Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θερμή υποδοχή στην επιτροπή διεκδίκησης της 27ης Ολυμπιάδας
- Δεν ανατρέπεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη βόρεια Ελλάδα.
- Αιτία πολέμου η αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος στην Κύπρο.
- Περιστέλλονται οι κρατικές δαπάνες.
- Δεν πάω στη Χάγη για τα 'Ιμια δηλώνει η 'Αγκυρα.
- Για δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές συζητά το ΠΑΣΟΚ.
- Ασθενής σεισμός στο νότιο Ευβοϊκό.
- Τροχαία και αλκοτέστ.
- Συλλήψεις λαθρομεταναστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέα ήττα της εθνικής βόλεϊ. - Πέμπτη η Τσαβδαρίδου στο Παγκόσμιο της Λωζάννης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θερμή υποδοχή στην επιτροπή διεκδίκησης της 27ης Ολυμπιάδας

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφυλάσσεται στα μέλη της Ελληνικής αντιπρο- σωπείας που επέστρεψαν από τη Λωζάνη, έχοντας στις αποσκευές τους τη σύμβαση για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα. Τα μέλη της αποστολής, μαζί με τον πρωθυπουργό θα δόσουν συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο και ακολούθως θα στηθεί πανηγύρι με καλλιτεχνικό πρό- γραμμα, στο οποίο παίρνουν μέρος οι Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας και άλλοι καλλιτέχνες.

Δεν ανατρέπεται το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη βόρεια Ελλάδα.

Από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ολυμπιάδα δεν πρόκειται να μεταβάλλει το σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης για αναπτυξη της περιφέρειας και ιδιαίτερα της βόρειας Ελλάδας. Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι, ενώ για πρώτη φορά έθιξε και την πολιτική παράμετρο της διοργάνωσης, λέγοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και έχει προβληματα στον περίγυρο της.

Αιτία πολέμου η αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος στην Κύπρο.

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι οποιαδήποτε παρέμβασή της στην Κύπρο για αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος θα αποτελέσει αιτία πολέμου για την Ελλάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη συνέντευξη, με την οποία ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στην ΔΕΘ. Ο κ. Σημίτης κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση του Προέδρου Κληρίδη για αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου και συνέστησε στην κυβέρνηση των Σκοπίων να εφαρμόσει την ενδιάμεση συμφωνία.

Περιστέλλονται οι κρατικές δαπάνες.

Για την οικονομία ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε οτι δεν θα επιβληθούν άλλοι φόροι και ότι θα δοθεί έμφαση στην περιστολή των δαπανών. Για τη λειτουργία της κυβέρνησης είπε οτι υπάρχει συλλογικότητα και παράγεται σημαντικό έργο αν και παραδέχθηκε οτι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τελος ο κ. Σημίτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων και κάλεσε τις κοινωνικές και παραγωγικές τάξεις να συστρατευθούν στην προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν πάω στη Χάγη για τα 'Ιμια δηλώνει η 'Αγκυρα.

Η 'Αγκυρα απέρριψε την πρόταση της ΕΕ για παραπομπή στη Χάγη του θέματος των Ιμίων, με αντάλλαγμα την άρση του ελληνικού βέτο για την χρηματοδότηση της Τουρκίας από τις Βρυξέλλες. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η 'Αγκυρα δε είναι δυνατόν να προβεί σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, από τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη υπόσχεση της κοινότητας για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της τελωνειακής σύνδεσης. Ο κ. Τζέμ κάλεσε την ΕΕ να ασκήσει πιέσεις στην ελλάδα για αποστρατικοποίηση των νήσων του Αιγαίου.

Για δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές συζητά το ΠΑΣΟΚ.

Ανοίγει στο ΠΑΣΟΚ ο κύκλος των συζητήσεων για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του 1998. Μια πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική του κινήματος, θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός τόνισε θα συνεχιστεί η συζήτηση με την Κεντροαριστερά και επεσήμανε την ανάγκη να εξετασθούν ολα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία και τις αλλαγές που σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Ασθενής σεισμός στο νότιο Ευβοϊκό.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα, με επίκεντρο το Νότιο Ευβοϊκό. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Ανατολική Αττική.

Τροχαία και αλκοτέστ.

Θλιβερός ήταν και πάλι ο φόρος αίματος της ασφάλτου το τελευταίο διήμερο. Σε 152 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα και 209 τραυματίσθηκαν. Στο μεταξύ, σε ελέγχους αλκοτέστ της τροχαίας, διαπιστώθηκε ότι 27 οδηγοί είχαν καταναλώσει πάνω από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ, ενώ κατασχέθηκαν άλλα 4 αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο.

Συλλήψεις λαθρομεταναστών.

'Αλλοι 54 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθηκαν από λιμενικούς στα νησιά του Αιγαίου. Από αυτούς οι 36 Κουρδικής καταγωγής βρέθηκαν στη βραχονησίδα Νίμος της Σύμης και οι 18 διαφόρων εθνικοτήτων σε θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, όπου τους είχαν αποβιβάσει τούρκοι δουλέμποροι αντί αδρής αμοιβής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ήττα της εθνικής βόλεϊ.

Σε αγώνα της δεύτερης ημέρας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ολλανδία, η εθνική ομάδα πετοσφαίρισης των ανδρών έχασε με 3-1 σετ από τη Γερμανία. Μειώθηκαν έτσι στο ελάχιστο οι ελπίδες για πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Πέμπτη η Τσαβδαρίδου στο Παγκόσμιο της Λωζάννης.

Την πέμπτη θέση στον τελικό των ασκήσεων εδάφους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λωζάννης, κατέλαβε η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Τσαβδαρίδου. Η νεαρή αθλήτρια, συγκέντρωσε 9,650 βαθμούς, έναντι 9,800 της Ρουμάνας Γκίνα Γκογκεάν που πήρε την πρώτη θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 87, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 460,22, ελβετικό φράγκο προς 194,51, τις 100 ιταλικές λιρέτες προς 14,40, τα 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,02, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια. Η θερμοκρσία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 13 μέχρι 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιονιο από 16 έως 31 και στο Αιγαίο από 18 έως 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό και μέτριους ανέμους θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 στην πρωτεύουσα και από 16 μέχρι 27 στη νύμφη του Θερμαϊκού.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 7 September 1997 - 17:00:13 UTC