Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες προκλήσεις της Αγκυρας.
- Στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης.
- Καραμανλής για σχέδιο "Καποδίστριας".
- Σκοπιανό-Ηνωμένα Εθνη.
- Σύσκεψη για προϋπολογισμό.
- Αυξάνονται οι συντάξεις στο δημόσιο.
- Επιστολή Σημίτη προς υπουργούς.
- Αποστολοπούλου-Εμβόλιο για καρκίνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ήταν οι νικητές των χθεσινών αγώνων,της 4ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας.
- Τα φαβορί επικράτησαν στους αγώνες της πρώτης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες προκλήσεις της Αγκυρας.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Αγκυρα δια του Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος τόνισε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο, δεν περιορίζεται μόνο στην κατάσταση στα Ιμια. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς και τις μεγάλες δυνάμεις να αντιδράσουν στην τακτική των απειλών πολέμου, που εξαπολύει η Τουρκία. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" τονίζει ότι είναι χιτλερική η τουρκική πολιτική.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης.

Με τιμές αρχηγού κράτους γίνεται δεκτός στη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,τον οποίο υποδέχεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Ο Πατριάρχης το απόγευμα θα παραστεί στην πανηγυρική συνεδρίαση του συμποσίου "Θρησκεία και περιβάλλον. Η Μαύρη Θάλασσα σε κίνδυνο". Επίσης κατά την τριήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί και την Ξάνθη.

Καραμανλής για σχέδιο "Καποδίστριας".

Την πρόθεσή του ότι θα τροποποιήσει το σχέδιο "Καποδίστριας" όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, εξέφρασε από την Ερέτρια, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κώστας Καραμανλής. Τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν θα δώσει χρίσμα σε υποψήφιους δημάρχους στις δημοτικές εκλογές και ουσιαστικά προανήγγειλε ευρύτερες συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο. Στη συνεδρίαση που έγινε σε ήπιο κλίμα, διατυπώθηκαν αποκλίνουσες απόψεις και αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. .

Σκοπιανό-Ηνωμένα Εθνη.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής για το Σκοπιανό, Σάιρους Βανς, θα συναντηθεί την Τετάρτη με το μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας μας στα Ηνωμένα Εθνη Χρήστο Ζαχαράκι και τον εκπρόσωπο των Σκοπίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Βανς θα ανακοινώσει στα δύο μέρη την πρόθεσή του να καταθέσει την εντολή που έχει λάβει από το γ.γ. και να υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας έκθεση για τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων για το θέμα του ονόματος.

Σύσκεψη για προϋπολογισμό.

Τα βασικά μεγέθη του νέου προϋπολογισμού οριστικοποιούνται αύριο από το οικονομικό επιτελείο σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Γιάννου Παπαντωνιου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" εξετάζεται η καθιέρωση τελών στα κινητά τηλέφωνα και η φορολόγηση κάθε αγοραπωλησίας μετοχών στο Χρηματιστήριο. Επίσης εξετάζεται η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, σε ποσοστό έως 6% και η φορολόγηση των τόκων από τίτλους του δημοσίου σε 10%.

Αυξάνονται οι συντάξεις στο δημόσιο.

Αυξάνονται οι συντάξεις στο δημόσιο, τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο δημοσιεύει "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής", αναπροσαρμόζονται από 1ης Αυγούστου 1997, οι συντάξεις αυτές. Οι συνταξιούχοι αναμένεται να πάρουν αυξήσεις από 8 έως 40 χιλιάδες δραχμές το μήνα. Το σχετικό νομοσχέδιο επεξεργάζεται το ελεγκτικό συνέδριο και θα κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

Επιστολή Σημίτη προς υπουργούς.

Επιστολή με 14 εντολές έστειλε ο πρωθυπουργός προς τους υπουργούς στην οποία αναφέρει ολόκληρο το κυβερνητικό πρόγραμμα δράσης. Οπως αποκαλύπτει "ΤΟ ΒΗΜΑ" η κυβέρνηση εκπόνησε πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και την ανατροπή της σημερινής εικόνας, των δημοσίων υπηρεσιών.

Αποστολοπούλου-Εμβόλιο για καρκίνο.

Αναχώρησε χθες για την Αυστραλία η ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου. Στο αεροδρόμιο δήλωσε ότι θα δοκιμαστεί και στη χώρα μας το εμβόλιο που ανακάλυψε για τον καρκίνο του μαστού, ενώ απέφυγε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή της με Ελληνες συναδέλφους της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ήταν οι νικητές των χθεσινών αγώνων,της 4ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ήταν οι νικητές των χθεσινών αγώνων, με τους οποίους άνοιξε η αυλαία της 4ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Στο Ηράκλειο,η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς κατάφερε να πετύχει σπουδαία νίκη με 3-2 επί του ΟΦΗ, ενώ στην Τούμπα, ``ενεση ηθικού`` ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης κόντρα στην Αρσεναλ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έκανε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας 4-0 την Καλαμάτα. Η τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος, συνεχίζεται σήμερα με τους αγώνες Ξάνθη- Προοδευτική, Παναθηναϊκός- Βέροια, ΑΕΚ-Καβάλα, Ιωνικός-Εθνικός, Αθηναϊκός- Ηρακλής και Πανιώνιος- Απόλλων.H 4η ημέρα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με το πελοποννησιακό ντέρμπι, ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Παναχαϊκή.

Τα φαβορί επικράτησαν στους αγώνες της πρώτης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Τα φαβορί επικράτησαν στους αγώνες της πρώτης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, η αυλαία της οποίας πέφτει σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το ματς Ολυμπιακός- Απόλλων Πατρών.Συγκεκριμένα, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Αρης έκαναν ... περίπατο απέναντι σε Σπόρτιγκ και Λάρισα ατίστοιχα, όπως και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κοντρα στον Ηρακλή. Η ΑΕΚ και το Περιστέρι πήραν μπρος στο δεύτερο ημίχρονο και κατέβαλαν την αντίσταση που προέβαλαν Παπάγου και Ηράκλειο αντίστοιχα, ενώ ντέρμπι έγινε στη Νέα Σμύρνη, με τον Πανιώνιο να παίρνει τελικά τους δύο βαθμούς κόντρα στη Δάφνη.Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας έχουν ως εξής: Παναθηναϊκός-Ηρακλής 83-59, Περιστέρι-Ηράκλειο 78-59, ΠΑΟΚ-Σπόρτιγκ 94-49, Παπάγου-ΑΕΚ 52-70, Λάρισα-Αρης 62-90 και Πανιώνιος-Δάφνη 76-66.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 281,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 77, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 453,40, ελβετικό φράγκο προς 194,64, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,45, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 233,61, λίρα Κύπρου προς 541,90 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 314,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 έως 26 και στα νησιά από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 16 έως 24 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 28 September 1997 - 7:00:14 UTC