Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτός διαδρόμου αεροσκάφος της Ολυμπιακής, κατά την προσγειωσή του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ευτυχώς χωρίς τραυματίες.
- Πλημμύρισε η Αθήνα από την ξαφνική νεροποντή που κράτησε δυο ώρες. Πάνω από εξήντα κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική.
- Σκληρή απάντηση του Θεόδωρου Πάγκαλου στο ανθελληνικό παραλήρημα του Πρίμο Νεμπιόλο.
- Νέα έξοδος των ράμπο της εφορίας σε επιχειρήσεις. Παράταση των εκπτώσεων ζητούν οι καταστηματάρχες.
- Πλήρης θα είναι η αποζημίωση των αγροτών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από το χαλάζι, διαβεβαιώνει ο Στέφανος Τζουμάκας.
- Και νέα συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς στο Μοντρέ της Ελβετίας. Καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τη συμφωνία Τουρκίας-ψευδοκράτους.
- Καλάσνικοφ, πυρομαχικά και 137 κιλά χασίς μετέφεραν δυο Αλβανοί, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια καταδίωξης από άνδρες της Αστυνομίας.
- Εκτακτα μέτρα στα λιμεναρχεία Πειραιά και Ραφήνας ενόψει της αυξημένης κίνησης του 15Αυγουστου για Τήνο και Πάρο.
- Διαμαρτυρία με συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής για το σχέδιο Καποδίστριας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτός διαδρόμου αεροσκάφος της Ολυμπιακής, κατά την προσγειωσή του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ευτυχώς χωρίς τραυματίες.

Αεροσκάφος της Ολυμπιακής κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης και σταμάτησε σε χωράφια, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας από τους 26 επιβάτες και τα 9 μέλη του πληρώματος. Το Μπόϊνγκ 727 εκτελούσε την πτήση 171 Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Φρανκφούρτη και το ατύχημα οφείλεται στη μεγάλη ολισθηρότητα του αεροδιαρδόμου, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.

Πλημμύρισε η Αθήνα από την ξαφνική νεροποντή που κράτησε δυο ώρες. Πάνω από εξήντα κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική.

Σε χειμάρρους μετατράπηκαν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας λόγω της Αυγουστιάτικης δίωρης καταιγίδας που έπληξε την πρωτεύουσα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από εξήντα κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένα υπόγεια. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής έγινε κατολίσθηση σε αναγειρόμενη οικοδομή στο Χλάνδρι, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από όγκους χωμάτων ο Αλβανός Λεάντρο Πέντρου, 32 χρόνων, η τύχη του οποίου αγνοείται. Ειδικές δυνάμεις της Πυρσβεστικής αναζητούν στα μπάζα τον άτυχο εργάτη.

Σκληρή απάντηση του Θεόδωρου Πάγκαλου στο ανθελληνικό παραλήρημα του Πρίμο Νεμπιόλο.

Σκληρή απάντηση στο πρωτοφανές ανθελληνικό παραλήρημα του Πρίμο Νεμπιόλο έδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι διέπραξε μεγάλη απρέπεια και παρέβη βασικό κανόνα κάθε αθλητικού παράγοντα, που είναι να μην ανακατεύει την πολιτική με τα σπόρ. Σημείωσε ακόμη ότι η Ρώμη δεν θα πάρει την Ολυμπιάδα του 2.004 για τον απλούστατο λόγο ότι η Αθήνα είναι καλύτερη. Ο κ. Νεμπιόλο έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ θράσους και ντοπαρίσματος,δήλωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς.

Νέα έξοδος των ράμπο της εφορίας σε επιχειρήσεις. Παράταση των εκπτώσεων ζητούν οι καταστηματάρχες.

Νέα έξοδο πραγματοποιούν οι ράμπο της εφορίας, οι οποίοι θα κάνουν ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχουν ανέλεγκτες χρήσεις από τον Ιανουάριο του 1993. Οι εφοριακοί θα είναι εφοδιασμένοι με φορητά κομπιούτερ για να μπορούν να κάνουν επιτόπου διασταύρωση στοιχείων με τον κεντρικό υπολογιστή του υπουργείου Οικονομικών. Στο μεταξύ, παράταση των θερινών εκπτώσεων που λήγουν στο τέλος Αυγούστου, ζητούν οι καταστηματάρχες, επικαλούμενοι τη χαμηλή κίνηση στην αγορά, παρά τις μειωμένες τιμές των προϊόντων.

Πλήρης θα είναι η αποζημίωση των αγροτών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από το χαλάζι, διαβεβαιώνει ο Στέφανος Τζουμάκας.

Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι πλήρης η αποζημίωση των αγροτών της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση, έδωσε ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, σημειώνοντας ότι το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 δισ. δρχ. Παράλληλα, παγώνουν οι αποπληρωμές δανείων προς την Αγροτική Τράπεζα, ενώ οι γεωργοί θα πάρουν και νέα δάνεια. Στη Θεσσαλία οι παραγωγοί πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ και έχουν σύσκεψη στη Νομαρχία για να εκτιμηθεί η κατάσταση των ζημιών στο σύνολό τους.

Και νέα συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς στο Μοντρέ της Ελβετίας. Καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τη συμφωνία Τουρκίας-ψευδοκράτους.

Και νέα συνάντηση είχαν Μοντρέ της Ελβετίας ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό. Την ίδια ώρα η Κύπρος προέβη σε επίσημη καταγγελία στα Ηνωμένα Εθνη για τη συμφωνία μερικής ενσωμάτωσης του ψευδοκράτους με την Τουρκία. Στη σχετική επιστολή σημειώνεται ότι οι παράνομες αυτές ενέργειες αποσκοπούν στην εδραίωση του ντεφάκτο διαμελισμού της Κύπρου και αντιτίθενται στο χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και στα σχετικά ψηφίσματα.

