληθεί σύσκεψη με τους κοινοτάρχες όλων των πληγεισών περιοχών, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση στο σύνολό της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ζημιές, που φτάνουν και το 100% υπέστησαν πάνω από 70.000 στρέμματα με βαμβάκι, καλαμπόκι, τεύτλα και άλλες καλλιέργειες.

Συνελήφθησαν ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, έχοντας στην κατοχή τους 52 κιλά χασίς.

Πενήντα δυο κιλά χασίς είχαν στην κατοχή τους ο Νίκος Τζελάς και ο Αλβανός φίλος του Αρτούρ Δήμας, οι οποίοι όπως εκτιμάται ανήκουν σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν στους δυο εμπόρους, εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες. Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για εισαγωγή, αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών κατ'εξακολούθηση.

Αποχωρεί από τη θεατρική σκηνή ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και αναλαμβάνει τη διεύθυνση θεατρικής σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θεατρική σκηνή και να αναλάβει το ρόλο του δασκάλου της υποκριτικής τέχνης, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Ο δημοφιλής ηθοποιός αποδέχθηκε πρόταση ενός άλλου βετεράνου του ελληνικού θεάτρου, του Βασίλη Διαμαντόπουλου και αναλαμβάνει τη διεύθυνση της νεοσύστατης, ιδιωτικής, μη κερδοσκοπικής θεατρικής σχολής με την επωνυμία ΙΑΣΜΟΣ.

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας για συνομιλίες με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Γιουργκοσλάβος υπουργός Εξωτερικών Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του, Θεόδωρο Πάγκαλο. Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια καθώς και διμερή θέματα οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες των δυο υπουργών, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην πορεία υλοποίησης των συμφωνιών του Ντέϊτον για τη Βοσνία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρά την ευφορία που επικρατούσε από τις επιτυχίες των αθλητών μας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του ΑΘΗΝΑ 97, ακούστηκαν και αρκετά παράπονα κυρίως από τους πρωταγωνιστές των αγώνων, τους πρωταθλητές μας. Οπως αποκάλυψε η Νίκη Ξάνθου ακόμα περιμένει το πριμ που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, ενώ ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στους λεγόμενους υπευθύνους, καθώς ο ταχύτερος Ευρωπαίος αθλητής παραμένει άνεργος. Ο Λάμπρος Παπακώστας, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, το οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο που έχει γίνει ως τώρα, άσκησε κριτική στην Ομοσπονδία όσον αφορά τα πριμ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αθλητών μας και τόνισε πως εντός των ημερών θα ανακοινωθούν τα πριμ που θα δώσει η Πολιτεία και θα είναι ανάλογα με αυτά που δόθηκαν σγια τις επιτυχίες στην Ατλάντα.

Στην τελική αυθεία μπήκε η προετοιμασία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τη Μοζίρ, για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς λίγκ. Η πειραιώτικη ομάδα αναμένεται να προπονηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, αύριο το απόγευμα, ενώ η ομάδα της Λευκορωσίας φθάνει στην Αθήνα απόψε και θα γυμναστεί και αυτή αύριο. Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ δηλώνει έτοιμος για να αντιμετωπίσει αύριο την Σλοβακική Σπάρτακ Τρνάβα, ενώ υπολογίζεται ότι στο γήπεδο της Τούμπας θα βρεθούν περίπου 30 χιλιάδες φίλοι του. Επίσης, ο ΟΦΗ αν και επεισοδιακά, λόγω προβλημάτων του αεροπλάνου της Ολυμπιακής, έφυγε για το Ρέκιαβικ όπου θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα.

Χωρίς τον Τσάρτα, που θεωρείται κομμένος από τον ομοσπονδιακό προπονητή Πολυχρονίου και τον Χρήστο Κωστή, θα παρουσιαστεί η εθνική ομάδα μας στο φιλικό με την αντίστοιχη της Κύπρου. Στην αποστολή της ομάδας μας θα συμμετέχουν συνολικά 20 ποδοσφαιριστές και είναι οι: Ατματσίδης, Κασάπης, Καλιτζάκης, Νικολαίδης, ΓΧ Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Αποστολάκης, Καραταϊδης, Αλεξανδρής, Γιαννακόπουλος, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Πουρσανίδης, Ζαγοράκης, Φραντζέσκος, Βρύζας, Μιχόπουλος, Γκώνιας, Δώνης και Μαχλάς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,14 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,76, γαλλικό φράγκο προς 47,14, λίρα Αγγλίας προς 470,05, ελβετικό φράγκο προς 193,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,57, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 312,52 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση 0,48%, στις 1631,62 μονάδες, έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών, μετά τη σημαντική άνοδο των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 13,2 δισ. δραχμές. Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ έκλεισε στις 6.495 δραχμές, σημειώνοντας μικρή άνοδο 50 δραχμών. Με νέα σημαντική υποχώρηση έκλεισε η ισοτιμία του δολλαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος, έναντι της δραχμής. Το αμερικανικό νόμισμα θα πωλείται αύριο απο τις Εμπορικές τράπεζες στις 295,142 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο ο άστατος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις, που στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 32 και στα νησιά 20 με 30. Αστατο καιρό με πιθανή βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 30 και 17 με 28 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 11 August 1997 - 18:00:14 UTC