Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μεγάλες οι προσδοκίες απο την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.
- Υποδοχή ηρώων επιφυλάχθηκε στην ελληνική αποστολή.
- Δημοσκόπηση για την αποδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων.
- Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.
- Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.
- Η Τουρκία απέρριψε και πάλι το αίτημα παραπομπής στη Χάγη των Ιμίων.
- Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σπουδαίες νίκες πέτυχαν Πανελευσινιακός,Δόξα Βύρωνα και Καλλιθέα, στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας.
- Μεγάλη νίκη επί της Εβερτον σημείωσε ο Παναθηναϊκός με 4-1 στο χθεσινό φιλικό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μεγάλες οι προσδοκίες απο την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποφασισμένη να προσδόσει το χρώμα του ολυμπιακού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 τους πρώτους της τρίτης χιλιετηρίδας, είναι η Ελλάδα. Παράλληλα, μεγάλες ειναι οι προσδοκίες για την συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας, ενω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Υποδοχή ηρώων επιφυλάχθηκε στην ελληνική αποστολή.

Χθες επέστρεψε απο τη Λωζάνη η ελληνική αποστολή στην οποία επιφυλάχθη υποδοχή ηρώων. Στη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό αμέσως μετά την άφιξή τους ο κ. Σημίτης τόνισε οτι με την ανάληψη των αγώνων αποδείξαμε πως έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε, οτι έχουμε φωνή και κύρος. Ο Πρωθυπουργός απαρίθμησε τα οφέλη απο την ανάληψη των αγώνων και ιδιαίτερα η συμβολή τους ως ειρηνευτικός παράγοντας στη ταραγμένη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στο χώρο του Ζαππείου οργανώθηκε μεγάλη γιορτή, πού κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Δημοσκόπηση για την αποδοχή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύει η ΕΞΟΥΣΙΑ το 84% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η ανάληψη της Ολυμπιάδας ειναι γεγονός πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα μας. Το 41% εκτιμά οτι θα αποφέρει πολλά οφέλη στη χώρα μας. Επίσης το 41% πιστεύει οτι η ανάληψη της Ολυμπιάδας αν και τιμά και αξίζει στη χώρα μας δεν θα αποφέρει σημαντικά οφέλη. Το 57% θέλει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την οργανωση της Ολυμπιάδας σαν ευκαιρία για ανάπτυξη και δημιουργία υποδομών και το 37% για την αναβίωση των ιδεών του Ολυμπισμού. Επίσης το 60% δηλώνει διατεθειμένο να προσφέρει εθελοντικά για την επιτυχία της Ολυμπιάδας.

Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός.

Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, με την οποία ολοκλήρωσε την επίσκεψή του επ' ευκαιρία των εγκαινίων της 62ης ΔΕΘ. Πρόσθεσε οτι το επόμενο έτος θα ειναι χρονιά αυστηρών περιστολών στις δαπάνες του δημοσίου, επανέλαβε οτι οποιαδήποτε παρέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο για αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος θα αποτελέσει αιτία πολέμου, ενω συνέστησε στα Σκόπια να εφαρμόσουν την ενδιάμεση συμφωνία. Τελος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων.

Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Η ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Σημίτη οτι αρνείται τη σύσταση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής για τον έλεγχο των συμβάσεων και των προμηθειών του δημοσίου και για αδυναμία στην υλοποίηση των μεγάλων έργων. Κατά το ΔΗΚΚΙ, η συνέχιση για ένατη συνεχή χρονιά σκληρής λιτότητας θα αποδιοργανώσει την κοινωνία. Ο Συνασπισμός επέκρινε τον Πρωθυπουργό οτι πράττει τα αντίθετα απο όσα αναφέρει, ενω ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε άρνηση του Πρωθυπουργού να ξεκαθαρίσει την κυβερνητική πολιτική πάνω στα μεγάλα θέματα της χώρας.

Η Τουρκία απέρριψε και πάλι το αίτημα παραπομπής στη Χάγη των Ιμίων.

Η Αγκυρα απέρριψε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για παραπομπή στη Χάγη του θέματος των Ιμίων, με αντάλλαγμα την άρση του ελληνικού βέτο για την χρηματοδότηση της Τουρκίας από τις Βρυξέλλες. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Αγκυρα δε είναι δυνατόν να προβεί σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, από τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένη υπόσχεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της τελωνειακής σύνδεσης. Ο κ.Τζέμ κάλεσε την Κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα για αποστρατικοποίηση των νήσων του Αιγαίου.

Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές.

Στον αστερισμό των δημοτικών εκλογών εισέρχεται απο σήμερα το ΠΑΣΟΚ με τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του στο οποίο θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική του Κινήματος, καθώς και για τις διαδικασίες που θα ισχύσουν στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπουδαίες νίκες πέτυχαν Πανελευσινιακός,Δόξα Βύρωνα και Καλλιθέα, στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας.

Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες πέτυχαν Πανελευσινιακός, Δόξα Βύρωνα και Καλλιθέα, στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας. Η ομάδα της Ελευσίνας επικράτησε του Πανσερραϊκού με 2-1, η Δόξα Βύρωνα της Δόξας Δράμας με 4-0 και η Καλλιθέα της Νίκης Βόλου με 3-1. Με το ``δεξί`` ξεκίνησε τις φετινές της υποχρεώσεις και η Καρδίτσα που κέρδισε 5-2 τον Εδεσσαϊκό, ενώ ο Παναιτωλικός που αγωνίστηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης,κέρδισε την Καλαμαριά με 4-1.

Μεγάλη νίκη επί της Εβερτον σημείωσε ο Παναθηναϊκός με 4-1 στο χθεσινό φιλικό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Μεγάλη νίκη επί της Εβερτον με 4-1 σημείωσε ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου που έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, 26 χρόνια μετά την ``σύγκρουση`` των δύο ομάδων στα προημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών, όπου η ελληνική ομάδα είχε αποκλείσει την αγγλική με 1-1 εκτός έδρας και 0- 0 στην Αθήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 87, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 460,22, ελβετικό φράγκο προς 194,51, τις 100 ιταλικές λιρέτες προς 14,40, τα 100 γιεν Ιαπωνίας προς 240,02, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα,εκτός απο τα ανατολικά και τα βόρεια,όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιονιο από 16 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 28 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και στην Αττική τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 18 έως 29 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 8 September 1997 - 16:08:20 UTC