Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκρηκτική άνοδος των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
- Πρόταση για σύσταση υφυπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων.
- Νέες προκλητικές δηλώσεις Ντίνι για την Κύπρο.
- Αποστρατικοποίηση των Στενών του Βοσπόρου ενδέχεται να θέσει η Ελλάδα.
- Ξεκίνησαν οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές.
- Ανακοινώθηκαν οι τομείς κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΝΔ.
- Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης σήμερα η Αλεκα Παπαρήγα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με δυο Αμερικάνους ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ.Υπέγραψε ο ΜάικλΧόκινς. - Την τρίτη ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
- Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Β` εθνικής, η ομάδα του Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρηκτική άνοδος των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

"Ολυμπιακό" ρεκόρ στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Η ανάληψη της Ολυμπιάδας προκάλεσε, όπως αναμενόταν, επενδυτικό "πυρετό", με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης τιμών να σημειώσει άνοδο 7,63% απο τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνεδρίασης. Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου έκρινε αναγκαία τη συνέχιση του πλαφόν για την αποφυγή κερδοσκοπικών παιχνιδίων σε βάρος των μικρομετόχων. Χρηματιστηριακοί κύκλοι προεξοφλούν τη συνέχιση των ανοδικών τάσεων, ωστόσο καλούν τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των μετοχών.

Πρόταση για σύσταση υφυπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόταση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ολυμπιακών Αγώνων, που θα είναι αρμόδιο για τα πάντα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έχει στο ``συρτάρι`` του ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες τόσο με την πρόεδρο της επιτροπής διεκδίκησης, Γιάννα Αγγελοπούλου, όσο και με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε να τοποθετηθεί Προεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας του 2004 η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ντίνι για την Κύπρο.

Τις προκλητικές του θέσεις για το Κυπριακό επανέλαβε απο την Ουάσιγκτον ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λαμπέρτο Ντίνι. Ο Ιταλός υπουργός ανέφερε οτι στην Κύπρο υπάρχουν δυο κυβερνήσεις και συνοριακές γραμμές, που αποτελούν - όπως είπε - μια πραγματικότητα. Η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τάργια Χάλονεν, αναφερόμενη στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου δήλωσε οτι η Ε.Ε. εχει ηδη την εμπειρία της Γερμανίας, χώρας της οποίας η ενταξη εγινε υπο καθεστώς εδαφικής διχοτόμησης.

Αποστρατικοποίηση των Στενών του Βοσπόρου ενδέχεται να θέσει η Ελλάδα.

Αυστηρό μήνυμα στη Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας προειδοποίησε την Αγκυρα πως η Αθήνα εύκολα μπορεί να θέσει το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των Στενών του Βοσπόρου και υπογράμμισε με νόημα οτι πολλοί ξένοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα αυτό, μετά τις παράνομες συμπεριφορές και τους ελέγχους των τουρκικών αρχών σε ξένα πλοία που διαπλέουν τον Βόσπορο.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές.

Η θέση του ΠΑΣΟΚ για την επίτευξη ευρύτερων συνεργασιών στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του Κινήματος υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη. Ανοικτό, ωστόσο, παραμένει το θέμα της συμμετοχής των νυν δημάρχων και νομαρχών στις προκριματικές εκλογές, για τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει το Κίνημα. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και πάλι στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Ανακοινώθηκαν οι τομείς κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΝΔ.

Το νέο οργανωτικό σχήμα που θα αναλάβει τους τομείς κοινοβουλευτικού ελέγχου ανακοίνωσε η ΝΔ. Συγκροτήθηκαν οκτώ τομείς. Επικεφαλής θα είναι: Μορφωτικών Υποθέσεων ο Στέφανος Μάνος, Οικονομικών Υποθέσεων, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, Κοινωνικών Υποθέσεων ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Προκόπης Παυλόπουλος, Ανάπτυξης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, Υποδομών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αγροτικής Ανάπτυξης ο Σάββας Τσιτουρίδης, ενώ ο τομέας της Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα υπάγεται στον Κώστα Καραμανλή.

Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης σήμερα η Αλεκα Παπαρήγα.

Τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέπτεται σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αύριο τη Διεθνή Εκθεση θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος και το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δυο Αμερικάνους ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ.Υπέγραψε ο ΜάικλΧόκινς.

Με δύο ξένους τελικά θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα της Ευρωλίγκα, αφού ο Μάϊκλ Χόκινς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``ερυθρόλευκους``. Το χρονικό μέρος του συμβολαίου δεν έγινε γνωστό και κατά συνέπεια οργίασαν οι φήμες γύρω από το θέμα αυτό. Κύκλοι προσκείμενοι στην ομάδα του Πειραιά έκαναν λόγο ότι ο Χόκινς υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ άλλες πηγές δήλωναν ότι ο παίκτης θα βρίσκεται για ένα μήνα στην ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια την θέση του θα πάρει ο Ελμερ Μπένετ.

Την τρίτη ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ολλανδία,χάνοντας από την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας με 3-1 σετ. Σήμερα η εθνική μας έχει ρεπό ενώ την Τετάρτη παίζει με τη Ρωσία και την Πέμπτη στο τελευταίο παιχνίδι της στον Α' όμιλο με τη Σλοβακία.

Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Β` εθνικής, η ομάδα του Αρη.

Με το ``δεξί`` ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Β` εθνικής, η ομάδα του Αρη.Σε αγώνα για την πρώτη ημέρα που έγινε στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, νίκησε 2-0 την ``νεοφώτιστη`` στην κατηγορία ομάδα των Λύκων. Στους υπόλοιπους αγώνες που έγιναν το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Καλλιθέα 1-3,Καρδίτσα-Εδεσσαϊκός 5-2,Παναιτωλικός- Καλαμαριά 4-1,Πανσερραϊκός- Πανελευσινιακός 1-2, Δόξα Δράμας-Δόξα Βύρωνα 0- 4, Παναργειακός- Λεβαδειακός 1-1,Λάρισα-Τρίκαλα 1-1 και Εθνικός Αστέρας- Καστοριά 1-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,56, γαλλικό φράγκο προς 47,43, λίρα Αγγλίας προς 454,86, ελβετικό φράγκο προς 194,44, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,58, τη λίρα Κύπρου προς 542,17 και την ECU προς 312,90 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η εξασθένηση των ανέμων και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα είναι αίθριος σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 13 εως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 15 εως 32 και στα νησιά απο 17 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 17 εως 32 και απο 15 εως 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 1997 - 7:00:16 UTC