Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλίμα αισιοδοξίας στη διαβαλκανική Σύνοδο Κορυφής της Κρήτης.
- Το βράδυ η συνάντηση των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας.
- Νέες τουρκικές προκλήσεις.
- Ασπίδα απο την Τράπεζα της Ελλάδος για την προστασία της δραχμής.
- Απο σήμερα στάσεις εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία.
- Στην ολομέλεια της Βουλής αύριο ο "Καποδίστριας".
- Απόφαση Αρείου Πάγου για υποχρεώσεις ενοίκων πολυκατοικιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα γίνεται η κλήρωση των ομίλων για το 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα.
- Στην Ξάνθη έπεσε το αήττητο του Ιωνικού, αφού γνώρισε βαριά ήττα από την τοπική ομάδα με 4-2.
- Στο μπάσκετ,η ΑΕΚ χθές στο Ιβανόφειο επικράτησε 80-71 του Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλίμα αισιοδοξίας στη διαβαλκανική Σύνοδο Κορυφής της Κρήτης.

Η ειρήνη, η σταθερότητα, η οικονομική ανάπτυξη και η στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, ειναι οι στόχοι της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής, που αρχίζει σήμερα στην Κρήτη. Σήμερα το πρωί οι ηγέτες των Βαλκανίων θα συζητήσουν θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, ενω το απόγευμα θα επεκταθούν και στα πολιτικά ζητήματα. Χθες ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, που θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με όλους τους ξένους ηγέτες είχε συνομιλίες με τον Αλβανό ομόλογό του, Φάτος Νάνο και τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Το βράδυ η συνάντηση των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας.

Στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Κρήτη. Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε οτι η Αγκυρα είναι έτοιμη να επιλύσει όλες τις διαφορές της με την Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο, που ορίζει ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ, δηλαδή με διαπραγματεύσεις, διαιτησία και μεσολάβηση τρίτου μέρους.

Νέες τουρκικές προκλήσεις.

Διακόσια περίπου άτομα επετέθησαν χθες το απόγευμα στο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης και προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές στα παράθυρα του προξενείου. Ο πρέσβης μας στην Αγκυρα, Δημήτρης Νεζερίτης, έχει ήδη λάβει οδηγίες για να κάνει διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, χθες συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου στο Αιγαίο απο τουρκικά μαχητικά. Τουρκικά αεροσκάφη παραβιασαν και το FIR Λευκωσίας.

Ασπίδα απο την Τράπεζα της Ελλάδος για την προστασία της δραχμής.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση και επιφυλακή εχει τεθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, για την αντιμετώπιση τυχόν νέων κερδοσκοπικών πιέσεων σε βάρος της δραχμής. Το τρέχον διήμερο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμο τόσο για την πορεία της δραχμής όσο και του Χρηματιστηρίου. Η αύξηση των επιτοκίων θα διατηρηθεί για όσο χρόνο χρειαστεί, δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου. Με σημαντική άνοδο του γενικού δείκτη τιμών άνοιξαν σήμερα τα χρηματιστήρια των περισσοτέρων χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Απο σήμερα στάσεις εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία.

Τρίωρες στάσεις εργασίας απο τις 11 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει απο σήμερα μέχρι και την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί. Επίσης, συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ. Τα φαρμακεία μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων θα ανοίξουν σήμερα κανονικά.

Στην ολομέλεια της Βουλής αύριο ο "Καποδίστριας".

Εισάγεται αύριο στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων, γνωστό ως σχέδιο "Καποδίστριας". Ο αρμόδιος υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος, επανέλαβε οτι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στην τροποποίηση διατάξεων του "Καποδίστρια" που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο.

Απόφαση Αρείου Πάγου για υποχρεώσεις ενοίκων πολυκατοικιών.

Δεν μπορεί ιδιοκτήτης ακινήτου να απαλλαγεί από την υποχρέωση συμμετοχής στις δαπάνες κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας, έστω και αν δεν έχει εγκαταστήσει θερμαντικά σώματα. Ετσι έκρινε ο Αρειος Πάγος, αναιρώντας απόφαση του Εφετείου που είχε δεχθεί τ' αντίθετα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα γίνεται η κλήρωση των ομίλων για το 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ, που θα διεξαχθεί 29 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 1998 στην Αθήνα, αρχίζει σήμερα στις 9.00 το βράδυ, με την κλήρωση των ομίλων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο κύπελλο καί σήμερα θα μπούν στην κληρωτίδα είναι η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, η νικήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, ομάδα των ΗΠΑ, η Σενεγάλη και η Νιγηρία από την Αφρική, η Νότια Κορέα καί η Ιαπωνία από την Ασία, το Πουέρτο Ρίκο, η Βραζιλία, η Αργεντινή καί ο Καναδάς από την Αμερική, η Γιουγκοσλαβία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Ισπανία καί η Λιθουανία από την Ευρώπη καί η Αυστραλία από την Ωκεανία.

Στην Ξάνθη έπεσε το αήττητο του Ιωνικού, αφού γνώρισε βαριά ήττα από την τοπική ομάδα με 4-2.

Στην Ξάνθη έπεσε το αήττητο του Ιωνικού. Το συγκρότημα του Γιάτσεκ Γκμοχ, αφού κράτησε για 634 λεπτά ανέπαφη την εστία του, γνώρισε βαριά ήττα από την τοπική ομάδα με 4-2 και έτσι πλέον ``συγκατοικεί`` στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 3-0 το Σάββατο στο στάδιο Καραϊσκάκη του ΟΦΗ. Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Απόλλων Αθηνών επί του Εθνικού στη Ριζούπολη με 1-0, ενώ η ΑΕΚ συνέχισε το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων περνώντας και από τον Πύργο, όπου επικράτησε με 4-2 του Πανηλειακού. Ακόμη η Παναχαϊκή επεβλήθη στην Πάτρα με 2-1 της Βέροιας και ο Πανιώνιος 1-0 του Αθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη, ενώ το Σάββατο ο Ολυμπιακός πέτυχε άνετη νίκη με 3-0 επί της Καλαμάτας και ο ΠΑΟΚ παραχώρησε ισοπαλία 2- 2 στον Ηρακλή.Η 8η ημέρα θα ολοκληρωθεί σήμερα με τη συνάντηση Προοδευτικής- Καβάλας.

Στο μπάσκετ,η ΑΕΚ χθές στο Ιβανόφειο επικράτησε 80-71 του Ηρακλή.

Στο μπάσκετ, η ΑΕΚ στον αγώνα που έγινε χθές στο Ιβανόφειο και έριξε την αυλαία της 7ης ημέρας για το πρωτάθληματης Α1 Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε 80-71 του Ηρακλή. Στη βαθμολογία προηγείται αήττητος ο Ολυμπιακός με 14 βαθμούς, έναντι 13 του Αρη και του Παναθηναϊκού, 12 του ΠΑΟΚ και του Ηρακλείου, 11 της ΑΕΚ και του Πανιωνίου, 10 του Παπάγου, του Απόλλωνα Πατρών, 9 του Ηρακλή, 8 της Δάφνης, 7 της Λάρισας και του Σπόρτιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 275,39 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 45, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 460,60, ελβετικό φράγκο προς 196,44, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,73, τη λίρα Κύπρου προς 540,28 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 314,28 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται για τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με σποραδικές βροχές στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο καιτα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 12 με 17 και 8 με 15 βαθμούς, αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 3 November 1997 - 8:00:17 UTC