Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εισαγγελική παρέμβαση στον πόλεμο μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και φαρμακοβιομηχάνων για την ανακοστολόγηση των φαρμάκων.
- Νέες τουρκικές προκλήσεις, πάνω από την Πάφο. Εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.
- Απομακρύνεται, κατά τους σεισμολόγους, το ενδεχόμενο μεγαλύτερης δόνησης των 5,8 Ρίχτερ, στη νότια Πελοπόννησο.
- Παράταση του σχολικού έτους κατά 35 μέρες, από το 2000, προαναγγέλει ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
- Την οικονομική βοήθεια προς την Αλβανία και την αντιμετώπιση των Αλβανών κακοποιών συζήτησαν Σημίτης και Νάνο στα Τίρανα
- Θα καταργήσουμε τον "Καποδίστρια" όταν έλθουμε στην κυβέρνηση δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
- Ανησυχία στους εργαζόμενους από την έκθεση Σπράου για το ασφαλιστικό.
- Αλλος ένας έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη έξω από σχολείο τη στιγμή που προμήθευε 17χρονο μαθητή με παραισθησιογόνα χάπια.
- Συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη στη Νέα Υόρκη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εισαγγελική παρέμβαση στον πόλεμο μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και φαρμακοβιομηχάνων για την ανακοστολόγηση των φαρμάκων.

Δικαστική παρέμβαση στο χώρο του φαρμάκου, μετά τον πόλεμο μεταξύ φαρμοκαβιομηχάνων και υπουργείου Ανάπτυξης. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, μετά τις καταγγελίες για έλλειψη φαρμάκων στην αγορά, αλλά και την απόσυρση οκτώ σκευασμάτων από την εταιρία "Μπέριγκερ". Οι φαρμακοποιοί κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ελλείψεις φαρμάκων, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Νέες τουρκικές προκλήσεις, πάνω από την Πάφο. Εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

Εικονικές αερομαχίες πάνω από το αεροδρόμιο της Πάφου, διεξήχθησαν μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αεροσκαφών, λίγο μετά την ολοκλήρωση της άσκησης Νικηφόρος-Τοξότης. Αβάσιμη χαρακτηρίζει ο αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων, Ισμαήλ Καρανταγί, την ανησυχία για πιθανή σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας, για το Κυπριακό, ενώ τονίζει τη στρατιωτική υπεροπλία της χώρας του. Αν υπάρχει απειλή πολέμου, αυτή προέρχεται από την Τουρκία, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απομακρύνεται, κατά τους σεισμολόγους, το ενδεχόμενο μεγαλύτερης δόνησης των 5,8 Ρίχτερ, στη νότια Πελοπόννησο.

Απομακρύνεται, κατά τους επιστήμονες, το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού στον εστιακό χώρο που έδωσε τα 5,8 Ρίχτερ, αλλά δεν αποκλείουν να σημειωθεί ένας σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών σε παλαιά κτίρια, στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωγμές υπέστησαν πάνω από χίλια σπίτια.

Παράταση του σχολικού έτους κατά 35 μέρες, από το 2000, προαναγγέλει ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Παράταση του σχολικού έτους κατά 35 ημέρες, προαναγγέλει ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κ.Εξαρχάκος, διευκρινίζοντας ότι οι επιπλέον μέρες θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση του θεσμού των μεταξεταστέων και των γενικών εξετάσεων, ενώ η σχολική χρονιά θα αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και θα λήγει στις 10 Ιουνίου.

Την οικονομική βοήθεια προς την Αλβανία και την αντιμετώπιση των Αλβανών κακοποιών συζήτησαν Σημίτης και Νάνο στα Τίρανα.

Η οικονομική βοήθεια προς την Αλβανία, η διευθέτηση του θέματος της εποχιακής απασχόλησης, αλλά και η συνεργασία για την αντιμετώπιση των αλβανικών συμμοριών και των εμπόρων ναρκωτικών, είναι τα τρία βασικά θέματα που συζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η αλβανική πλευρά θα στείλει κατάλογο με τα ονόματα των κακοποιών που απέδρασαν από τις αλβανικές φυλακές.

Θα καταργήσουμε τον "Καποδίστρια" όταν έλθουμε στην κυβέρνηση δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Οταν η ΝΔ έλθει στην εξουσία, θα αλλάξει το σχέδιο Καποδίστριας, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και ανακοίνωσε την απόσυρση των βουλευτών της ΝΔ από την επιτροπή δημόσιας διοίκησης της βουλής. Η ΝΔ χαρακτηρίζει το σχέδιο υποκριτικό, πρόχειρο και αντισυνταγματικό, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ανησυχία στους εργαζόμενους από την έκθεση Σπράου για το ασφαλιστικό.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους η έκθεση Σπράου για το ασφαλιστικό και κατά εκατοντάδες σπεύδουν να πάρουν πληροφορίες, προκειμένου να βγουν από την εργασία εφόσον κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ξεπερνά τα δέκα τρις δρχ η εισφοροδιαφυγή στα ταμεία, εκτός ΙΚΑ, δηλώνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά και καταγγέλουν μεγάλες ελλείψεις στη μηχανοργάνωση των ταμείων. ΙΚΑ.

