Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, έληξε η συνάντηση Σημίτη
- Γιλμάζ στο Ηράκλειο Κρήτης.
- Ηρεμία στη χρηματαγορά, δεν δέχθηκε πιέσεις η δραχμή, η Τράπεζα της Ελλάδος πήρε και νέα μέτρα με όπλο τα υψηλά επιτόκια.
- Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου θα γίνει ο πανελλαδικός διαγωνισμός για την πρόσληψη 2.366 ατόμων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
- Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της απεργίας των γιατρών.
- Στην ολομέλεια της βουλής αύριο το νομοσχέδιο "Καποδίστριας". Θα πάρει τελικά μέρος η Νέα Δημοκρατία.
- Τουλάχισον 7 κλοπές ταχυδρομικών σάκκων από λεωφορεία του ΚΤΕΛ ομολόγησαν δύο δράστες που συναλήφθησαν στην Ηγουμενίτσα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, έληξε η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, έληξε η συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στο Ηράκλειο Κρήτης. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός ο κ. Γιλμάζ επανέλαβε την πάγια τουρκική θέση για διάλογο εφόλης της ύλης, ενώ η ελληνική πλευρά αντέτεινε την πρακτική της βήμα πρός βήμα προσέγγισης. Ο κ. Σημίτης αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Γιλμάζ να επισκεφθεί την Αγκυρα, ενώ συμφωνήθηκε να συνεχισθεί η διακήρυξη της Μαδρίτης, να εφαρμοσθεί το σύμφωνο Παπούλια-Γιλμάζ της Βουλιαγμένης και να συνεχισθεί η διαδίκασία μέσω των εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε και με τον Κίρο Γκλιγκόροφ, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε το θέμα του ονόματος του γειτονικού κράτους.Στο μεταξύ, όλοι οι ηγέτες της Βαλκανικής τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας σε όλους τους τομείς, με στόχο την εμπέδωση της ειρήνης, της φιλίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών αποφάσισαν η επόμενη συναντησή τους να γίνει τον Οκτώβρη του '98 στην Αττάλεια της Τουρκίας, ενώ τον προσεχή Ιούνιο θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη οι υπουργοί Εξωτερικών. Την ίδια ώρα πάντως, στο Αιγαίο εξελίχθηκε ένα μπαράζ παραβάσεων από πλευράς Τούρκων των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε 17 περιπτώσεις.

Ηρεμία στη χρηματαγορά, δεν δέχθηκε πιέσεις η δραχμή, η Τράπεζα της Ελλάδος πήρε και νέα μέτρα με όπλο τα υψηλά επιτόκια.

Η μάχη της δραχμής φαίνεται να κερδήθηκε, καθώς δεν παρατηρήθηκαν πιέσεις επί του εθνικού μας νομίσματος, ενώ αντίθετα σημειώθηκαν εισροές περίπου 250 εκατ.εκιού. Η Τράπεζα της Ελλάδος διατήρησε αρχικά τα επιτόκια στο 150%, κόβοντας τις ορέξεις των κερδοσκόπων. Ιδιαίτερα ευνοϊκή ήταν και η αντίδραση του Χρηματιστηρίου, όπου ο γενικός δείκτης, μετά από μια εβδομάδα πτωτικών τάσεων, σημείωσε σημαντική άνοδο 3,53%.

Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου θα γίνει ο πανελλαδικός διαγωνισμός για την πρόσληψη 2.366 ατόμων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο γραπτός πανελλαδικός διαγωνισμός για την κάλυψη 2.366 θέσεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η σχετική προκήρυξη θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν σχετικές αιτήσεις από τις 27 του μηνός. Από τις θέσεις αυτές οι 1.147 αφορούν το υπουργείο Οικονομικών, 11 τις Νομαρχίες, 908 την Τοπική Αυτοδιοίκηση και 300 την Αγροτική Τράπεζα.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της απεργίας των γιατρών.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για την αναπροσαρμογή των νοσηλείων στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματά τους αλλά και τα οικονομικά προβλήματα των ταμείων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την απεργία που άρχισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Μέχρι την ίδια μέρα θα συνεχισθεί και η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.

Στην ολομέλεια της βουλής αύριο το νομοσχέδιο "Καποδίστριας". Θα πάρει τελικά μέρος η Νέα Δημοκρατία.

Στην ολομέλεια της βουλής εισάγεται αύριο για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο "Καποδίστριας" για τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων. Με το θέμα αυτό ασχολήθηκαν οι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας και αποφασίσθηκε το κόμμα να πάρει τελικά μέρος στη συζήτηση και να διατυπώσει τις προτάσεις του. Οι εργαζόμενοι στις κοινότητες εξήγγειλαν 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοεμβρίου, ζητώντας να μη γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων.

