Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,21/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονη αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις της Αγκυρας για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο.
- Αλλεπάλληλες συσκέψεις των στρατιωτικών στην Αγκυρα.Οτι επιβάλει το συμφέρον της χώρας θα γίνεται εγκαίρως, δηλώνει ο Καρανταγί.
- Δηλώσεις Κώστα Σκανδαλίδη για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Κριτική του Κώστα Καραμανλή για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.Για λαϊκισμό και δημαγωγία της ΝΔ, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Η Βάσω Παπανδρέου εξήγγειλε το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης των λαμπτήρων, με άλλους χαμηλής κατανάλωσης.
- Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος, στις Κεχριές, ανοικτά της Σκιάθου, όταν βυθίσθηκε η εξωλέμβια στην οποία επέβαιναν.
- Αλλοι 9 μεθυσμένοι οδηγοί συνελήφθησαν και τα αυτοκίνητά τους κατασχέθηκαν, σε ελέγχους της Τροχαίας.
- Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ο αλβανός υπουργός Αμυνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.Αύριο το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ.
- Τα αποτελέσματα της Α'Εθνικής ποδοσφαίρου.
- Η βαθμολογία της Α'εθνικής ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις της Αγκυρας για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο.

Την έντονη αντίδραση της Ελλάδας έχει προκαλέσει ο νέος κύκλος δηλώσεων της Αγκυρας για τους ρωσικούς πυραύλους S-300, που θα προμηθευθεί η κυπριακή κυβέρνηση. Χθες ο πρωθυπουργός προειδοποίησε την Αγκυρα ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος, θα σταθεί αρωγός της Κύπρου σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας. Εξάλλου, η Αθήνα προσανατολίζεται στην υποβολή έντονου διαβήματος στην Αγκυρα για τις αλλεπάλληλες απειλές του πρωθυπουργού της Τουρκίας κατά της Κύπρου. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος προετοιμάζεται για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ και της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις των στρατιωτικών στην Αγκυρα.Οτι επιβάλει το συμφέρον της χώρας θα γίνεται εγκαίρως, δηλώνει ο Καρανταγί.

Στην Αγκυρα, οι στρατιωτικοί πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα των πυραύλων, ενώ μετά την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, δεν αποκλείεται να θέσουν το ζήτημα και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, την ερχόμενη Παρασκευή.Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Καρανταγί, δήλωσε πως ότι επιβάλλει το συμφέρον της χώρας του θα γίνεται εγκαίρως και χωρίς αργοπορία.Στη Λευκωσία,ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε ότι η Κύπρος, η Ελλάδα και ολόκληρος ο ελληνισμός, είναι τώρα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή.

Δηλώσεις Κώστα Σκανδαλίδη για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα είναι αποτελεσματική και αναβαθμίζει το κύρος της χώρας, δίνοντας προοπτική στον ελληνισμό. Αυτό είναι το κυρίαρχο συμπέρασμα της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης. Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές, έκανε λόγο για ευρύτερη συνεργασία και συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων, ενώ για το σχέδιο ``Καποδίστριας`` επανέλαβε την εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση και εφαρμογή του δίχως να προσμετρήσει το πολιτικό κόστος.

Κριτική του Κώστα Καραμανλή για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.Για λαϊκισμό και δημαγωγία της ΝΔ, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής δράσης της ΝΔ, έδωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε ημερίδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική που ακολουθεί.Τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τελούν υπό διωγμό, και έκανε λόγο για νόμιμη τοκογλυφία περιγράφοντας τις συνθήκες που ισχύουν για τη δανειοδότησή τους από τις τράπεζες. Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε οτι οι θέσεις του κ.Καραμανλή περιορίζονται σε γενικά σχόλια και οτι η ΝΔ εκφράζεται με λαϊκισμό και δημαγωγία.

Η Βάσω Παπανδρέου εξήγγειλε το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης των λαμπτήρων, με άλλους χαμηλής κατανάλωσης.

Την επέκταση του προγράμματος αντικατάστασης των κοινών λαμπτήρων φωτισμού με άλλους χαμηλής κατανάλωσης εξήγγειλε η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου, εγκαινιάζοντας στη Ρόδο τις νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που εντάσσονται στο δίκτυο της ΔΕΗ. Η κ. Παπανδρέου αναφερόμενη στο πρόγραμμα αντικατάστασης των λαμπτήρων, είπε ότι ειδικά στα νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων, θα διατεθούν δωρεάν.

Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος, στις Κεχριές, ανοικτά της Σκιάθου, όταν βυθίσθηκε η εξωλέμβια στην οποία επέβαιναν.

Ενα άτομο έχασε τη ζωή του και ένα αγνοείται, όταν μικρή εξωλέμβια βάρκα στην οποία επέβαιναν, βυθίστηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Κεχριές, ανοιχτά της Σκιάθου, λόγω θαλασσοταραχής. Νεκρός ανασύρθηκε ο 42χρονος Χρήστος Μπαζάνης, από το Βόλο, ενώ αγνοείται η τύχη του 39χρονου Στέφανου Πάτρα. Διασώθηκε ο επίσης 39χρονος Δημήτρης Γιατράς, που κατάφερε να βγει στην ακτή κολυμπώντας.

Αλλοι 9 μεθυσμένοι οδηγοί συνελήφθησαν και τα αυτοκίνητά τους κατασχέθηκαν, σε ελέγχους της Τροχαίας.

Αλλοι εννέα μεθυσμένοι οδηγοί συνελήφθησαν και τα αυτοκίνητά τους κατασχέθηκαν, σε ελέγχους που διενήργησε τα ξημερώματα η τροχαία, σε όλη τη χώρα. Στο μεταξύ 16 νεκροί και 190 τραυματίες εκ των οποίων οι 38 σοβαρά, είναι ο απολογισμός 153 τροχαίων ατυχημάτων σε όλη τη χώρα, από το απόγευμα της Παρασκευής έως και σήμερα.

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ο αλβανός υπουργός Αμυνας.

Επίσκεψη στην Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιήσει από τις 24 έως 26 Σεπτεμβρίου ο αλβανός υπουργός Αμυνας Σαμπίτ Μπρόκαϊ, που αποδέχθηκε πρόσκληση του έλληνα ομολόγου του Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν νέο πρωτόκολλο συνεργασίας με το οποίο θα οριστικοποιηθεί ο ρόλος της στρατιωτικής δύναμης της Ελλάδας στην Αλβανία και οι τομείς στους οποίους θα υπάρξει συνεργασία για την αναδιοργάνωση του αλβανικού στρατού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.Αύριο το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ.

Με νίκη πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Πάτρα σε αγώνα της τρίτης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας. Η αθηναϊκή ομάδα νίκησε με 0-1 την Παναχαϊκή. Εξάλλου η Προοδευτική έφερε ισοπαλία 2-2 με τον ΟΦΗ, ο Ιωνικός νίκησε εκτός έδρας τη Βέροια με 0-1. Η Καβάλα νίκησε στην έδρα της τον Αθηναϊκό με 1-0, ο Απόλλων Αθηνών τον Πανηλειακό με 2-0 ενώ Καλαμάτα και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Στις 7 ξεκίνησε ο αγώνας ΠΑΟΚ-Ξάνθης ενώ η τρίτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση Ολυμπιακού-ΑΕΚ.

Τα αποτελέσματα της Α'Εθνικής ποδοσφαίρου.

Εθνικός-Ηρακλής 0-1 Καλαμάτα-Πανιώνιος 0-0 ΠΑΟΚ-Ξάνθη 21/9 Απόλλων Αθ.-Πανηλειακός 2-0 Προοδευτική-ΟΦΗ 2-2 Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός 0-1 Βέροια-Ιωνικός 0-1 Καβάλα-Αθηναϊκός 1-0 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 22/9

Η βαθμολογία της Α'εθνικής ποδοσφαίρου.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα των αγώνων, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

Ηρακλής 9 Ιωνικός 9 Παναθηναϊκός 9 Ολυμπιακός 6 -2αγ. Ξάνθη 4 -2αγ. ΑΕΚ 4 -2αγ. Προοδευτική 4 ΟΦΗ 4 Πανιώνιος 4 Πανηλειακός 3 Εθνικος 3 Βέροια 3 Καβάλα 3 Απόλλων Αθ. 3 Καλαμάτα 2 ΠΑΟΚ 1 -2αγ. Αθηναϊκός 0 Παναχαϊκή 0

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,17, γαλλικό φράγκο προς 47,68, λίρα Αγγλίας προς 458,88, ελβετικό φράγκο προς 194,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,59, τη λίρα Κύπρου προς 542,39 και την ECU προς 314,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 έως 27 και στα νησιά από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού.Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 21 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 21 September 1997 - 17:03:04 UTC