Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις Ανθόπουλου για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.
- Ο Σημίτης καταλληλότερος για Πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσκόπηση.
- Συνέντευξη Δαμανάκη στα ΝΕΑ για τις εκλογές στο Δήμο της Αθήνας.
- Στο επίκεντρο το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά αυτή την εβδομάδα.
- Τις επόμενες μέρες τα αποτελέσματα για τα εμφιαλωμένα νερά.
- Πρώτο σε άνοδο το ελληνικό Χρηματιστήριο στην Ευρώπη.
- Συνάντηση Πρωθυπουργού - Γιάννας Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παναθηναϊκός και Ιωνικός τριπλασίασαν τις νίκες τους την τρίτη μέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α εθνικής κατηγορίας.
- Η ΑΕΚ,ο Ολυμπιακός,ο Αρης και ο Παναθηναικός είναι οι ομάδες που θα βρεθούν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ.
- Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε σε διεθνές τουρνουά ο πρωταθλητής μας της πυγμαχίας Τιγκράν Ουζλιάν,στην κατηγορία των 60 κιλών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις Ανθόπουλου για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο καθιέρωσης ενός συστήματος εξετάσεων με δυο μαθήματα για τους υποψήφιους φοιτητές, σε πανεπιστημιακές σχολές μεγάλης ζήτησης ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Επίσης, αποκαλύπτει οτι θα θεσμοθετηθούν στη τρίτη τάξη του ενιαίου Λυκείου τρείς κατευθύνσεις, η θωρητική, η θετικη και η τεχνολογική, που θα αντιστοιχούν σε αντίστοιχες κατευθύνσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, θα δίνεται στον μαθητή ακόμα και την τελευταία στιγμή η δυνατότητα αλλαγής κατεύθυνσης.

Ο Σημίτης καταλληλότερος για Πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Τον Κώστα Σημίτη θεωρεί καταλληλότερο για Πρωθυπουργό της χώρας ανεξάρτητα απο τις κομματικές του προτιμήσεις το 41,4% των ερωτηθέντων πανελλαδικής δημοσκόπησης της V-PRC, σύμφωνα με τα ΝΕΑ. Το 25,6% θέλει τον κ. Καραμανλή, ενώ το 27,7% κανέναν απο τους δύο. Απο τα αποτελέσματα πανελλαδικής, επίσης, δημοσκόπησης της ALCO προκύπτει οτι η ΝΔ προηγείται με 30,6% έναντι 27,6% του ΠΑΣΟΚ, 5% του ΚΚΕ, 4,7% του Συνασπισμού, 3,9% του ΔΗΚΚΙ και 1,7% της ΠΟΛΑΝ. Ωστόσο, το 20,8% δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 3,4% λευκό και το 1,6% άλλο κόμμα.

Συνέντευξη Δαμανάκη στα ΝΕΑ για τις εκλογές στο Δήμο της Αθήνας.

Εως το τέλος του χρόνου πρέπει να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τη μάχη των δημοτικών εκλογών στο Δήμο της Αθήνας. Αυτό τονίζει η Μαρία Δαμανάκη σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ, όπου υπογραμμίζει οτι πέραν κάθε άλλης συζήτησης προηγείται η αποσαφήνηση της τυχόν συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό και της προγραμματικής σύγκλησης για το Δήμο της Αθήνας. Η κυρία Δαμανάκη προτείνει στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας να μετέχουν επίσης το ΔΗΚΚΙ και το ΚΚΕ, αν και το ίδιο - όπως λέει - αποκλείει κάθε συνεργασία.

Στο επίκεντρο το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά αυτή την εβδομάδα.

Η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός της Κύπρου σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Η Αθήνα προσανατολίζεται και στην υποβολή έντονου διαβήματος στην Αγκυρα για τις αλλεπάλληλες απειλές της τουρκικής ηγεσίας κατά της Κύπρου για τους ρωσικούς πυραύλους. Στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος, θα έχει αυτή την εβδομάδα συναντήσεις με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Η Ρωσία θα αναλάβει επίσης την ασφαλή μεταφορά και εγκατάσταση των πυραύλων στην Κύπρο.

