Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διορθωτική ανακοίνωση απο ΗΠΑ για τουρκική πρόκληση.
- Τα ελληνοτουρκικά συζητήθηκαν χθες σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη.
- Οριστικοποιούνται σήμερα οι προτάσεις για τους ειδικούς φόρους.
- Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για συντάξεις και όρια συνταξιοδότησης.
- Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
- Κατατίθεται σύντομα το νομοσχέδιο για την παλλαϊκή άμυνα.
- Αύριο η συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο Κλίντον.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον Ιωνικό στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, συνεχίζει ο Παναθηναϊκός.
- Ακόμη και με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της Α`Εθνικής,απειλείται ο ΟΦΗ, σήμερα στην εκδίκαση της προσφυγή της,από το Εφετείο Αθηνών.
- Σήμερα οι αγώνες ΟΦΗ και ΠΑΟΚ με αντιπάλους τη Γαλλική ΟΣΕΡ και την Ισπανική ΑΤΛΕΤΙΚΟ, αντίστοιχα, για το κύπελο ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διορθωτική ανακοίνωση απο ΗΠΑ για τουρκική πρόκληση.

Διορθωτική ανακοίνωση, με την οποία επικρίνει εμμέσως την Τουρκία εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για την παρενόχληση απο τουρκικά μαχητικά του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεφε απο την Κύπρο ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται αντιβαίνουσα με την διακηρυχθείσα πρόθεση της Αγκυρας για μείωση της έντασης η παρενόχληση του αεροσκάφους. Νωρίτερα, όμως, είχε χαρακτηρίσει υπερπτήση πάνω απο την Κύπρο, που δεν έπρεπε να είχε γίνει, την πτήση του ελληνικού αεροσκάφους προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα.

Τα ελληνοτουρκικά συζητήθηκαν χθες σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά εξετάστηκαν χθες σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού, με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Πεπονής κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία προωθείται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σύσταση στρατηγείων στη Λάρισα και στη Σμύρνη χωρίς καθορισμένη περιοχή αρμοδιότητας και ευθύνης του καθενός στον αέρα και τη θάλασσα. Εντονη κριτική στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της άσκησε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Οριστικοποιούνται σήμερα οι προτάσεις για τους ειδικούς φόρους.

Σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργο, Κώστα Σημίτη, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό πραγματοποιείται το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για τους ειδικούς φόρους, που θα περιλαμβάνονται στο νέο κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των επιπλέον εσόδων που προβλέπει.

Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για συντάξεις και όρια συνταξιοδότησης.

Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει ως το τέλος του 1998 σχετικά με τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, όπως και για το ύψος των συντάξεων, διαβεβαίωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Φαρμάκης, απαντώντας σε επερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ για το ασφαλιστικό. Ο κ. Φαρμάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει μέτρα για τις συντάξεις πριν την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου στον οποίο όπως ανέφερε το ασφαλιστικό αποτελεί το κεντρικό θέμα για συζήτηση.

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Ο κ. Βενιζέλος, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση, δήλωσε ότι υπάρχει πεδίο σύμπτωσης των δύο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με καλή διάθεση θα αντιμετωπιστούν οι όποιες διαφορές. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι "η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να αποσυνδέεται η διαδικασία εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας από την απειλή διάλυσης της Βουλής.

Κατατίθεται σύντομα το νομοσχέδιο για την παλλαϊκή άμυνα.

Την υποχρεωτική συμμετοχή στην παλλαϊκή άμυνα των γυναικών από 18 ως 50 ετών και των ανδρών μέχρι 65 ετών, που κατοικούν στις παραμεθόριες περιοχές προβλέπει νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Δεν τίθεται θέμα να ντυθούν οι γυναίκες στο χακί, τόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Την αντίθεσή τους στην αντίληψη του νομοσχεδίου εξέφρασαν ΚΚΕ, Συνασπισμός και ΔΗΚΚΙ.

Αύριο η συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρόεδρο Κλίντον.

Με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, θα συναντηθεί αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στις ΗΠΑ για επίσημη επίσκεψη διάρκειας ενός μηνός. Χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, χαιρέτησε την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, για την οποία εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα είναι πολύ παραγωγική και θα επιτρέψει στον Πατριάρχη "να προωθήσει τα συμφέροντα, για τα οποία εκφράστηκε τόσο ανοικτά και υπερασπίστηκε τόσο σθεναρά στη διάρκεια των ταξιδιών του σε ολόκληρο τον κόσμο".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον Ιωνικό στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, συνεχίζει ο Παναθηναϊκός.

"Χέρι-χέρι" με τον Ιωνικό στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, συνεχίζει ο Παναθηναϊκός, αφού σε αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ και με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 6ης ημέρας, επικράτησε 4-1 του Αθηναϊκού. Στη βαθμολογία προηγούνται Ιωνικός και Παναθηναϊκός με 18 βαθμούς, έναντι 13 της ΑΕΚ, 12 του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Αθηνών, 11 της Ξάνθης και 10 της Ξάνθης.

Ακόμη και με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της Α`Εθνικής,απειλείται ο ΟΦΗ, σήμερα στην εκδίκαση της προσφυγή της,από το Εφετείο Αθηνών.

Ακόμη και με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα της Α`Εθνικής, απειλείται ο ΟΦΗ σε περίπτωση που η κρητική ΠΑΕ εμμείνει στην εκδίκαση της προσφυγή της, κατά της απόφασης για αποκλεισμό της έδρας της με τρεις αγωνιστικές ημέρες, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί σήμερα από το Εφετείο Αθηνών. Σε επιστολή που έστειλε η ΕΠΑΕ στην ΠΑΕ ΟΦΗ, υπογραμμίζεται ότι εκδίκαση της προσφυγής παραβαίνει τις κείμενες διατάξεις, γεγονός που ίσως σημάνει και τον αποκλεισμό της ομάδας από το πρωτάθλημα.

Σήμερα οι αγώνες ΟΦΗ και ΠΑΟΚ με αντιπάλους τη Γαλλική ΟΣΕΡ και την Ισπανική ΑΤΛΕΤΙΚΟ, αντίστοιχα, για το κύπελο ΟΥΕΦΑ.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας του ΟΦΗ για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Οσέρ για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που θα γίνει στη Γαλλία. Αύριο ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη για το Τσάμπιονς Λίγκ θα αντιμετωπίσει την ``βασίλισσα της Ευρώπης`` Ρεάλ. Στη Μαδρίτη βρίσκεται και η αποστολή της ομάδας ποδοφαίρου του ΠΑΟΚ, η οποία αντιμετωπίζει σήμερα την τοπική Ατλέτικο για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,08 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,91, γαλλικό φράγκο προς 47,41, λίρα Αγγλίας προς 459,34, ελβετικό φράγκο προς 191,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,47, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 313,17 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός, που θα είναι σχεδόν αίθριος σ' όλη τη χώρα εκτός από τα ανατολικά και νότια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές το πρωί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι, μέχρι ισχυροί, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 18 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 19 και 4 με 18 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 21 October 1997 - 7:00:15 UTC