Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιφυλακτική η κ. Δασκαλάκη για την προεδρία της Επιτροπης των Αγώνων.
- Διορθωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο.
- Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.
- Τον Μάρτιο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές.
- Αρχισε σήμερα η νέα σχολική χρονιά.
- Οργισμένη η Ρωσία με την Τουρκία για πυραύλους-ελέγχους στα Στενά.
- Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές των ΤΕΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την ερχόμενη εβδομάδα και επίσημα η μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ σε πολυεθνική εταιρία.
- Η ελληνική ομάδα αν νικήσει τη Δανία θα πάρει το ``εισιτήριο`` για τα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου 1998.
- Την τέταρτη ήττα της γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών σε ισάριθμους αγώνες της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιφυλακτική η κ. Δασκαλάκη για την προεδρία της Επιτροπης των Αγώνων.

Δεν προτίθεται να τεθεί επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό. Το βράδυ ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα παραθέσει γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για τη σύνθεση του φορέα που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004.

Διορθωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο.

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την εντονη ανοδική κίνηση των δυο προηγούμενων ημερών, όπου είχε σημειωθεί άνοδος κατά 10%. Χθες ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1669,93 μονάδες μειωμένο σε ποσοστό 1,10%, ενω οι συναλλαγές έφτασαν τα 29, 9 δις δρχ. Η Εθνική Τράπεζα στο τελευταίο τέυχος του οικονομικού της δελτίου προβλέπει συνέχιση της ανοδικής πορείας του Χρηματιστηρίου, ειδικά στις αρχές του Φθινοπώρου.

Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.

Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι το επόμενο έτος διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, ο οποίος όμως ανακοίνωσε ότι θα ισχύσουν νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα, ενώ θα επέλθουν και αλλαγές στα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης. Ο κ. Δρυς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας και εκτίμησε ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα παρουσιάσει άνοιγμα 250 δις δρχ. Αυστηρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε η ΝΔ.

Τον Μάρτιο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές.

Τον Μάρτιο θα ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τους υποψηφίους, που θα υποστηρίξει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 1998. Σε τοπικό επίπεδο θα αξιολογηθεί πολιτικά εαν θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές και για τους νυν νομάρχες και δημάρχους, που εχουν εκλεγεί με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα διεξαχθούν κανονικά προκριματικές εκλογές. Για τις νομαρχίες και τους δήμους άνω των 70.000 κατοίκων τη τελική απόφαση θα λάβει η ΚΕ, ενω για τους υπόλοιπους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης οι ΝΕ.

Αρχισε σήμερα η νέα σχολική χρονιά.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό άνοιξαν σήμερα τα σχολεία. Απο τη φετινή χρονιά θα αρχίσει στην Α' Λυκείου η εφαρμογή του εθνικού απολυτηρίου με το νέο σύστημα διδασκαλίας και αξιολόγησης και την είσοδό τους χωρίς εξετάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Στη Βουλή ψηφίστηκε η διάταξη με την οποία επιβάλλεται πλαφόν 4% στις αυξήσεις των διδάκτρων για τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια.

Οργισμένη η Ρωσία με την Τουρκία για πυραύλους-ελέγχους στα Στενά.

Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκαλεί η στάση της Τουρκίας στο θέμα των πυραύλων S-300 και οι έλεγχοι σε πλοία που διαπλέουν τα Στενά. Στα θέματα αυτά αναφέρθηκε με αυστηρή γλώσσα ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Αλί Τιουγκάν στη Μόσχα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης, είχε χθες στη Ρώμη συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ρομάνο Πρόντι και τον υπουργό Εξωτερικών, Λαμπέρτο Ντίνι.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές των ΤΕΙ.

Οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου με το μισθολογιό τους. Οι εγγραφές των νέων φοιτητών θα αρχίσουν την Τρίτη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα και επίσημα η μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών της ΑΕΚ σε πολυεθνική εταιρία.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται εκτός απροόπτου να "πέσουν" οι υπογραφές στα έγγραφα,με τα οποία μία από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας μας, η ΑΕΚ, θα περάσει σε ''ξένα χέρια''. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, αναφέρει ότι στις διαπραγματεύσεις με την ξένη πολυεθνική εταιρία, ζήτησε εκτός από τίμημα της πώλησης και ένα απόλυτα διαφανές συμβόλαιο.

Η ελληνική ομάδα αν νικήσει τη Δανία θα πάρει το ``εισιτήριο`` για τα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου 1998.

Τελικά φαίνεται ότι η Δανία ``δουλεύει`` για την Ελλάδα.Μετά την ήττα με 3- 0 στο Σαράγεβο από την Βοσνία, το συγκρότημα του Μπο Γιόχανσον επικράτησε 3- 1 εντός έδρας της Κροατίας.Ετσι αν η ελληνική ομάδα νικήσει στο ΟΑΚΑ στις 11 Οκτωβρίου τη Δανία θα πάρει το ``εισιτήριο`` για τα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου 1998.

Την τέταρτη ήττα της γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών σε ισάριθμους αγώνες της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την τέταρτη ήττα της γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών σε ισάριθμους αγώνες της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ολλανδία, αφού έχασε 3-0 και από την αντίστοιχη της Ρωσίας. Ετσι η εθνική μας αποκλείστηκε οριστικά από την οκτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ σήμερα θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι για τον Α' όμιλο της διοργάνωσης, με αντίπαλο την Σλοβακία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,72, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 457,52, ελβετικό φράγκο προς 194,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 241,97, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 313,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού που θα είναι σχεδόν αίθριος σ'όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 30 και στα νησιά 21 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 20 με 29 και 18 με 26 αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 11 September 1997 - 7:00:14 UTC