Καλάσνικοφ, πυρομαχικά και 137 κιλά χασίς μετέφεραν δυο Αλβανοί, που σκοτώθηκαν στη διάρκεια καταδίωξης από άνδρες της Αστυνομίας.

Δυο Αλβανοί μαφιόζοι, που έκρυβαν στο αυτοκίνητό τους 137 κιλά χασίς, καλάσνικοφ και σφαίρες, σκοτώθηκαν στη διάρκεια καταδίωξής τους από άνδρες της αστυνομίας, έξω από τα Γιαννιτσά. Οι Αλβανοί δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και άνοιξαν εναντίον τους πυρ. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο των Αλβανών να καρφωθεί σε κολώνα της ΔΕΗ. Ενας τρίτος Αλβανός που διασώθηκε κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Εκτακτα μέτρα στα λιμεναρχεία Πειραιά και Ραφήνας ενόψει της αυξημένης κίνησης του 15Αυγουστου για Τήνο και Πάρο.

Εκτακτα μέτρα θα πάρουν τα λιμεναρχεία του Πειραιά και της Ραφήνας, ενόψει της αυξημένης κίνησης που αναμένεται προς τα νησιά των Κυκλάδων και κυρίως προς την Τήνο και την Πάρο, με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνουν έκτακτα δρομολόγια ενώ θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ατόμων και οχημάτων χωρίς εισιτήριο.

Διαμαρτυρία με συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής για το σχέδιο Καποδίστριας.

Συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας, πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο σχέδιο Καποδίστριας, που προβλέπει την αναγκαστική συνένωση Κοινοτήτων.Ο υφυπουργός Εσωτερικών Τάσος Μαντέλης, δήλωσε ότι το σχέδιο θα προχωρήσει κανονικά και ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω. Το υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε επίσης δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση μελετά την καθιέρωση ψήφου στα 16 χρόνια για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη "μάχη" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ρίχονται απόψε ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ με στόχο να εξασφαλίσουν από το πρώτο παιχνίδι την πρόκρισή τους στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης. Ο Δικέφαλος του Βορρά υποδέχεται στις 9 παρά τέταρτο στην Τούμπα τη Σλοβακική Σπάρτακ Τρνάβα κάνοντας μετά από πέντε χρόνια την επανεμφάνισή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ, μετά την ταλαιπωρία που υπέστη χθές στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αντιμετωπίζει στις 11.00 το βράδυ στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας την ομώνυμη ομάδα με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα εξασφαλίζει την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Με το όνειρο της πρόκρισης του Τσάμπιονς Λιγκ υποδέχεται αύριο ο Ολυμπιακός στο Ολυμπιακό Στάδιο την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας Μοζίρ. Η ομάδα του Πειραιά χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, εκτός την υποχρεωτική απουσία του Καραπιάλη, ο οποίος είναι τιμωριμένος, θέλει από τον πρώτο αγώνα να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Για τη σύνθεση της ομάδας κόντρα στην άγνωστη Μοζίρ ο Μπάγιεβιτς υπολογίζει σίγουρα στους Ελευθερόπουλο, Βερεσάνοβιτς, Καραταϊδη, Ανατολάκη, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρή, Ιβιτς και Οφορίκουε, ενώ οι Σαμπανάτζοβιτς, Γεωργάτος, Πουρσανίδης, Νταμπίζας, Γκόγκιτς και Πασαλής θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις που απομένουν.

Στο χώρο των μεταγραφών του μπάσκετ τώρα, την προσεχή Πέμπτη αναμένεται στην Ιταλία ο Πορτορικανός πάουερ φόργουορντ της ΑΕΚ Ραμόν Ρίβας. Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, βρίσκεται από χθες στην πατρίδα του, λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Επίσης, ένας ακόμα απών από την προετοιμασία της ομάδας, ο Βίκτορ Αλεξάντερ, αναμένεται να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους παίχτες αύριο στο Τσιόκο της Ιταλίας. Εξάλλου, από το πρωί βρίσκεται ο Αμερικανός Ελμερ Μπένετ στη Φολγκερία που προετοιμάζεται η ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ είναι υποψήφιος για τη θέση του δεύτερου ξένου στους ερυθρόλευκους και εντός των ημερών θα πρέπει να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα.

Σήμερα εκδικάζεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μπάσκετ, στο Μόναχο, η υπόθεση του Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος "διεκδικείται" τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και από την Κίντερ Μπολόνια. Στη βαυαρική πόλη βρίσκεται ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" Σωκράτης Κόκκαλης μαζί με το νομικό σύμβουλο των Πειραιωτών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,74, γαλλικό φράγκο προς 47,11, λίρα Αγγλίας προς 468,62, ελβετικό φράγκο προς 193,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,73, τη λίρα Κύπρου προς 540,65 και την ECU προς 312,41 δραχμές.

Περιορισμένο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 1631, 68 μονάδες, χωρίς να σημειώσει μεταβολή. Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε και ο όγκος των συναλλαγών, η αξία των οποίων έφθασε τα 7,5 δισεκατομμύρια δραχμές. Οριακή άνοδο 0,05% παρουσίασε η ισοτιμία του δολλαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος και το αμερικανικό νόμισμα θα πωλείται αύριο απο τις Εμπορικές Τράπεζες προς 295,28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο ο άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βροχές ή καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 20 με 29. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 30 και 18 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Α.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 12 August 1997 - 18:00:16 UTC