Τις επόμενες μέρες τα αποτελέσματα για τα εμφιαλωμένα νερά.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων δειγματοληπτικών ελέγχων σε 8 εμφιαλωμένα νερά της Κορινθίας, των Χανίων και του Ηρακλείου, στα οποία αρχικά είχαν εντοπιστεί αυξημένες ποσότητες βρωμικών ιόντων, ουσίες που χαρακτηρίζονται ύποπτες για καρκινογέννεση.

Πρώτο σε άνοδο το ελληνικό Χρηματιστήριο στην Ευρώπη.

Πρώτο σε άνοδο ηταν το ελληνικό Χρηματιστήριο απο τα αντίστοιχα της Ευρώπης το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων ο δείκτης τιμών του κέρδισε 62,6%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο Αύγουστο η αύξηση είναι της τάξεως του 60, 5%.

Συνάντηση Πρωθυπουργού - Γιάννας Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου.

Συνάντηση με τη Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου θα έχει το μεσημέρι στις 12 ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τη σύσταση φορέα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός και Ιωνικός τριπλασίασαν τις νίκες τους την τρίτη μέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α εθνικής κατηγορίας.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ιωνικός ``τριπλασίασαν`` τις νίκες τους στην 3η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας και έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ηρακλή, ο οποίος το Σάββατο νίκησε 1-0 τον Εθνικό στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Οι ``πράσινοι`` επικράτησαν με 1-0 στην Πάτρα της Παναχαϊκής, ενώ οι Νικαιώτες νίκησαν με 1-0 μέσα στην Βέροια.Η μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ, λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή νίκη του επί της Αρσεναλ, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 από την μαχητική Ξάνθη. Μεγάλο παιχνίδι έγινε στη Νίκαια, όπου η Προοδευτική και ο ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ενώ εντός έδρας νίκες με 1-0 πέτυχαν ο Απόλλωνας Αθηνών στην Ριζούπολη επί του Πανηλειακού και στην Καβάλα η τοπική ομάδα επί του Αθηναϊκού. Εξάλλου, ο Πανιώνιος πήρε και άλλον βαθμό στην Πελοπόνησο, αφού απέσπασε ``λευκή`` ισοπαλία στην Καλαμάτα από την ``Μαύρη Θύελλα``. Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θα γίνει σήμερα στις 8.00 το βράδυ.

Η ΑΕΚ,ο Ολυμπιακός,ο Αρης και ο Παναθηναικός είναι οι ομάδες που θα βρεθούν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ.

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός συμπληρώνουν την τετράδα των ομάδων που θα βρεθούν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Η ΑΕΚ σε αγώνα της προημιτελικής φάσης που έγινε στο ΟΑΚΑ επικράτησε με 73-70 του Απόλλωνα Πατρών, ενώ ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός επεβλήθη με 76-58 του Σπόρτιγκ στο κλειστό των Πατησίων. Να θυμίσουμε ότι το ``εισιτήριο`` για το φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης έχουν πάρει ακόμη ο Αρης και ο Παναθηναϊκός.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε σε διεθνές τουρνουά ο πρωταθλητής μας της πυγμαχίας Τιγκράν Ουζλιάν,στην κατηγορία των 60 κιλών.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στο διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Σεβαστούπολη της Ουκρανίας ο πρωταθλητής μας της πυγμαχίας Τιγκράν Ουζλιάν, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών, αφού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον τελικό ο Λευκορώσος Οστροσάφκιν, που ήταν τραυματίας από τα ημιτελικά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,17, γαλλικό φράγκο προς 47,68, λίρα Αγγλίας προς 458,88, ελβετικό φράγκο προς 194,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,59, τη λίρα Κύπρου προς 542,39 και την ECU προς 314,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα.Στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα αναμένεται να βρέξει.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι,στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 14 έως 27 και στα νησιά από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης από 15 εως 21 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 22 September 1997 - 7:00:14 UTC