Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- 'Ακαρπες οι έρευνες στο βορειοανατολικό Αιγαίο για τον εντοπισμό των επτά ναυαγών.
- Συνεχίζονται οι κατασχέσεις αυτοκινήτων μεθυσμένων οδηγών.
- Εβδομαδιαία αναφορά για τους παράνομους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ζητά από την Ασφάλεια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών.
- Τραγικός θάνατος δύο εφέδρων από έκρηξη νάρκης.
- Ρέππας: Ικανή και η Μαρία Δαμανάκη για δήμαρχος Αθηναίων.
- Αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Μεγάλη αντικατοχική συναυλία στο Παραλίμνι στη μνήμη Ισαάκ και Σολωμού.
- 'Ενοπλες ληστείες επιβατών λεωφορείων του ΟΣΕ στο Τεπελένι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κύπελλο Ελλάδας - Αποκλείστηκε η Λάρισα. - Καλή κλήρωση για το παγκόσμιο υδατοσφαίρισης.
- "Φιλικές" νίκες Ολυμπιακού, ΠΑΟ στην Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

'Ακαρπες οι έρευνες στο βορειοανατολικό Αιγαίο για τον εντοπισμό των επτά ναυαγών.

'Ακαρπες οι μέχρι στιγμής έρευνες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, για τον εντοπισμό των επτά ναυαγών της θαλαμηγού "Γκολντ Φιν", η οποία βυθίστηκε την περασμένη Παρασκευή, κοντά στη Λέσβο, μετά απο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο. Το περιστατικό έγινε γνωστό από τη Βάγια Ζήση, επιβάτη της θαλαμηγού, η οποία κολύμπησε σε μία βραχονησίδα και περισυνελέγη απο αλιευτικό. Αγνοούνται ο σύζυγός της και δύο τριμελείς φιλικές τους οικογένειες.

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις αυτοκινήτων μεθυσμένων οδηγών.

Οκτώ ακόμη αυτοκίνητα κατέσχεσε η τροχαία Αθηνών. Η Τροχαία εντατικοποίησε τους αυστηρούς ελέγχους, που ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ, κατ'εφαρμογήν της σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας. Σε 411 ελέγχους που έγιναν τα ξημερώματα, βρέθηκαν να οδηγούν μεθυσμένα 37 άτομα.

Εβδομαδιαία αναφορά για τους παράνομους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ζητά από την Ασφάλεια ο εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί ποιοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν παράνομα, ζήτησε απο την Ασφάλεια Αττικής, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ο κ. Κανελλόπουλος ζητεί εβδομαδιαία ενημέρωση απο την Ασφάλεια και επισημαίνει ότι τυχόν απροθυμία των αστυνομικών οργάνων θα θεωρηθεί ως εσκεμμένη μη εκτέλεση καθήκοντος.

Τραγικός θάνατος δύο εφέδρων από έκρηξη νάρκης.

Τραγικό θάνατο βρήκαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Πυθείου Διδυμοτείχου, όταν εισήλθαν σε επισημασμένο ναρκοπέδιο, ο λοχίας Πεζικού, Βασίλειος Μουστάκας του Μιχαήλ, 27 ετών, απο τα Ιωάννινα και ο στρατιώτης Πεζικού Αναστάσιος Βερούχης του Γεωργίου, 20 ετών, απο τα Πηγάδια Καρύστου Εύβοιας.

Ρέππας: Ικανή και η Μαρία Δαμανάκη για δήμαρχος Αθηναίων.

Κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο. Ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, τόνισε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ότι απέναντι στο άστρο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αντιπαραθέσουν ενα λαμπερό πρόσωπο, όπως της Μαρίας Δαμανάκη. Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισήμανε στο "Εθνος της Κυριακής" ότι δεν αποκλείεται να κατέβει ως ανεξάρτητος υπερκομματικός υποψήφιος.

Αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε στο "Βήμα της Κυριακής" ότι δεν ανησυχεί για τη μαύρη τρύπα του τρέχοντος προϋπολογισμού, αλλά για τον πληθωρισμό. Πρόβλεψε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του '97 θα κλείσει σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι το 1998. 'Αφξσε δε ανοιχτό το θέμα της τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας. Αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του κ.Σημίτη.

Μεγάλη αντικατοχική συναυλία στο Παραλίμνι στη μνήμη Ισαάκ και Σολωμού.

Συμπληρώθηκε ενας χρόνος από τη στυγερή δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και του Σολωμόντα Σολωμού από τις συμμορίες των Γκρίζων Λύκων και των εποίκων, στην Κύπρο. Στο Παραλίμνι, οργανώθηκε μεγάλη αντικατοχική συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρας και τον Μάριο Τόκα. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, και οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, του ΔΗΚΚΙ και της ΠΟΛΑΝ.

'Ενοπλες ληστείες επιβατών λεωφορείων του ΟΣΕ στο Τεπελένι.

Δύο λεωφορεία του ΟΣΕ που πραγματοποιούσαν το δρομολόγιο Αθήνα-Τίρανα λήστεψαν ένοπλες συμμορίες κοντά στο Τεπελένι. Οι δράστες, αφού λήστεψαν τους επιβάτες, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας επιβάτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπελλο Ελλάδας - Αποκλείστηκε η Λάρισα.

Δέκα ομάδες από την Β` και 14 από την Γ` Εθνική κατηγορία, πήρα το ''εισιτήριο'' για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, μετά τους επαναληπτικούς αγώνες του πρώτου γύρου που έγιναν σήμερα.

Ο αποκλεισμός της Λάρισας ήταν σίγουρα η μεγάλη έκπληξη, αφού το θεσσαλικό συγκρότημα και στον επαναληπτικό που έγινε στην έδρα του γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 από τον Ιάλυσο. Η ομάδα της Ρόδου είχε επικρατήσει και στον πρώτο αγώνα με 2-0. Αντίθετα ο Αρης κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο επικρατώντας 5-0 της Αναγέννησης Αρτας όπως και ο Εδεσσαϊκός που νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Πρέβεζα.

Καλή κλήρωση για το παγκόσμιο υδατοσφαίρισης.

Χρυσή ευκαιρία για να σημειώσει την μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έχει τον επόμενο Ιανουάριο στο Πέρθ της Αυστραλίας η εθνική μας ομάδα ανδρών της υδατοσφαίρισης, μετά την πολύ καλή κλήρωση που είχε γιά την πρώτη φάση των αγώνων. Θα αντιμετωπίσει την Ν. Αφρική, την Βραζιλία και την Ισπανία. Αντίθετα, δύσκολη κλήρωση είχαν οι γυναίκες, που θα κοντραριστούν με την Ολλανδία, την Ιταλία, το Καζακστάν, την Ισπανία και την Ουγγαρία.

"Φιλικές" νίκες Ολυμπιακού, ΠΑΟ στην Ιταλία.

Εντυπωσιακές νίκες σημείωσαν σε διεθνείς φιλικούς αγώνες που έδωσαν στην Ιταλία οι ομάδες μπάσκετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, προϊδεάζοντας τους φιλάθλους τους γιά νέες επιτυχίες αυτή την περίοδο. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στην Βερόνα της τοπικής Μάς με 76-71, ενώ οι "πράσινοι", στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά του Πέζαρο, νίκησαν με 93-83 την Μπαρτσελόνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 290,68 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,36, λίρα Αγγλίας προς 464,30, ελβετικό φράγκο προς 192,74, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,35, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 248,31, λίρα Κύπρου προς 542,31 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συνεφιά αναμένεται τη Δευτέρα στη βόρεια Ελλάδα με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος αλλά το απόγευμα θα συνεφιάσει στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 16 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα στην Αττική αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συνεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα βόρεια του νομού. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 19 έως 30 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 24 August 1997 - 18:00:15 UTC