Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,13/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, λόγω των κινητοποιήσεων των ιπτάμενων συνοδών και φροντιστών.
- Το Κυπριακό εξετάστηκε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών.
- Θα εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση στα σχολεία, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας.
- Επεκτείνεται το μέτρο της κατάσχεσης και στις μοτοσυκλέτες.
- Εκρίθηκε το σχέδιο Καποδίστριας απο το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Ζωντανός κάηκε ενας συνταξιούχος στη Χίο,ενω έπαιρνε μέρος στις προσπάθεις κατάσβεσης πυρκαγιάς.
- Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Μόλιστα Κόνιτσας.
- Φορτηγό με ανήλικο οδηγό παρέσυρε πέντε μαθήτριες και τις τραυμάτισε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αρχίζει σήμερα η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. - Στην Αθήνα σήμερα, ο Ρίκι Πιρς, για την μεταγραφή του στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.
- Καλά κρατεί ο ``χορός των εξωδίκων`` του Ολυμπιακού προς τον Δημήτρη Παπανικολάου.
- Κανονικά θα αγωνιστεί με τον Αρη ο διεθνής μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Λιαδέλης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, λόγω των κινητοποιήσεων των ιπτάμενων συνοδών και φροντιστών.

Καθυστερήσεις αναμένεται να σημειωθούν και σήμερα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, λόγω των κινητοποιήσεων των ιπταμένων συνοδών και φροντιστών, οι οποίοι δε δέχονται να εργαστούν υπερωριακά και ζητούν να εξαιρεθεί ο κλάδος τους απο το νόμο Πεπονή για τις προσλήψεις. Χθες το προεδρείο τους είχε άκαρπη συνάντηση με τη διοίκηση της Ολυμπιακής, ενω τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση της Ενωσης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου. Τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια στο αεροδρόμιο του Ελληνικού μεταξύ επιβατών και υπαλλήλων του αεροδρομίου με αφορμή τη ματαίωση τριών πτήσεων εσωτερικού. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα των ιπταμένων συνοδών και φροντιστών.

Το Κυπριακό εξετάστηκε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό εξετάστηκαν χθες το βράδυ στη σύσκεψη μεταξύ του υπουργού και του υφυπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου και Γιάννου Κρανιδιώτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκη Κασουλίδη. Συζητήθηκαν επίσης οι χειρισμοί που θα γίνουν τη Δευτέρα ενόψει του συμβουλίου γενικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες, όπου η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να υπάρξει δήλωση για το Κυπριακό. Ο Αμερικανός αξιωματούχος, Τόμας Μίλερ, χαρακτήρισε στη Λευκωσία την πρόταση του Προέδρου Κληρίδη για αποστρατιωτικοποίηση ως εξαιρετικό στόχο.

Θα εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση στα σχολεία, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, δήλωσε οτι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στα σχολεία θα εφαρμοστεί και θα ξεσκεπαστούν όσοι δεν θέλουν να προχωρήσουν οι αλλαγές. Ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος, τόνισε οτι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω με ψευτοπροβλήματα. Αφησε αιχμές κατά μερίδας καθηγητών, οι οποίοι, όπως είπε δεν μπορούν να καταλάβουν τις αλλαγές, που άρχισαν ήδη απο την Α' Λυκείου. Ο Πρόεδρος της ΟΚΕ Παιδείας της ΝΔ, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, δήλωσε οτι το νέο σχολικό έτος άρχισε άσχημα, καθώς δεν υπάρχουν οι στοιχειώδες ανάγκες για τη λειτουργία των σχολείων.

Επεκτείνεται το μέτρο της κατάσχεσης και στις μοτοσυκλέτες.

Την επέκταση του μέτρου της κατάσχεσης οχημάτων και στις μοτοσυκλέτες ζητά με εγκύκλιό του προς την Τροχαία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών. Ετσι θα κατάσχονται οι μοτοσυκλέτες, που προκαλούν εκωφαντικό θόρυβο, καθώς και όσες οι οδηγοί τους κάνουν επίδειξη ικανοτήτων τις γνωστές κόντρες και σούζες.

Εκρίθηκε το σχέδιο Καποδίστριας απο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ομόφωνα εγκρίθηκε απο το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο "Καποδίστριας" για τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων. Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ψηφιστεί απο τη Βουλή. Με το σχέδιο αυτό δημιουργούνται 780 δήμοι και 120 κοινότητες σε όλη τη χώρα έναντι 5870 που υπάρχουν σήμερα. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε οτι έγινε ευρύτατος διάλογος σε όλους τους νομούς και χαρακτήρισε την πρόοδο του προγράμματος αυτού ως επιτακτική ανάγκη. Η ΝΔ κάνει λόγο για μικροκομματική εκμετάλλευση και τονίζει οτι θα αντιταχθεί με κάθε μέσω στις αναγκαστικές συνενώσεις των δήμων.

