Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αποσύρεται το εμφιαλωμένο νερό "Σάριζα" μετά απο εντοπισμό του μικροβίου ψευδομονάδα.
- Νέα επίθεση απο το Νεμπιόλο κατά των διοργανωτών του "Αθήνα '97" και του Θεόδωρου Πάγκαλου.
- Συγχαρητήρια απο τον Χουάν Σάμαρανκ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διοργάνωση του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.
- Τζίρο πάνω απο 2 δισ. δρχ. είχε η παρατράπεζα νυχτερινού κέντρου.
- Απέρριψε ο Ραούφ Ντενκτάς προτάσεις για επίτευξη συμβιβαστικής φόρμουλας προς επίλυση του Κυπριακού.
- Ζευγάρι εγκατέλειψε στο δρόμο το 16μηνο αγοράκι του.
- Στον Εισαγγελέα ο υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ που λήστεψε τράπεζα.
- Εκτακτα μέτρα στον Πειραιά, στη Ραφήνα και στην Ολυμπιακή για εξυπηρέτηση των επιβατών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ανετη νίκη με 5-0 σημείωσε ο Ολυμπιακός στον πρώτο του αγώνα με την Μοζίρ Λευκορωσίας.
- Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών,έχασε 7-2 από την αντίστοιχη της Ιταλίας.
- Σε φιλικό αγώνα μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 82-73 τη γερμανική Αλμπα Βερολίνου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποσύρεται το εμφιαλωμένο νερό "Σάριζα" μετά απο εντοπισμό του μικροβίου ψευδομονάδα.

Την απόσυρση απο την αγορά του εμφιαλωμένου νερού "Σάριζα", την άμεση αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου και μια σειρά μέτρων αυστηρής απολύμανσης των εγκαταστάσεων αποφάσισε το υπουργείο Υγείας μετά τον εντοπισμό του μικροβίου ψευδομονάδα,στις αναλύσεις περισσότερων δειγμάτων νερού. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας, κυρία Μπούφα "η ψευδομονάδα που εντοπίστηκε στα δείγματα είναι ένα παθογόνο μικρόβιο, που δεν πρέπει να υπάρχει στο νερό.Την ίδια ώρα, οι υπάλληλοι του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν να εξετάζουν εκατοντάδες δείγματα εμφιαλωμένου νερού απ' όλη τη χώρα.

Νέα επίθεση απο το Νεμπιόλο κατά των διοργανωτών του "Αθήνα '97" και του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε απο την Ιταλία ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Στίβου, Πρίμο Νεμπιόλο, κατά των διοργανωτών του "Αθήνα '97" και κατά του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, τον οποίο κατηγορεί ότι για προσωπικό πολιτικό του συμφέρον προέβη στις δηλώσεις εναντίον του, λαμβάνοντας ρόλο υπερασπιστή των ελληνικών συμφερόντων, όπως φέρεται να δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΣΑ. Στην αντεπίθεση του, ο Πρίμο Νεμπιόλο υπογραμμίζει την "έλλειψη σεβασμού των ολυμπιακών κανόνων" εκ μέρους της ελληνικής επιτροπής, προειδοποιεί τους "Ελληνες φίλους" ότι η κούρσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι ο "πόλεμος της Τροίας" και απειλεί ότι αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις.

Συγχαρητήρια απο τον Χουάν Σάμαρανκ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διοργάνωση του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Ο Προεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο τον συγχαίρει για τη μεγαλειώδη επιτυχία της διοργάνωσης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στην Αθήνα. Επίσης ο κ. Σάμαρανκ προσκαλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί την έδρα της ΔΟΕ και το Ολυμπιακό Μουσείο. Παρόμοια συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο κ. Σάμαρανκ και προς το Δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τζίρο πάνω απο 2 δισ. δρχ. είχε η παρατράπεζα νυχτερινού κέντρου.

Τζίρο πανω απο δυο δισ. δρχ. είχε η παρατράπεζα του κυκλώματος τοκογλυφίας, που λειτουργούσε με έδρα γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας και που αποκαλύφθηκε μετά απο ελέγχους των ανδρών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η παρατράπεζα έδινε τοκογλυφικά δάνεια με επιτόκια, που έφθαναν το 120% το χρόνο.Στο μεταξύ με πλήρη μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί το εύρος και η δραστηριότητα του κυκλώματος.

Απέρριψε ο Ραούφ Ντενκτάς προτάσεις για επίτευξη συμβιβαστικής φόρμουλας προς επίλυση του Κυπριακού.

