Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επ' αόριστον πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών απο 31 Οκτωβρίου.
- Τουρκικές απειλές για ενσωμάτωση των κατεχομένων της Κύπρου.
- Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
- Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού στη Καλαμάτα.
- Περιοδεία του Προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη.
- Κυβερνητική σύσκεψη για συγχώνευση οργανισμών του δημοσίου.
- Στενότερες οι σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ενδείξεις οτι κερδίζει τη μάχη με τη ζωή ο Χαριζάνης Καρυοφύλλης ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού.
- Αύριο ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού, στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ ``Μακ Ντόναλντς``, που διέξαγεται στο Παρίσι.
- Ο άνεμος αισιοδοξίας πνέει στην νέα ΑΕΚ, μετά τις συμφωνίες της νέας διοίκησης με τους Κοπιτσή και Κωστένογλου και Κασάπη.
- Θα παίξει τελικά ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επ' αόριστον πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών απο 31 Οκτωβρίου.

Επ' αόριστον απεργία απο 31 Οκτωβρίου αποφάσισαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τη μείωση του ποσοστού κέρδους απο 24 σε 20%, καθώς και για την καθυστέρηση είσπραξης οφειλών διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων.

Τουρκικές απειλές για ενσωμάτωση των κατεχομένων της Κύπρου.

Νέες τουρκικές απειλές για ενσωμάτωση των κατεχομένων σε περίπτωση που προχωρήσει η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Σχετικές δηλώσεις έκανε χθες ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης. Στη Λευκωσία με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε η άσκηση "Νικηφόρος". Οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ελλαδας και Κύπρου, τάχθηκαν εναντίον της επαναφοράς του μορατόριουμ στις πτήσεις ελληνικών μαχητικών πάνω από την Κύπρο.

Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Συνεχίστηκαν και χθες οι μαζικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών απο τουρκικά μαχητικά. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν την Αγκυρα να συμπεριφέρεται ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, τόνισε οτι τα όρια του ελληνικού κράτους είναι οριστικά και οι γείτονές μας πρέπει να τα σέβονται. Αν δεν το πράττουν δεν είναι η δική μας πλευρά αυτή που θα μειωθεί, κατέληξε ο κ. Στεφανόπουλος.

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού στη Καλαμάτα.

Απομακρύνεται, κατά τους επιστήμονες, το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού στον εστιακό χώρο νότια της Καλαμάτας, που έδωσε τα 5,8 Ρίχτερ την περασμένη Δευτέρα, αλλά δεν αποκλείουν να σημειωθεί ένας σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών σε παλαιά κτίρια, στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας και σύμφωνα με πληροφορίες, ρωγμές υπέστησαν πάνω από χίλια σπίτια.

Περιοδεία του Προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη.

Πενθήμερη περιοδεία πραγματοποιεί από σήμερα το απόγευμα στην Κρήτη ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί διαδοχικά τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, θα μεταβεί σε κοινοτητες της ορεινής Κρήτης και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Κυβερνητική σύσκεψη για συγχώνευση οργανισμών του δημοσίου.

Η κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, είναι το αντικείμενο της σύσκεψης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Αλέκο Παπαδόπουλο και Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου. Νωρίτερα, ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για την αναμόρφωση του κοινοτικού πλαισίου στήριξης.

Στενότερες οι σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.

Η οικονομική βοήθεια προς την Αλβανία, η διευθέτηση του θέματος της εποχιακής απασχόλησης, αλλά και η συνεργασία για την αντιμετώπιση των αλβανικών συμμοριών και των εμπόρων ναρκωτικών, ήταν τα τρία βασικά θέματα, που συζήτησε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Μεταξύ των δυο πλευρών υπεγράφη μνημόνιο για τους όρους της μακροοικονομικής βοήθειας και την παροχή δανείου απο την Ελλάδα ύψους 18 δισεκατομμυρίων δραχμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενδείξεις οτι κερδίζει τη μάχη με τη ζωή ο Χαριζάνης Καρυοφύλλης ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού.

Φαίνεται ότι κερδίζει τη μάχη για τη ζωή του ο ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού, Χαριζάνης Καρυοφύλλης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από τον Πύργο, όταν επέστρεφε από την Πάτρα μαζί με τους συμπαίκτες του, Παπαδόπουλο, Σαββίδη και Γκαλαμέλο. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής της ομάδας του Πύργου που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας, παραμένει διασωληνωμένος, αλλά αναπνέει χωρίς τη βοήθεια μηχανημάτων.

Αύριο ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού, στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ ``Μακ Ντόναλντς``, που διέξαγεται στο Παρίσι.

Στο Παρίσι βρίσκεται η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενόψει του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ ``Μακ Ντόναλντς``, που διοργανώνει η ΦΙΜΠΑ με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων,των ``ερυθρολεύκων`` και των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Σικάγο Μπουλς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο τουρνουά, αύριο Παρασκευή με αντίπαλο το νικητή της συνάντησης Ατένας Κόρντομπα-Μπενετόν Τρεβίζο.

Ο άνεμος αισιοδοξίας πνέει στην νέα ΑΕΚ, μετά τις συμφωνίες της νέας διοίκησης με τους Κοπιτσή και Κωστένογλου και Κασάπη.

Ο άνεμος αισιοδοξίας που πνέει στην νέα ΑΕΚ, αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο έντονος. Μετά τις συμφωνίες της νέας διοίκησης με τους Κοπιτσή και Κωστένογλου, ``έκλεισε`` και το θέμα της παραμονής του Μιχάλη Κασάπη. Ο 26άχρονος άσος υπέγραψε το νέο τριετές συμβόλαιο μετά από συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Γιώργο Λεωτσινίδη.

Θα παίξει τελικά ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα.

Αίσιο τέλος είχε η αγωνία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, όσον αφορά τη συμμετοχή του Θόδωρου Ζαγοράκη στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα. Ο διεθνής μέσος, έβγαλε κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα και, εκτός σημαντικού απροόπτου, θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα του ``Δικεφάλλου``και την Τρίτη στο ``Βιθέντε Καλντερόν`` εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,98 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,71, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 453,07, ελβετικό φράγκο προς 191,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,88, τη λίρα Κύπρου προς 541,42 και την ECU προς 313,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός με νεφώσεις ασθενείς βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στη Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 21 και στο Αιγαίο 16 με 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 20 και 9 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 16 October 1997 - 7:00:20 UTC