Ζωντανός κάηκε ενας συνταξιούχος στη Χίο,ενω έπαιρνε μέρος στις προσπάθεις κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Ζωντανός κάηκε ο 82χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, Γιάννης Αρνίτσης,ενω έπαιρνε μέρος στις προσπάθειες για κατάσβεση πυρκαγιάς στο χωριό Βίκι στη Χίο.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Μόλιστα Κόνιτσας.

Για 5η μέρα μαίνεται σήμερα ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στη Μόλιστα Κόνιτσας κατακαίοντας περισσότερα απο 2000 στρέμματα δασικής έκτασης. Λόγω του δύσβατου της περιοχής είναι αδύνατη η προσέγγιση επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης, καθώς και η ρίψη νερού απο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Ελικόπτερο "Σινούκ" κάνει συνεχείς ρίψεις νερού αλλά χωρίς μεχρι τώρα να καταφέρει θα θέσει υπο μερικό έλεγχο τη φωτιά.

Φορτηγό με ανήλικο οδηγό παρέσυρε πέντε μαθήτριες και τις τραυμάτισε.

Παρολίγο τραγωδία χθες στη Σητεία Λασιθίου, όταν φορτηγό που οδηγούσε 16χρονος έπεσε πάνω σε 5 μαθήτριες, τις οποίες τραυμάτισε σοβαρά. Ειδικότερα, την ώρα που οι 5 μαθήτριες επρόκειτο να μπουν στο σχολείο τους ξαφνικά και για άγνωστο λόγο ο ανήλικος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω τους. Σοβαρά τραυματίστηκε η 18χρονη Κλειώ Κολυβάκη, η οποία και υποβλήθηκε σε εγχείρηση, ενω ελαφρότερα τραυματίστηκαν οι άλλες 4 συμμαθήτριές της, οι οποίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σητείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει σήμερα η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος αρχίζει σήμερα με τους αγώνες Αθηναϊκός-Ολυμπιακός στις 20.30 και ΟΦΗ-ΠΑΟΚ στις 18.15 στο στάδιο Καραϊσκάκη και το Ηράκλειο αντίστοιχα.Εξάλλου αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια Ξάνθη-Καλαμάτα, Παναθηναϊκός-Απόλλων Αθ., ΑΕΚ-Προοδευτική, Ιωνικός- Παναχαϊκή, Ηρακλής-Βέροια και Εθνικός-Καβάλα, ενώ η δεύτερη ημέρα θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα Πανηλειακός-Πανιώνιος, που θα γίνει την Δευτέρα στον Πύργο.

Στην Αθήνα σήμερα, ο Ρίκι Πιρς, για την μεταγραφή του στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.

Σήμερα αναμένεται στην Αθήνα, ο Ρίκι Πιρς, ο οποίος εκτός σοβαρού απροόπτου θα αποτελέσει μαζί με τον Βίκτορ Αλεξάντερ, το ''δίδυμο'' των ξένων στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Οπως είναι γνωστό, ο Πιρς έστειλε χθες στην ''κιτρινόμαυρη'' διοίκηση, υπογεγραμμένο το προσύμφωνο συνεργασίας, ενώ η οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες πρόκειται να υποβληθεί ο παίκτης με την άφιξή του στην Ελλάδα.

Καλά κρατεί ο ``χορός των εξωδίκων`` του Ολυμπιακού προς τον Δημήτρη Παπανικολάου.

Ο ``χορός των εξωδίκων`` του Ολυμπιακού προς τον Δημήτρη Παπανικολάου καλά κρατεί. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός καλεί τον παίκτη σε απολογία για την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, γιατί εξακολουθεί να απέχει από τις εκδηλώσεις της ομάδας.Παράλληλα προειδοποιεί τον παίκτη πως αν εξακολουθήσει να ``δηλώνει απών καί να μη συμμορφώνεται με τις συμβατικές του υποχρεώσεις``, θα προχωρήσει ``άμεσα σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προάσπιση των συμφερόντων του Συλλόγου``.

Κανονικά θα αγωνιστεί με τον Αρη ο διεθνής μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Λιαδέλης.

Απέσυρε την προσφυγή που είχε καταθέσει προ διημέρου ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Αρη, Παναγιώτης Λιαδέλης και έτσι αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι κυπέλλου της ομάδας του κόντρα στη Λάρισα. Ο Λιαδέλης με δηλώσεις του διευκρίνισε πως την προσφυγή την κατέθεσε με στόχο να διασφαλίσει τα οικονομικά του συμφέροντα και όχι με πρόθεση να φύγει από την ομάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,75, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 457,21, ελβετικό φράγκο προς 193,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,64, τη λίρα Κύπρου προς 541,64 και την ECU προς 313,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 13 με 28 βαθμούς, στα δυτικά 15 με 32 και στην υπόλοιπη χώρα 17 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική με ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριους βοριάδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 18 με 30 βαθμούς. Ιδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 16 με 28 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο και μόνο στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 13 September 1997 - 14:51:52 UTC