Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απολύονται απο το δημόσιο οσοι έχουν προσληφθεί μετά τις 31/07/97.
- Διαφωνίες στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά.
- Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας την ερχόμενη εβδομάδα.
- Προσκλητήριο συνεργασίας απο το ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές.
- Παγώνουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τα δημοτικά τέλη.
- Εμμένει η κυβέρνηση στις συνενώσεις των ΟΤΑ.
- Κινητικότητα στο Κυπριακό .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ συνέτριψε την Ντίναμπουργκ από την Λετονία με 5-0,για το κύπελλο κυπελλούχων.
- Πουλήθηκε σε ξένη εταιρία η ΑΕΚ.
- Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές Πίλσεν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απολύονται απο το δημόσιο οσοι έχουν προσληφθεί μετά τις 31/07/97.

Απολύονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όσοι είχαν προσληφθεί με οιαδήποτε σχέση εργασίας μετά τις 31 Ιουλίου 1997, ημέρα που κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση του "νόμου Πεπονή" και που ψηφιστηκε την εβδομάδα αυτή απο τη Βουλή. Παράλληλα, παραπέμπονται στον Εισαγγελέα οι υπεύθυνοι 34 δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, που προέβησαν σε παράνομες προσλήψεις τα τελευταία τρία χρονια.

Διαφωνίες στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά.

Επιμέρους διαφωνίες για τη συμφωνία της Μαδρίτης και το βήμα προς βήμα προσέγγιση με την Τουρκία εξέφρασαν οι κύριοι Αρσένης, Οικονόμου και Δασκαλάκης στην χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητείτο η εισήγησή του προς την ΚΕ, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο. Στην εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίζεται οτι για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική, θα επαναλαμβάνονται οι τρεις γνωστές προϋποθέσεις, που έχει θέσει η Ελλάδα για διάλογο και οτι δεν αποτελούν διαδικασία διαλόγου οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων.

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Το σύνολο των θεμάτων, που απασχολούν τις δυο χώρες θα συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, κύριοι Πάγκαλος και Τζεμ στη συνάντησή τους, την ερχόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ. Ο κ. Πάγκαλος θα έχει συνάντηση και με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ. Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο είναι σε εξέλιξη η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο για την οποία είπε οτι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί μέτρα, που θα νομιμοποιούν τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Προσκλητήριο συνεργασίας απο το ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές εκλογές.

Προσκλητήριο για ευρύτερες συνεργασίες και συγκλίσεις με όλα τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης χωρίς εξαιρέσεις θα απευθύνει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 1998. Αυτό θα αναφέρεται στην εισήγηση του ΕΓ του Κινήματος στη σημερινή σύνοδο της ΚΕ.

Παγώνουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τα δημοτικά τέλη.

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τα δημοτικά τέλη, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος εκτίμησε ότι το Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός θα κυμανθεί γύρω στο 5% και πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους φορείς της αγοράς για συγκράτηση των τιμών.

Εμμένει η κυβέρνηση στις συνενώσεις των ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση ειναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις τομές για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας, μέσω του σχεδίου "Καποδίστρια", επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και κατέστησε σαφές ότι ο χωροταξιακός σχεδιασμός των νέων δήμων που προβλέπει το σχέδιο "Καποδίστριας", δεν πρόκειται να αλλάξει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, για το οποίο θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κινητικότητα στο Κυπριακό .

Πρώτιστο εθνικό θέμα χαρακτηρίζεται το Κυπριακό στην εισήγηση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ προς την ΚΕ του κόμματος. Ταυτόχρονα τονίζεται ότι η Ελλάδα στηρίζει την πρόταση για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση αλλά επισημαίνεται ότι όσο η τουρκική πλευρά αψηφά κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας η Κύπρος έχει το στοιχειώδες καθήκον να προβαίνει στην αναγκαία αμυντική προπαρασκευή. Χθες είχαν ευρεία ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Μίλερ και ο Ολλανδός Κοινοτικός Επίτροπος, Χανς Βαν Ντε Μπρουκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ συνέτριψε την Ντίναμπουργκ από την Λετονία με 5-0,για το κύπελλο κυπελλούχων.

Η ΑΕΚ μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, συνέτριψε την Ντίναμπουργκ από την Λετονία με 5-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση της στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων.

Πουλήθηκε σε ξένη εταιρία η ΑΕΚ.

Στο μεταξύ, αίσιο τέλος είχε για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές το πιό δημοφιλές σίριαλ των τελευταίων μηνών, αφού η ΠΑΕ ΑΕΚ πέρασε σε ξένα χέρια. Πιό συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Τροχανάς, που θα γίνει πλουσιότερος κατά 2,7 δισεκατομμύρια δραχμές, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ξένη πολυεθνική εταιρία, η οποία είναι πλέον ιδιοκτήτρια της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές Πίλσεν.

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα και των τριών ομάδων μας που συμμετέχουν σε ομίλους της ευρωλίγκα ανδρών του μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στο Αμπντί Ιπεκτσί της Κωνσταντινούπολης 70-67 την Εφες Πίλσεν, η ΑΕΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ επικράτησε 57-52 της γαλλικής Ρασίνγκ Παρί και τέλος ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα στη Λισσαβόνα την Πόρτο με 88-71.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,54, γαλλικό φράγκο προς 47,79, λίρα Αγγλίας προς 455,59, ελβετικό φράγκο προς 194,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,46, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,72, τη λίρα Κύπρου προς 544,34 και την ECU προς 314,54 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 11 εως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 15 εως 28 και στα νησιά απο 18 εως 27 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις, βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 15 εως 27 και απο 14 εως 24 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 19 September 1997 - 7:00:13 UTC