Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ποινική δίωξη κατά μεθυσμένων οδηγών. Κατασχέθηκαν 8 αυτοκίνητα.
- Κατατέθηκε στη Βουλή το μεταρρυθμιστικό πολυνομοσχέδιο Αρσένη για την Παιδεία.
- Εφ' όλης της ύλης η συζήτηση της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη.
- Κορυφώνονται στο Παραλίμνι της Κύπορυ οι εκδηλώσεις για τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού.
- Στην Ελλάδα μετά την Αυστραλία το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού.
- Πολιτιστική συνεργασία Αθήνας - Σκοπίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεύτερη η εθνική παίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης. - "Ρεβάνς" για τους παίδες πήρε η εθνική εφήβων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ποινική δίωξη κατά μεθυσμένων οδηγών. Κατασχέθηκαν 8 αυτοκίνητα.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας εναντίον δέκα ατόμων που συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες να οδηγούν σε κατάσταση μέθης. Η Τροχαία κατάσχεσε οχτώ από τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, εφαρμόζοντας τη σχετική εισαγγελική παραγγελία. Σε μία περίπτωση στη λεωφόρο Κατεχάκη ο 25χρονος Κώστας Χατζηδάκης, που οδηγούσε μεθυσμένος, παρέσυρε και σκότωσε την 87χρονη Ειρήνη Νταβανέλου, η οποία διέσχιζε πεζή το δρόμο. Εξάλλου, ελεύθερη με εγγύηση πέντε εκατομμυρίων δραχμών και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία της, η Σοφία Χατζηρουσσέα 22 ετών η οποία τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης παρέσυρε και σκότωσε με το ΙΧ αυτοκίνητό της, στην παραλιακή λεωφόρο στη Βάρκιζα, δύο γυναίκες.

Κατατέθηκε στη Βουλή το μεταρρυθμιστικό πολυνομοσχέδιο Αρσένη για την Παιδεία.

Κατατέθηκε στη Βουλή το μεταρρυθμιστικό πολυνομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη. Απο το 2001 καταργούνται οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ δημιουργείται το ενιαίο λύκειο και τα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά. Παράλληλα καταργείται σταδιακά εως το 2003 και η επετηρίδα διορισμών των εκπαιδευτικών, ένα θέμα που προκαλεί αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο για τις 28 Αυγούστου.

Εφ' όλης της ύλης η συζήτηση της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη.

Τις προτεραιότητες στην οικονομία για το επόμενο έτος, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ χθες Παρασκευή. Παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο με όλα τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση και το κόμμα. Απέκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές σε πρόσωπα, δομή και πολιτικές.

Κορυφώνονται στο Παραλίμνι της Κύπρου οι εκδηλώσεις για τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού.

Κορυφώνονται στο Παραλίμνι της Κύπρου οι εκδηλώσεις στη μνήμη των εθνομαρτύρων Ισαάκ, Σολωμού και Κακουλή, οι οποίοι δολοφονήθηκαν πέρυσι απο τα στρατεύματα του Αττίλα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα δοθεί συναυλία του Μάριου Τόκα και του Γιώργου Νταλάρα το βράδυ της Κυριακής. Κατέπλευσαν στο μεταξύ στην Πάφο, τα πέντε ταχύπλοα σκάφη με εφέδρους, που μεταφέρουν την ιερή φλόγα και χώμα απο την Ακρόπολη. Από ελληνικής πλευράς θα παραστούν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και της Πολιτικής 'Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς.

Στην Ελλάδα μετά την Αυστραλία το νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού.

Η Ελλάδα θα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Αυστραλία στην οποία θα δοκιμαστεί σύντομα το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού. Το Σεπτέμβριο θα επισκεφθεί τη χώρα μας η ερευνήτρια, Βάσω Αποστολοπούλου, η οποία επινόησε τη νέα αυτή θεραπεία. Σημειώνεται ότι η θεραπεία αυτή θα δοκιμαστεί και σε πάσχοντες απο άλλα είδη καρκίνου.

Πολιτιστική συνεργασία Αθήνας - Σκοπίων.

Διαρκή και συστηματική -αν και ανεπίσημη- συνεργασία στους τομείς της πολιτιστικής δημιουργίας συναποφάσισαν και ανακοίνωσαν, από τη Φλώρινα, οι υπουργοί Πολιτισμού της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Σλόμπονταν Ουνκόφσκι με την ευκαιρία των εκδηλώσεων ``Πρέσπεια '97``.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη η εθνική παίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης.

Η εθνική ομάδα βόλεϊ των παίδων, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Τεχεράνη, αφού στον τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε με 3-0 από την αντίστοιχη της Ιταλίας.

"Ρεβάνς" για τους παίδες πήρε η εθνική εφήβων.

Νίκη επί της Ιταλίας με 3-0 σετ (15-10, 15-6 και 15-4) πέτυχε η εθνική ομάδα πετοσφαίρισης εφήβων επί της Ιταλίας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μπαχρέϊν, παίροντας τη "ρεβάνς" για την ήττα των ομάδας παίδων. Με τη νίκη αυτή η Ελληνική ομάδα εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο της και την πρόκριση στην 8άδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι:

- δολλάριο ΗΠΑ προς 290,68 δραχμές - γερμανικό μάρκο προς 159,44, - γαλλικό φράγκο προς 47,36, - λίρα Αγγλίας προς 464,30, - ελβετικό φράγκο προς 192,74, - 100 ιταλικές λιρέτες προς 16, 35 - 100 γιεν Ιαπωνίας προς 248,31 λίρα Κύπρου προς 542,31 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 313,28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αναμένονται την Κυριακή σε όλη τη χώρα, αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες με σποραδικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 31 και στα νησιά από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 20 έως 28 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 23 August 1997 - 18:00:13 UTC