Συνεχίζονται σήμερα οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες Γλαύκου Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς στο Μοντρέ της Ελβετίας για επίλυση του Κυπριακού. Οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο.Χθες υπήρξαν δυο συναντήσεις των αντιπροσωπειών. Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους ο Ραουφ Ντενκτάς διαμαρτυρήθηκε για την κατάθεση εκ μέρους του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Ντιέγκο Κόρντοβεζ, νέου εγγράφου και διατύπωσε επικριτικές παρατηρήσεις τόσο επι της ουσίας του κειμένου όσο και επι της διαδικασίας.

Ζευγάρι εγκατέλειψε στο δρόμο το 16μηνο αγοράκι του.

Αγοράκι ηλικίας μόλις ενάμιση ετών βρέθηκε χθες έκθετο έξω από πολυκατοικία της οδού Ρήγα Φεραίου 31 στην Πετρούπολη. Το μωρό βρήκε η Βασιλική Σιαλούπη, η οποία το παρέδωσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης. Υστερα από έρευνες αποκαλύφθηκε ότι το νήπιο είναι καρπός εξώγαμης σχέσης της 19χρονης Νίκης Αναστασοπούλου και του 20χρονου Νικόλαου Βλάχου.Οι δύο γονείς συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ το ζεύγος Σιαλούπη που βρήκε το μωρό επιθυμεί να το υιοθετήσει.

Στον Εισαγγελέα ο υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ που λήστεψε τράπεζα.

Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, Δημήτρης Παπαδημητρίου, 33 χρονών, δράστης ληστείας σε βάρος υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Ιλίσια.

Εκτακτα μέτρα στον Πειραιά, στη Ραφήνα και στην Ολυμπιακή για εξυπηρέτηση των επιβατών.

Σε εφαρμογή τέθηκαν τα έκτακτα μέτρα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας ενόψει της αυξημένης κίνησης προς τα νησιά των Κυκλάδων, κυρίως σε Τήνο και Πάρο, με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματισθεί περίπου 80 δρομολόγια πλοίων, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν φαινομενα συνωστισμού και ταλαιπωρίας των επιβατών. Οκτώ έκτακτα δρομολόγια θα γίνουν σήμερα και απο την Ολυμπιακή για την εξυπηρέτηση των επιβατών.Οι έκτακτες πτήσεις θα γίνουν προς Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Σάμο, Σαντορίνη, Κύθηρα, Σύρο, Νάξο και Πρέβεζα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανετη νίκη με 5-0 σημείωσε ο Ολυμπιακός στον πρώτο του αγώνα με την Μοζίρ Λευκορωσίας.

Ανετη νίκη με 5-0 σημείωσε ο Ολυμπιακός στον πρώτο του αγώνα με την Μοζίρ Λευκορωσίας που έγινε στο ΟΑΚΑ για την Β' προκριματική φάση του τσάμπιονς λιγκ. Τον αγώνα παρακολούθησαν 50.000 θεατές, ενώ ο Ολυμπιακός με την μεγάλη αυτή νίκη εξασφάλισε την συμμετοχή του σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ, αφού η Μοζίρ δεν δείχνει ικανή να ανατρέψει το σκορ στον επαναληπτικό που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στην έδρα της.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών,έχασε 7-2 από την αντίστοιχη της Ιταλίας.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών μετά από κάκιστη εμφάνιση στην πρεμιέρα του 23-ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου της Σεβίλης, έχασε 7-2 από την αντίστοιχη της Ιταλίας. Αντίθετα με τους άνδρες εύκολο έργο είχε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στην πρεμιέρα του 23-ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου της Σεβίλης. Το εθνικό μας συγκρότημα επικράτησε 12-2 της Τσεχίας, με τις παίκτριες να έχουν σε όλο το διάστημα του αγώνα το μυαλό τους στο σημερινό παιχνίδι με την Ουγγαρία.

Σε φιλικό αγώνα μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 82-73 τη γερμανική Αλμπα Βερολίνου.

Σε φιλικούς αγώνες μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός νίκησε 82-73 στη Σλοβενία τη γερμανική Αλμπα Βερολίνου, ο ΠΑΟΚ στο Μπόρμιο της Ιταλίας 80-62 την ιταλική Ούλκερ, ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη 74-59 τη γιουγκοσλαβική Βοϊβοντίνα, ενώ το Ηράκλειο έχασε στην Ιταλία 78-73 από την τουρκική Κομποσάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,38, γαλλικό φράγκο προς 47,26, λίρα Αγγλίας προς 463,79, ελβετικό φράγκο προς 193,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,23, τη λίρα Κύπρου προς 541,85 και την ECU προς 312,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και σήμερα ο άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βροχές ή καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 14 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 31 και στα νησιά 20 με 29. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα,ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 29 και 18 με 28 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 14 August 1997 - 7:00:20 UTC