Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εξάντλησε η Ελλάδα τα περιθώρα διαλλακτικότητάς της με την Τουρκία δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Οξεία κριτική κατά του σχεδίου Καποδίστριας από τον Κώστα Καραμανλή.
- Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Οικομενικός Πατριάρχης. Τον υποδέχεται ο Κωστής Στεφανόπουλος.
- Σε παρασκηνιακές συμφωνίες οδηγείται η Ελλάδα μέσω του δικαστηρίου της Χάγης εκτιμά ο Δημήτρης Τσοβόλας.
- Οι δυτικές δυνάμεις κάνουν μπίζνες με την Τουρκία αγνοώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα τονίζει ο θεατρικός συγγαρφέας Χάρολντ Πίντερ.
- Συνεχίζονται οι κατασχέσεις αυτοκινήτων μεθυσμένων οδηγών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξάντλησε η Ελλάδα τα περιθώρα διαλλακτικότητάς της με την Τουρκία δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Η Ελλάδα έχει εξαντλήσει και τα τελευταία περιθώρια διαλλακτικότητας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ. Υπογράμμισε δε ότι ποτέ η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί να συζητήσει επί παντός του επιστητού όπως ζητά η 'Αγκυρα και ευχήθηκε η συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στην Κρήτη να είναι λιγότερο απογοητευτική από τη συνάντησή του με τον κ. Τζεμ. Ο υπουργός 'Αμυνας, 'Ακης Τσοχατζόπουλος, δήλωσε από την Κοζάνη ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν ωφελείται από την προώθηση των συνεχών απειλών βίας απέναντι της Ελλάδας, αλλά εκτίθεται, διότι αυτή αποκαλύπτεται ως επιθετική δύναμη με αποσταθεροποιητική συμπεριφορά.

Οξεία κριτική κατά του σχεδίου Καποδίστριας από τον Κώστα Καραμανλή.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή το σχέδιο "Καποδίστριας", άσκησε από την Ερέτρια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής και προειδοποίησε ότι η ΝΔ θα τροποποιήσει ως κυβέρνηση το νομοθετικό καθεστώς που προωθείται.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Οικομενικός Πατριάρχης. Τον υποδέχεται ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Τον κ. Βαρθολομαίο θα υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

Σε παρασκηνιακές συμφωνίες οδηγείται η Ελλάδα μέσω του δικαστηρίου της Χάγης εκτιμά ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, τόνισε από την Πάτρα ότι μας οδηγούν μέσω της παραπομπής στη Χάγη, σε παρασκηνιακές πολιτικές συμφωνίες, που απλά θα επικυρώσει το δικαστήριο ώστε να είναι υποχρεωτικές για τα συμβαλλόμενα μέρη και να μην υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση να τις φέρει στη Βουλή.

Οι δυτικές δυνάμεις κάνουν μπίζνες με την Τουρκία αγνοώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα τονίζει ο θεατρικός συγγαρφέας Χάρολντ Πίντερ.

Στο Εθνικό Θέατρο βρέθηκε ο ζωντανός μύθος του βρετανικού θεάτρου, Χάρολντ Πίντερ, που οι ειδικοί τον έχουν κατατάξει ως το βασικότερο εκπρόσωπο του θεάτρου του παραλόγου. Ο Πίντερ δήλωσε ότι ποτέ δεν ένοιωσε παράλογος στη ζωή του, ούτε και τα έργα του είναι τέτοια. Ο συγγραφέας καταδίκασε εξάλλου τις θηριωδίες της Τουρκίας σε σχέση με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και επισήμανε ότι ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία εξακολουθούν να κάνουν τις επιχειρηματικές τους εργασίες παραμένοντας σιωπηλές στις θηριωδίες.

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις αυτοκινήτων μεθυσμένων οδηγών.

'Εξι ακόμη αυτοκίνητα δημεύτηκαν, καθώς σε 841 αλκοτέστ που πραγματοποίησε τα ξημερώματα η Τροχαία, 57 άτομα βρέθηκαν να οδηγούν μεθυσμένα. Στους υπόλοιπους οδηγούς επιβλήθηκαν πρόστιμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκη άρχισε η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Νίκησε στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τον Ηρακλή με 83-59. Στους υπόλοιπους αγώνες, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-Ηράκλειο 78- 59 ΠΑΟΚ-Σπόρτιγκ 94-49 Παπάγου-ΑΕΚ 52-70 Λάρισα-Αρης 62-90 Πανιώνιος-Δάφνη 76-66 Η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη συνάντηση Ολυμπιακού-Απόλλωνα Πατρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 281,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 77, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 453,40, ελβετικό φράγκο προς 194,64, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,45, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 233,61, λίρα Κύπρου προς 541,90 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 314,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Κυριακή στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26 και στα νησιά από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 16 έως 24 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 27 September 1997 - 18:00:14 UTC