Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Απέρριψε ο Ντενκτάς τις νέες προτάσεις του ΟΗΕ.
- Συνεχίζονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ σχετικά με την υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας που αποκαλύφθηκε σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.
- Συγχαρήτηρια τηλεγραφήματα του Χ.Α. Σάμαρανκ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο δήμαρχο Αθηναίων για την επιτυχία του ΑΘΗΝΑ 97.
- Πολύνεκρο τροχαίο με πέντε νεκρούς στα Καμένα Βούρλα. Ξεκληρίστηκε τριμελής οικογένεια από την Αθήνα.
- Σύντομα το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια του αεροπορικού ατυχήματος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
- Σε πάνω από 90.000 στρέματα προκλήθηκαν καταστροφές από το χαλάζι στη Λάρισα. Σε 4 δις ανέρχεται το ύψος των ζημιών.
- Ληστεία οπερέτα στην Εθνική Ιλισίων. Δράστης υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ που συνελήφθη από την αστυνομία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Απέρριψε ο Ντενκτάς τις νέες προτάσεις του ΟΗΕ.

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι συνομιλίες για το Κυπριακό στο Μοντρέ της Ελβετίας, καθώς ο Ραούφ Ντενκτάς απέρριψε τις νέες, τροποποιημένες προτάσεις του ΟΗΕ που αποσκοπούσαν στην επίτευξη συμβιβαστικής φόρμουλας γιά τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών, αλλά πρόσθεσε ότι θα παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο Ντενκτάς ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προσυπογράψει κοινή δήλωση.

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ σχετικά με την υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας που αποκαλύφθηκε σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Με πλήρη μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες των ανδρών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σχετικά με την υπόθεση κυκλώματος τοκογλυφίας, που αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ελέγχων, με έδρα γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας. Η παρατράπεζα, με τζίρο πάνω από 2 δισεκατομμύρια δραχμές, έδινε τοκογλυφικά δάνεια με επιτόκια που έφθαναν το 120% το χρόνο. Σε κρύπτη του κέντρου βρέθηκε κατάλογος με ονόματα εμπόρων, γιατρών, δικηγόρων και επιχειρηματιών, που είχαν πάρει δάνειο από την παρατράπεζα.

Συγχαρήτηρια τηλεγραφήματα του Χ.Α. Σάμαρανκ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο δήμαρχο Αθηναίων για την επιτυχία του ΑΘΗΝΑ 97.

Εμμεση, αλλά σαφή απάντηση στις δηλώσεις του πρόεδρου της Διεθνούς Επιτροπής Στίβου, Πρίμο Νεμπιόλο, έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο οποίος σε επιστολές του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Δήμαρχο Αθηναίων, τους συγχαίρει για τη μεγαλειώδη επιτυχία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου στην Αθήνα. Σημειώνει επίσης ότι η Αθήνα μπορεί να είναι υπερήφανη για την άψογη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Πολύνεκρο τροχαίο με πέντε νεκρούς στα Καμένα Βούρλα. Ξεκληρίστηκε τριμελής οικογένεια από την Αθήνα.

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με πέντε νεκρούς σημειώθηκε κοντά στα Καμένα Βούρλα. Συγκεκριμένα ΙΧ με γερμανικές πινακίδες επιχείρησε επί τόπου στροφή, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του άλλο ΙΧ που οδηγούσε ο Δημήτριος Παπανδρέου, 41 ετών, με επιβάτες τη σύζυγό του, Σταματία και ο 6χρονος γιό τους, Ιωάννη. Από τη σφοδρή σύγκρουση τα δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με αποτέλεσμα η τριμελής οικογένεια από το Μαρκόπουλο Αττικής και οι δύο επιβάτες του άλλου αυτοκινήτου να απανθρακωθούν.

Σύντομα το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια του αεροπορικού ατυχήματος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά και στο γεγονός ότι λόγω της περιορισμένης ορατότητας, ο πιλότος άριχσε τη διαδικασία προσγείωσης από το μέσο το διαδρόμου, αποδίδουν οι ειδικοί, τα αίτια του αεροπορικού ατυχήματος στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, με τον Μπόϊνγκ της Ολυμπιακής, που κατέληξε στα χωράφια. Εμπειρογνώμονες ερευνούν τα αίτια του ατυχήματος, καθώς και τις ζημιές που υπέστη το αεροσκάφος, στο οποίο κόπηκε το ένα φτερό.

Σε πάνω από 90.000 στρέματα προκλήθηκαν καταστροφές από το χαλάζι στη Λάρισα. Σε 4 δις ανέρχεται το ύψος των ζημιών.