Αλλος ένας έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη έξω από σχολείο τη στιγμή που προμήθευε 17χρονο μαθητή με παραισθησιογόνα χάπια.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας έξω από σχολεία για τον εντοπισμό εμπόρων, που διοχετεύουν ναρκωτικές ουσίες σε μαθητές. Εξω από σχολείο στα Σεπόλια συνελήφθη επ'αυτοφώρω ο Γιώργος Μπιτάκος, 31 ετών, τη στιγμή που πήγαινε να πωλήσει τρία χάπια υπνοστεντόμ, προς 200 δρχ το ένα σε 17χρονο μαθητή. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα χασίς.

Συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη στη Νέα Υόρκη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του St John the Divine, τον μεγαλύτερο Καθεδρικό Ναό του Δυτικού Ημισφαιρίου, θα γιορτάσουν οι Αρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ,την άφιξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη. Χθες, στην Αρχιεπισκοπή, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνα, η Νανά Μουσχούρη, που θα τραγουδήσει στην εκδήλωση τραγούδια Ειρήνης, Ελπίδας και Αγάπης, μίλησε στους δημοσιογράφους για το κοντσέρτο, καθώς και την αποστολή της σαν βουλευτή Επικρατείας και πρέσβειρα της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ και τις περιοδείες της, στο πλαίσιο της εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο άνεμος αισιοδοξίας που πνέει στη νέα ΑΕΚ, αρχίζει να γίνεται πλέον ιδιαίτερα έντονος. Μετά τις συμφωνίες της νέας διοίκησης με τους Κοπιτσή και Κωστένογλου, έκλεισε και το θέμα της παραμονής του Μιχάλη Κασάπη. Ο 26χρονος διεθνής άσσος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μετά από συνάντηση που είχε με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Γιώργο Λεωτσινίδη. Οι ετήσιες αποδοχές του Κασάπη ανέρχονται σε 100 εκατομμύρια δραχμές, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν η διάρκεια της συνεργασίας θα είναι τετραετής ή πενταετής. Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Βασίλης Τσάρτας εξέφρασε την επιθυμία του να ξαναφορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Τέλος και μάλιστα αίσιο, είχε η αγωνία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, όσον αφορά τη συμμετοχή του Θόδωρου Ζαγοράκη στο ντέρμπι του Σαβάτου με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα. Ο διεθνής μέσος, έβγαλε κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα και, εκτός σημαντικού απροόπτου, θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Η ανανέωση της συνεργασίας του ΓΧ Γεωργίαδη με τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ πιθανό να επισημοποιηθεί αύριο. Ο διεθνής μέσος είχε σήμερα και νέα συνάντηση με τον πρόεδρο Γιώργο Βαρδινογιάννη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γεωργιάδης ήταν θετικός και απομένουν κάποιες μικρολεπτομέρειες για να υπογράψει το νέο τριετές συμβόλαιο.

Στους αγώνες της 2ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου της Γ' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πάμισος- Εργοτέλης 2-1, Κέρκυρα-Αγ. Νικόλαος 0-2, Πύργος-Αιγάλεω 1-0, Αγ.Ελεούσα- Παναιγιάλειος 1-1, Αιολικός-Μαρκό 1-0, Κερατσίνι-Ρέθυμνο 3-0 και Ιάλυσος- Ναυπακτιακός Αστέρας 3-3. Ετσι τώρα προηγείται ο Αγ. Νικόλαος με 6 βαθμούς και ακολουθούν Παναιγιάλειος και Αιολικός με 4.

Με όνειρο μία αναμέτρηση με τους θρυλικούς Σικάγο Μπούλς, ο Ολυμπιακός αναχώρησε σήμερα το πρωϊ γιά το Παρίσι, όπου θα λάβει μέρος στο ετήσιο διεθνές τουρνουά "Μακ Ντόναλντς", που αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται το Σάββατο στην γαλλική πρωτεύουσα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,98 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,71, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 453,07, ελβετικό φράγκο προς 191,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,88, τη λίρα Κύπρου προς 541,42 και την ECU προς 313,48 δραχμές.

Με άνοδο 0,63% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμόρφωθηκε στις 1791,97 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών η αγορά ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 1800 μονάδων για να υποχωρήσει, ομως, στη συνέχεια απο αυτά τα επίπεδα. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 27,8 δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με νεφώσεις ασθενείς βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στη Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 21 και στο Αιγαίο 16 με 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 20 και 9 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 15 October 1997 - 19:00:21 UTC