Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανθελληνικές δηλώσεις του Προέδρου της ΙΑΑΦ,Πρίμο Νεμπιόλο.
- Εγκωμιαστικά δημοσιεύματα απο Γιουγκοσλαβία και Ιταλία για την επιτυχή διοργάνωση κλασσικού στίβου στην Αθήνα.
- Αποζημιώσεις 3 δισ. στους χαλαζόπληκτους της Λάρισας.
- Συνεχίζονται οι συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς υπο την αιγίδα του ΟΗΕ στο Μοντρέ της Ελβετίας για επίλυση του Κυπριακού.
- Τις εξελίξεις στη Βαλκανική και τις σχέσεις Βελιγραδίου - Αθηνών εξετάζουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών.
- Συνταξιούχος σκότωσε στη Ξάνθη τον κουνιάδο του για κτηματικές διαφορές.
- Στον Εισαγγελέα Πειραιά 4 άτομα για κατοχή και διακίνησηναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ νίκησε σε φιλικό αγώνα με 5-0 την Καβάλα. - Παράπονα οι αθλητές για τα πριμ.
- Εφυγε τελικά ο ΟΦΗ για Ισλανδία

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανθελληνικές δηλώσεις του Προέδρου της ΙΑΑΦ,Πρίμο Νεμπιόλο.

Προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, έκανε λίγες ώρες μετά το τέλος του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου, ο πρόεδρος της ΙΑΑΦ Πρίμο Νεμπιόλο.Συγκεκριμένα,ο "άρχοντας" της ΔιεθνούςΟμοσπονδίας κλασσικού αθλητισμού,"επιτέθηκε" κατά των διοργανωτών του "Αθήνα '97" χαρακτηρίζοντάς τους "μετριότητες", ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα μαστίζεται από αρκετά κοινωνικά, οικονομικά αλλά και πολιτικά προβλήματα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να πάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αφού κάτι τέτοιο δεν εκπρόκειτο να λύσει τα προβλήματά της. Ο κ. Νεμπιόλο άφησε υπονοούμενα ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για τις εις βάρος του αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης.

Εγκωμιαστικά δημοσιεύματα απο Γιουγκοσλαβία και Ιταλία για την επιτυχή διοργάνωση κλασσικού στίβου στην Αθήνα.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στις δηλώσεις Νεμπιόλο.Ο Γενικός Διευθυντής τού "Αθήνα 97", Βαγγέλης Σαβράμης δήλωσε πως ο Πρόεδρος της ΙΑΑΦ το μόνο πού έκανε ήταν να δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στη διοργάνωση. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, τόνισε σχετικά με τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του κ. Νεμπιόλο κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης οτι "Το αισθητήριο του λαού είναι αλάθητο.Οι αποδοκιμασίες ήταναναμενόμενες". Στο μεταξύ, χθες σε ειδική τελετή ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τους αθλητές που συμμετείχαν στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Θετικά ήταν τα σχόλια του γιουγκοσλαβικού αλλά και του ιταλικού Τύπου, για τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στην Αθήνα.

Αποζημιώσεις 3 δισ. στους χαλαζόπληκτους της Λάρισας.

Οι καταστροφές καλλιεργειών απο την πρόσφατη χαλαζόπτωση στη Λάρισα θα αποζημιωθούν με ποσό που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δραχμές δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας. Η εξατομίκευση των ζημιών θα αρχίσει μετά τη 12ημερη προθεσμία υποβολής των δηλώσεων απο τους πληγέντες αγρότες. Η Αγροτική Τράπεζα θα διευκολύνει τους παραγωγούς των κοινοτήτων με αναστολή των πληρομών για ενα ανάλογο χρονικό διάστημα και μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων απο τον ΕΛΓΑ πρόσθεσε ο υπουργός.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς υπο την αιγίδα του ΟΗΕ στο Μοντρέ της Ελβετίας για επίλυση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, αναμένεται να έχουν σήμερα στο χωριό Γκλίν του Μοντρέ της Ελβετίας μια ακόμα ιδιαίτερη συνάντηση, υπο την αιγίδα του ΟΗΕ για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προβλήματος. Ακολούθως στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι πλήρεις αντιπροσωπείες των δυο πλευρών, για λεπτομερέστερη εξέταση των θεμάτων. Οι δυο ηγέτες είχαν χθες δύο ιδιαίτερες συναντήσεις, παρουσία των Ντιέγκο Κόρντοβεζ και Γκουστάβ Φεϊσέλ. Στο Μοντρέ βρίσκονται και οι αρχηγοί των κυπριακών πολιτικών κομμάτων, που είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Οι συνομιλίες των δυο πλευρών ειναι προγραμματισμένες να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Τις εξελίξεις στη Βαλκανική και τις σχέσεις Βελιγραδίου - Αθηνών εξετάζουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών.

