Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αδιέξοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
- Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.
- Θεσσαλονίκη-Συναυλία των "Γιου Του".
- Ψωμιάδης-φυλάκιση 4 ετών.
- Δημόσια έργα-κρατικές προμήθειες.
- Ν.Δ. για σχέδιο "Καποδίστριας".
- Ο Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη.
- Προβλήματα στα πανεπιστήμια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ανακοινώθηκε και επίσημα, η πώληση του "πακέτου" των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, απο τον SόΕ, στην πολυεθνική εταιρία ΕΝΙC.
- Το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας,ξεκινά σήμερα με τους αγώνες ΟΦΗ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ- Καβάλα.
- Με τον αγώνα Λύκοι-Πανελευσινιακός, αρχίζει σήμερα η τρίτη ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αδιέξοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη ότι με απειλές και εκβιασμούς η Τουρκία δεν μπορεί να αναγκάσει την Ελλάδα να συζητήσει εφ'όλης της ύλης. Χαρακτήρισε εντελώς απαράδεκτο αυτό που ζητεί η Τουρκία και δεν πρόκειται, πρόσθεσε, να συμβεί ποτέ για κανένα λόγο και με κανένα αντάλλαγμα. Από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Αγκυρας για διάλογο.

Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

Και νέα συνάντηση θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης με τον τουρκοκύπριο εκπρόσωπο Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα ασφαλείας. Χθες, οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς συναντήθηκαν για μιάμισυ ώρα στο σπίτι του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Γουστάβ Φεϊσέλ, ο οποίος χαρακτήρισε τις συνομιλίες ώς ένα σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση.

Θεσσαλονίκη-Συναυλία των "Γιου Του".

Περισσότεροι από 70 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη τη συναυλία του ιρλανδικού συγκροτήματος των "Γιου Του". Περί τα 50 χιλιάδες άτομα ήταν κάτοχοι εισιτηρίων και βρέθηκαν στον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού, ενώ άλλοι 20 χιλιάδες παρακολούθησαν τη συναυλία από τους γύρω χώρους αλλά και τα σημεία όπου είχαν στηθεί οι τέσσερις γιγαντοοθόνες.

Ψωμιάδης-φυλάκιση 4 ετών.

Φυλάκιση τεσσάρων ετών επέβαλε αργά χθες το βράδυ το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών στον εκδότη της εφημερίδας "ΤΟ ΟΝΟΜΑ", Μάκη Ψωμιάδη, ύστερα από τη μήνυση του Κώστα Λαλιώτη για τα όσα συκοφαντικά σε βάρος του είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα αυτή για μίζες 4,5 δις από αναθέσεις μεγάλων έργων. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και ψευδή καταμήνυση. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Δημόσια έργα-κρατικές προμήθειες.

Στην τελική μορφή που θα έχει θεσμικό πλαίσιο για τις κρατικές προμήθειες και τα δημόσια έργα κατέληξε χθες το υπουργικό συμβούλιο με βάση εισήγηση του πρωθυπουργού την ισχύουσα νομοθεσία και τις προτάσεις της διακομματικής επιτροπής της βουλής. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι έχει στόχο να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια και δεν έχει αντίρρηση να υποβάλει σε έλεγχο οποιαδήποτε περίπτωση η οποία προκαλεί αμφισβητήσεις.

Ν.Δ. για σχέδιο "Καποδίστριας".

Οι θέσεις της Ν.Δ. για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συζητηθούν σήμερα στην ειδική σύνοδο της Κ.Ο. και της Κ.Ε. του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Ερέτρια της Εύβοιας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσημη θέση που θα διατυπωθεί για το σχέδιο "Καποδίστριας" και τις αναγκαστικές συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων καθώς για τη Ν.Δ. αποτελεί όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής, σημείο σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

Ο Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη φθάνει αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος του οργανισμού πολιτιστικής πρωτεύουσας. Τον Πατριάρχη ο οποίος θα γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους, θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

Προβλήματα στα πανεπιστήμια.

Συνεχίζεται η αποχή των καθηγητών πανεπιστημίων από το διδακτικό και εξεταστικό έργο με αποτέλεσμα χιλιάδες φοιτητές που δίνουν αυτές τις μέρες εξετάσεις να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνουν νέες γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι πανεπιστημιακοί την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοινώθηκε και επίσημα, η πώληση του "πακέτου" των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, απο τον SόΕ, στην πολυεθνική εταιρία ΕΝΙC.

Ανακοινώθηκε και επίσημα, η πώληση του "πακέτου" των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, απο τον SόΕ, στην πολυεθνική εταιρία ΕΝΙC έναντι 2.67 δις δραχμών, ενώ νωρίτερα είχαν "πέσει" και οι τελευταίες υπογραφές. Οι εκπρόσωποι της ξένης εταιρίας δήλωσαν ότι στόχος τους είναι η διεθνής καταξίωση της ΑΕΚ, ενώ επιβεβαιώθηκε η ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ από τον γνωστό "Ενωσίτη", Γιώργο Λεοντσινίδη.

Το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας,ξεκινά σήμερα με τους αγώνες ΟΦΗ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ- Καβάλα.

Ιδιαίτερα αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνε το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας, που ξεκινά σήμερα με τους αγώνες ΟΦΗ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Καβάλα, συνεχίζεται αύριο με έξι παιχνίδια και ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το πελοποννησιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Παναχαϊκή.

Με τον αγώνα Λύκοι-Πανελευσινιακός, αρχίζει σήμερα η τρίτη ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας.

Στο μεταξύ, με τον αγώνα Λύκοι-Πανελευσινιακός, αρχίζει σήμερα η τρίτη ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας.Η δεύτερη δόση της τρίτης ημέρας θα γίνει αύριο και από το πρόγραμμα ξεχωρίζει ο αγώνας του Αλκαζάρ ανάμεσα στη Λάρισα και την πρωτοπόρο Δόξα Βύρωνα, ενώ η συγκάτοικός της στην κορυφή, Καρδίτσα, φιλοξενείται στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό, ενώ την Δευτέρα θα διεξαχθούν οι αγώνες Τρίκαλα Καστοριά και Αρης-Λεβαδειακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,77, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 453,40, ελβετικό φράγκο προς 194,64, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,61, τη λίρα Κύπρου προς 541,90 και την ECU προς 314,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τα ανατολικά και νότια όπου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στα νησιά 15 με 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αθήνα, παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 14 με 22 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 10 με 19 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 27 September 1997 - 7:00:20 UTC