Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δίαυλο επικοινωνίας Αθήνας - Αγκυρας επιδιώκουν οι ΗΠΑ.
- Η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κύπρο σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης.
- Αμερικανικές επικρίσεις για λειτουργία γραφείων του ΡΚΚ στην Αθήνα.
- Ελεγχοι στα σταφύλια για απαγορευμένες χημικές ουσίες.
- Απολογούνται σήμερα οι δυο αρχαιοκάπηλοι.
- Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας.
- Συγχώνευση υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις στοχεύει η κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απρόσμενη ήττα του Ολυμπιακού με 5-1 απο την Ρόζερμποργκ. - Τρεις νίκες και τέσσερις ήττες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης.
- Απόψε η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στη Ρίγα της Λετονίας την Ντίναμπουργκ για το κύπελλο κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δίαυλο επικοινωνίας Αθήνας - Αγκυρας επιδιώκουν οι ΗΠΑ.

Η ανάγκη διατήρησης ορισμένων ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία παρά το πλήρες αδιέξοδο που σημειώθηκε στη συνάντηση Πάγκαλου-Τζεμ στη Νέα Υόρκη είναι ο βασικός στόχος της περιοδείας του Αμερικανού βοηθού υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Μαρκ Γκρόσμαν, στο τρίγωνο Αθήνα-Λευκωσία-Αγκυρα. Ο κ. Γκρόσμαν είχε συνομιλίες με τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος επανέλαβε οτι η Ελλάδα επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία εφόσον υπάρξει ουσιαστική χειρονομία εκ μέρους της.

Η Ελλάδα θα βοηθήσει την Κύπρο σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης.

Η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, έχει την νόμιμη και ηθική υποχρέωση να βοηθησει και να υποστηρίξει την Κύπρο, σε περίπτωση τυχόν απόπειρας επίθεσης της Τουρκίας και περαιτέρω επέκτασης της κατοχικής περιοχής, επισημαίνει με επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο διεθνή οργανισμό, Χρήστος Ζαχαράκις. Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, δήλωσε οτι οι πύραυλοι S-300 ειναι καθαρά αμυντικοί, προσθέτοντας οτι παραιτείται απο την αγορά τους αν υπάρξει συμφωνία μείωσης των εξοπλισμών.

Αμερικανικές επικρίσεις για λειτουργία γραφείων του ΡΚΚ στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιμ Φόλεϊ, αναφερόμενος στο πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Ομπζέρβερ", δήλωσε οτι στην τελευταία έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να ανέχεται την επίσημη παρουσία στην Αθήνα γραφείων δυο τρομοκρατικών οργανώσεων, της πολιτικής πτέρυγας του PKK και του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου, που είναι υπευθυνο για τη δολοφονία δυο Αμερικανών επιχειρηματιών στην Τουρκία.

Ελεγχοι στα σταφύλια για απαγορευμένες χημικές ουσίες.

Τη διενέργεια έκτακτων ποιοτικών και φυτοϋγειονομικών ελέγχων στα σταφύλια που προορίζονται τόσο για εγχώρια κατανάλωση όσο και για εξαγωγή, διέταξε ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, μετά από δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που αναφέρουν ότι σε ελληνικά σταφύλια βρέθηκαν απαγορευμένες χημικές ουσίες. Ο κ. Τζουμάκας με επιστολή στο Γερμανό ομολογό του τον διαβεβαιώνει ότι δεν επιτρέπεται εξαγωγή σταφυλιών από την Ελλάδα εάν προηγουμένως δεν έχουν γίνει οι απαραίτητοι φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι.

Απολογούνται σήμερα οι δυο αρχαιοκάπηλοι.

Στον 8ο Τακτικό Ανακριτή απολογούνται σήμερα οι δύο αρχαιοκάπηλοι, Παναγιώτης Ευαγγέλου και Ριχάρδος Μπιτάρ, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 53 αρχαία κοσμήματα, της πέμπτης και τέταρτης χιλιετίας πρό Χριστού, ανυπολόγιστης αρχαιολογικής και οικονομικής αξίας. Οι δύο αρχαιοκάπηλοι, οι οποίοι δεν αποκάλυψαν που βρήκαν τα αρχαία αντικείμενα, επρόκειτο να τα πουλήσουν αντί ενός δις δραχμών.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας.

Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να εξεταστεί η εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης στο ευαίσθητο αυτό τομέα. Ακολούθως ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους κυρίους Λαλιώτη, Ρέππα, Πασχαλίδη με αντικείμενο την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Συγχώνευση υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις στοχεύει η κυβέρνηση.

Η συγχώνευση αλλά και η κατάργηση ορισμένων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, καθώς και η πορεία ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων και οργανισμών απασχόλησε ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, ενόψει κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ θα είναι πολύ συγκρατημένες την προσεχή διετία, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απρόσμενη ήττα του Ολυμπιακού με 5-1 απο την Ρόζερμποργκ.

Απρόσμενα κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στον δεύτερο αγώνα του γιά το Τσάμπιονς Λίγκ, αφού γνώρισε την συντριβή στο παγωμένο Τροντχάιμ από την Ρόζερμποργκ με 5-1.

Τρεις νίκες και τέσσερις ήττες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης.

Τρεις νίκες και τέσσερις ήττες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης. Στην Ευρωλίγκα, ήττα σοκ γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης από την ισπανική Εστουντιάντες με 76- 72.Εξάλλου, στη Μπολόνια η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τιμσίστεμ Μπολόνια από την οποία ηττήθηκε με 70- 67.

Απόψε η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στη Ρίγα της Λετονίας την Ντίναμπουργκ για το κύπελλο κυπελλούχων.

Με στόχο μια ακόμη μεγάλη νίκη θ' αντιμετωπίσει η ΑΕΚ σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας την Ντίναμπουργκ για το κύπελλο κυπελλούχων. Οι ``κιτρινόμαυροι`` είναι αρκετά αισιόδοξοι για το επαναληπτικό παιχνίδι με το λετονικό συγκρότημα το οποίο άλλωστε κέρδισαν πριν από δύο εβδομάδες στο Νέα Φιλαδέλφεια με 5-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,45, γαλλικό φράγκο προς 47,76, λίρα Αγγλίας προς 456,44, ελβετικό φράγκο προς 195,02, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,38, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,12, τη λίρα Κύπρου προς 542,70 και την ECU προς 314,43 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, που τοπικά στα δυτικά καί βόρεια θα είναι αυξημένες. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28 και στα νησιά από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Αττική, ενώ παροδικές νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 17 έως 28 βαθμούς και στην Θεσσαλονίκη από 15 έως 25 βαθμός Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 2 October 1997 - 7:00:13 UTC