Σε 92.000 στρέμματα προκλήθηκαν τελικά καταστροφές από το χαλάζι που έπληξε 23 κοινότητες του νομού Λάρισας. Αυτο ανακοινώθηκε σε ευρεία σύσκεψη στη νομαρχία Λάρισας, με τη συμμετοχή του υποδιοικητή του ΕΛΓΑ, βουλευτών, υπηρεσιακών παραγόντων, νομαρχιακών συμβούλων και γεωπόνων της Διεύθυνσης Γεωργίας. Σύμφωνα με τους τοπικούς παράγοντες, το ύψος των ζημιών ανέρχεται στα 4 δις δρχ.

Ληστεία οπερέτα στην Εθνική Ιλισίων. Δράστης υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ που συνελήφθη από την αστυνομία.

Υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, ήταν ο δράστης της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα Ιλισίων, που είχε άδοξο τέλος. Πρόκειται για τον 33χρονο Δημήτρη Παπαδημητρίου, που πήγε κανονικά στη δουλειά του και σε κάποια στιγμή βγήκε έξω, φόρεσε κράνος και με την απειλή ψεύτικου πιστολιού άρπαξε από τα ταμεία 4,5 εκατομμύρια δρχ. Στη συνέχεια επέστρεψε στη δουλειά του, μαζί με τα χρήματα, όπου συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κορυφαία διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με ελπίδες και όνειρα για διάκριση, αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Λευκορωσίας Μοζίρ, που αντιμετωπίζει σήμερα στις 9.15 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη και μάλιστα χωρίς να δεχθούν τέρμα, προκειμένου να αισθάνονται πιο άνετα στον επαναληπτικό, καθώς η άγνωστη Μοζίρ μπορεί να κρύβει στην έδρα της δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τους Ελευθερόπουλο, Βαρεσάνοβιτς, Ανατολάκη, Καραταϊδη, Γεωργάτο, Πασσαλή, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρή, Καραπιάλη, Γκόγκιτς και Οφορίκουε. Ετσι, εάν δεν αλλάξει τίποτα λίγο πριν το παιχνίδι, ο Μπάγιεβιτς θα αφήσει στον πάγκο τους Ιβιτς, Σαμπανάτζοβιτς, Γιαννακοπουλο και Νινιάδη. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός Πέτερσο.

Πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, που ξεκίνησε σήμερα στην Σεβίλλη, βρίσκεται η πρωταθλήτρια μας της συγχρονισμένης κολύμβησης Χριστίνα Θαλασσινίδου, η οποία κατέχει την τέταρτη θέση στο σόλο μετά την ολοκλήρωση του τεχνικού μέρους του αγωνίσματος. Η αθλήτρια από την πρώην Σοβιετική Ενωση έχει κατακτήσει μέχρι τώρα τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, για την ίδια διοργάνωση η εθνική μας ομάδα του πόλο έχασε από την αντίστοιχη της Ιταλίας με 7-2, καθώς πραγματοποίησε πολύ μέτρια εμφάνιση.

Η ΑΕΚ σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο του Κορυδαλλού, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Προοδευτική. Η Ενωση προηγήθηκε στο 4` με τον Σαβέβσκι για να ισοφαρίσει η Προοδευτική στο 57` με τον Αμπελά. Εξάλλου σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Ξάνθη, η ακριτική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Καβάλα. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Λουτσιάνο (13`) και Κυπαρίσσης (18`), ενώ τα δύο τέρματα της Καβάλας σημείωσε ο Αθανασιάδης (42`, 78`).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,38, γαλλικό φράγκο προς 47,26, λίρα Αγγλίας προς 463,79, ελβετικό φράγκο προς 193,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,23, τη λίρα Κύπρου προς 541,85 και την ECU προς 312,94 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, ενώ το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1642,36 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,65%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 9,3 δισ. δραχμές. Με άνοδο 75 δραχμών στις 6.575 δραχμές έκλεισε η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ. Μικρή υποχώρηση σε ποσοστό 0,14% έκλεισε η ισοτιμία του δολλαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος, ενώ αξιόλογη άνοδο 0,40% σημείωσε η ισοτιμία του μάρκου. Οι εμπορικές τράπεζες θα πωλούν αύριο το δολλάριο προς 294,868 δραχμές και το μάρκο προς 159,380 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο ο άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βροχές ή καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 31 και στα νησιά 20 με 29. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 29 και 18 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 1997 - 19:00:16 UTC