Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αγνοούνται 7 άτομα απο ναυάγιο στη Λέσβο.
- Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ναρκοπέδιο, στο Πύθειο Διδυμοτείχου.
- Εκδηλώσεις στο Παραλίμνι για Ισαάκ-Σολωμό.
- Αιχμές Πατριάρχη κατά Πάγκαλου και Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Αλκοοτέστ απο την Τροχαία.Κατασχέθηκαν οκτώ Ι.Χ
- Σε 13 μήνες καταδικάστηκε ο εφοπλιστής Γιώργος Βεντούρης.
- Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεύτερη η εθνική παίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλει. - "Ρεβάνς" για τους παίδες πήρε η εθνική εφήβων.
- Ο Ολυμπιακός σε φιλικό αγώνα μπάσκετ κέρδισε τη Μας Βερόνα με 76- 71.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγνοούνται 7 άτομα απο ναυάγιο στη Λέσβο.

Ερευνες διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή Β.Δ. της Λέσβου για τον εντοπισμό και τη διάσωση επτά ατόμων, που επέβαιναν στη θαλαμηγό ΓΚΟΛΝΤ ΣΙΝ, η οποία βυθίστηκε την περασμένη Παρασκευή. Η θαλαμηγός είχε ξεκινήσει απο τη Χαλκιδική. Στο σκάφος εκδηλώθηκε πυρκαγιά απο μηχανική βλάβη και οι οχτώ επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το σκάφος και επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό.Απο τους ναυαγούς εντοπίστηκε και διασώθηκε μία γυναίκα. Στη θαλαμηγό επέβαιναν και 2 παιδιά.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ναρκοπέδιο, στο Πύθειο Διδυμοτείχου.

Δυο στρατιώτες τραυματίστηκαν θανάσιμα, χθες το βράδυ, στη περιοχή Πυθείου Διδυμοτείχου, όταν μπήκαν σε επισημασμένο ναρκοπέδιο, ενώ ερευνούσαν την γύρω περιοχή για την ύπαρξη λαθρομεταναστών. Οπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, πρόκειται για τον λοχία, Βασίλειο Μουστάκα, του Μιχαήλ, 27 ετών, κάτοικο Ιωαννίνων και τον στρατιώτη, Αναστάσιο Βερούχη του Γεωργίου, 20 ετών, κάτοικο Πηγαδιών Καρύστου Ευβοίας.

Εκδηλώσεις στο Παραλίμνι για Ισαάκ-Σολωμό.

Συναυλία δίνεται το βράδυ στο Παραλίμνι της Κύπρου, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ, απο τον Αττίλα. Χθες κατέπλευσαν στην Κύπρο τα 4 ταχύπλοα σκάφη με εφέδρους απο την Ελλάδα, που μεταφέρουν την Αγια φλόγα και χώμα απο την Ακρόπολη. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν οι πρόεδροι της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας και της ΠΟΛ.Α., Αντώνης Σαμαράς.

Αιχμές Πατριάρχη κατά Πάγκαλου και Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Αιχμές κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου άφησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Τόνισε ότι οι σχέσεις του με τον κ. Πάγκαλο δεν είναι οι άριστες δυνατές. Εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη στάση του κ.Πάγκαλου, γιατί όπως είπε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του για μία συνάντηση στο Φανάρι, επικαλούμενος στενότητα χρόνου.

Αλκοοτέστ απο την Τροχαία.Κατασχέθηκαν οκτώ Ι.Χ

Η τροχαία συνέχισε τη νύχτα την εφαρμογή της εισαγγελικής παραγγελίας για κατάσχεση των αυτοκινήτων όσων διαπιστώνεται ότι οδηγούν μεθυσμένοι. Ηδη, χθες, κατασχέθηκαν οχτώ αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Στο μεταξύ,ελεύθερη με εγγύηση αφέθηκε μετά την απολογία της η Σοφία Χατζηρουσσέα, 22 ετών, η οποία, ενώ οδηγούσε μεθυσμένη, παρέσυρε και σκότωσε με το ΙΧ της δύο γυναίκες, στην παραλιακή λεωφόρο, στη Βάρκιζα.

Σε 13 μήνες καταδικάστηκε ο εφοπλιστής Γιώργος Βεντούρης.

Σε φυλάκιση 13 μηνών καταδικάστηκε χθες απο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο, ο εφοπλιστής, Γιώργος Βεντούρης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αρπαγή των τριών ανηλίκων παιδιών του απο την εν διαστάσει σύζυγό του. Ο εφοπλιστής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Σημειώνεται ότι τον Βεντούρη είχε μηνύσει η πρώην σύζυγός του, γιατί παρά την απόφαση του δικαστηρίου, που ανέθετε σ'αυτήν την επιμέλεια των παιδιών τους, ο κατηγορούμενος τα πήρε και εξαφανίστηκε.

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών.

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα καθορίσει η ΟΛΜΕ την τελική της στάση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή και με το οποίο καταργείται η επετηρίδα διορισμών των εκπαιδευτικών. Για τις 28 Αυγούστου αποφασίστηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη η εθνική παίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλει.

Η εθνική ομάδα βόλεϊ των παίδων, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Τεχεράνη, αφού στον τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε με 3-0 από την αντίστοιχη της Ιταλίας.

"Ρεβάνς" για τους παίδες πήρε η εθνική εφήβων.

Νίκη επί της Ιταλίας με 3-0 σετ πέτυχε η εθνική ομάδα βόλει εφήβων επί της Ιταλίας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Μπαχρέϊν παίροντας τη "ρεβάνς" για την ήττα των ομάδας παίδων. Με τη νίκη αυτή η Ελληνική ομάδα εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο της και την πρόκριση στην 8άδα.

Ο Ολυμπιακός σε φιλικό αγώνα μπάσκετ κέρδισε τη Μας Βερόνα με 76- 71.

Σε φιλικό αγώνα μπάσκετ που έγινε στην Ιταλία ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Μας Βερόνα με 76-71. Εξάλλου στον τελικό του τουρνουά που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο, ο Αρης έχασε απο τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 83-75.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 290,68 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 44, γαλλικό φράγκο προς 47,36, λίρα Αγγλίας προς 464,30, ελβετικό φράγκο προς 192,74, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,35, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 248,31, λίρα Κύπρου προς 542,31 και - Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα ECU προς 313,28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα, αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά,το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες και με σποραδικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βοειοανατολικοί ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 30 και στα νησιά από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται σήμερα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχής κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 20 έως 28 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 24 August 1997 - 8:00:26 UTC