Οι εξελίξεις στη βαλκανική, καθώς και θέματα οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ Αθηνών και Βελιγραδίου αναμένεται να απασχολήσουν τις συνομιλίες, που θα έχουν το μεσημέρι οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών Θεόδωρος Πάγκαλος και Μίλαν Μιλουντίνοβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας. Κατά τις συνομιλίες δεν αποκλείεται να δοθεί έμφαση στην πορεία υλοποίησης των συμφωνιών του Ντέϊτον για τη Βοσνία.

Συνταξιούχος σκότωσε στη Ξάνθη τον κουνιάδο του για κτηματικές διαφορές.

Στην εισαγγελέα της Ξάνθης παραπέμπεται σήμερα ο συνταξιούχος που σκότωσε χθές στο χωριό Πηγάδια της Ξάνθης στη Ξάνθη τον κουνιάδο του με δύο πυροβολισμούς για κτηματικές διαφορές. Δράστης είναι ο 66χρονος Αθανάσιος Ευστρατίου, πρώην εργάτης στη Γερμανία και θύμα ο Γιάννης Μανεξές, 53 ετών, πατέρας τριών παιδιών, που διέμενε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Στον Εισαγγελέα Πειραιά 4 άτομα για κατοχή και διακίνησηναρκωτικών.

Τέσσερα άτομα οδηγούνται σήμερα στις ανακριτικές αρχές του Πειραιά για δυο ξεχωριστές περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών. Η πρώτη αφορά τους Νίκο Τζέλα και τον Αλβανό φίλο του Κώστα Αρτούρ Δήμα, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στη Νίκαια με 52 κιλά χασίς. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τους 25χρονους Γιάννη Στρατή και Στάθη Κώνστα, οι οποίοι παρέλαβαν απο το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφνιού που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζέα - Πόρος ασυνόδευτο δεματάκι, που περιείχε 6,5 γραμμάρια κοκαϊνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ νίκησε σε φιλικό αγώνα με 5-0 την Καβάλα.

Η ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα που έγινε στη Νέα Φικαδέλφεια νίκησε εύκολα 5-0 την Καβάλα. Για την ``Ενωση`` σκόραραν οι Μαλαδένης στο 15`, Μαρτσέλο στο 40`, Κασάπης στο 63` και Νικολαίδης στο 84 και στο 89`.

Παράπονα οι αθλητές για τα πριμ.

Μπορεί η Νίκη Ξάνθου να κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ''Αθήνα '97'' και την 4-η θέση στην Ατλάντα, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει το πριμ που είχε εξαγγείλλει η προηγούμενη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, για ενδεχόμενες διακρίσεις στους Αγώνες της Ατλάντα. Αυτό αποκάλυψε χθες η ίδια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έκτου παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου.

Εφυγε τελικά ο ΟΦΗ για Ισλανδία

Αίσιο τέλος είχε η χθεσινή περιπέτεια που αντιμετώπισαν οι 100 περίπου επιβάτες του αεροσκάφους της ΟΑ, που επρόκειτο να αναχωρήσει από το Ηράκλειο για το Ρέϊκιαβικ, αφού ο πιλότος πρόλαβε να κρατήσει το αεροπλάνο στον διάδρομο απογείωσης, μόλις 200 μέτρα πριν από την θάλασσα και ενώ είχαν σκάσει οι δύο πίσω τροχοί. Τα μέλη της ομάδας του ΟΦΗ, που επέβαιναν στο αεροπλάνο, ταξίδεψαν λίγο αργότερα για το Ρέϊκιαβικ, όπου σήμερα θα παίξουν με την τοπική ομάδα για το ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,14 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,76, γαλλικό φράγκο προς 47,14, λίρα Αγγλίας προς 470,05, ελβετικό φράγκο προς 193,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,57, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 312,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα ο άστατος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις, που στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 32 και στα νησιά 20 με 30. Αστατο καιρό με πιθανή βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 30 και 17 με 28 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 12 August 1997 - 7:00:13 UTC