Τουλάχισον 7 κλοπές ταχυδρομικών σάκκων από λεωφορεία του ΚΤΕΛ ομολόγησαν δύο δράστες που συναλήφθησαν στην Ηγουμενίτσα.

Αδυναμία στους ταχυδρομικούς σάκους, που διακινούντο μέσω των ΚΤΕΛ, είχαν οι Αγγελος Λαγός, 35 χρόνων και Αθανάσιος Ιακωβάκης, 40 χρόνων, που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα για ληστεία ταχυδρομικού σάκου. Ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν ότι έχουν κλέψει και άλλους σάκους των ΕΛΤΑ από λεωφορεία των ΚΤΕΛ, στο Αγρίνιο, την Κέρκυρα, την Καρδίτσα, την Αρτα, το Βόλο και τα Τρίκαλα. Ενας τρίτος συνεργάτης τους, ο Μανώλης Αθανασίου, 35 χρόνων, αναζητείται.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλο με 1-1 έλειξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Προοδευτική και την Καβάλα, που έγινε στο γήπεδο του Κορυδαλλού, με το οποίο έπεσε η αυλαία της 8ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Αλμανίδης στο 28', ενώ για την μακεδονική ομάδα, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα δυνατή, ισοφάρισε στην εκπνοή της συνάντησης ο Καλλιμάνης.

Με στόχο το θαύμα ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο στην Τούμπα την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλαίσιο του β' γύρου του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το 5-2 του πρώτου αγώνα, αλλά και η δυναμικότητα της ισπανικής ομάδας δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το ποιος είναι το φαβορί για την πρόκριση στους 16 του κυπέλλου. Ο Αναστασιάδης, που θα επαναφέρει το Βρύζα στην ενδεκάδα, δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα παίξει μόνο για τη νίκη αλλά και για την πρόκριση. Από την πλευρά τους οι ισπανοί, που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με όλα τους τα στελέχη, έχουν και αυτοί τα προβληματά τους. Ο προπονητής της Ατλέτικο Αντιτς δεν είναι σίγουρος ακόμη αν θα έχει στη διαθεσή του το μεγάλο αστέρι του Βιέρι, ενώ ενοχλήσεις αισθάνονται και οι Καμινέρο, Αντρέι.

Η Στουρμ Γκρατζ θα είναι τελείως διαφορετική σε αυτό τον αγώνα, υποστήριξε ο προπονητής της ΑΕΚ Ντουμιτρίου, ο οποίος ελπίζει να μην είναι βρεγμένο το γήπεδο,γιατί θα δυσκολευτεί η ομάδα του. Ο ρουμάνος τεχνικός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι παίχτες του υποτίμησαν τον Πανηλειακό στην αρχή του αγώνα. Για τον Μπατίστα είπε ότι είναι άψογος επαγγελματίας και ανα πάσα στιγμή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα.

Στη διάθεση του Δανιήλ για το ματς της Κυριακής κόντρα στη Ξάνθη, τέθηκε ο Κωνσταντινίδης, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα της διάσεισης, που τον ταλαιπωρούσε. Ακόμη, στη διάθεση του προπονητή θα είναι και ο Λαγωνικάκης, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του. Αντίθετα, απίθανη είναι η συμμετοχή του Αποστολάκη στο επόμενο παιχνίδι, αφού εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του. Επίσης θα απουσιάσει ο Μίκλαντ, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των ΓΧ Γεωργιάδη και Κολιτσιδάκη, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει δύο κίτρινες κάρτες και ενδέχεται να προφυλαχθούν, ενόψει του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Βαριά "καμπάνα", δύο αγωνιστικών, έπεσε στην ομάδα μπάσκετ του Αρη, από τον αθλητικό δικαστή, για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ετσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 1.2 εκατομμυρίων δραχμών, θα δώσει σε ουδέτερο γήπεδο τους αγώνες με Ηρακλή (8η ημέρα) και ΑΕΚ (10η ημέρα).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,46, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 464,34, ελβετικό φράγκο προς 195,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,87, τη λίρα Κύπρου προς 543,12 και την ECU προς 314,54 δραχμές.

Αλλαγή κλίματος σήμερα στη Σοφοκλέους, μετά τη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών τις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχαν απωλέσει το 14,25% της αξίας τους. Η εκτόνωση της κατάστασης στην αγορά χρήματος και η κάποια αποκλιμάκωση των επιτοκίων στην διατραπεζική αγορά, προκάλεσαν το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κερδίσει 3,53%, κλείνοντας στις 1541,10 μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο όγκος των συναλλαγών, η αξία των οποίων έφθασε τα 30,3 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός, που θα είναι σχεδόν αίθριος, εκτός από την κεντρική και νοτιοανατολική Ελλάδα, όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 20 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 18 και 4 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 3 November 1997 - 20:00:16 UTC