Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οριστικοποιείται σήμερα ο προϋπολογισμός 1998.
- Κοινή διακήρυξη των ηγετών της ΝΑ Ευρώπης.
- Ωφέλιμη χαρακτήρισε την συνάντηση με τον Γιλμάζ ο Κώστας Σημίτης.
- Καθοριστική συνεδρίαση σήμερα της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου.
- Δικαστική παρέμβαση για την διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία.
- Αρχισε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για συνενώσεις ΟΤΑ.
- Από τον Φεβρουάριο οι Ελεύθεροι Κύκλοι Σπουδών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αποκλείστηκαν από τον επόμενο γύρο του κυπέλου ΟΥΕΦΑ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.
- Δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης.
- Απόψε ο αγώνας Ολυμπιακού - Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΟΑΚΑ, για το Τσάμπιονς Λίγκ.
- Αύριο ο επαναληπτικός αγώνας της ΑΕΚ με την Στουρμ, στην Αυστρία για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οριστικοποιείται σήμερα ο προϋπολογισμός 1998.

Ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους και τα φορολογικά μέτρα οριστικοποιούνται σήμερα σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπο την προεδρία του πρωθυπουργού. Η κατάσταση στη χρηματαγορά φαίνεται να σταθεροποιείται, ενω συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο. Αντίθετα και σήμερα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Κοινή διακήρυξη των ηγετών της ΝΑ Ευρώπης.

Στην ενδυνάμωση της διαβαλκανικής συνεργασίας για συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, καλής γειτονίας και σταθερότητας στην περιοχή αναφέρεται η κοινή δήλωση των ηγετών, που μετείχαν στη Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής, στην Κρήτη. Επίσης, γίνεται αναφορά στην ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, στις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ, των Παρισίων και της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι. Υπογραμμίζεται ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, η αποφυγή απειλής ή χρήσης βίας και η συνεργασία μεταξύ των κρατών, βάσει των αρχών της καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ωφέλιμη χαρακτήρισε την συνάντηση με τον Γιλμάζ ο Κώστας Σημίτης.

Ωφέλιμη και θετική χαρακτήρισε τη συνάντηση, που είχε στην Κρήτη με τον Τούρκο ομόλογό του ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε οτι στη συνάντηση αυτή, που ηταν ειλικρινής, ο καθένας είπε τη γνώμη του. Ωστόσο στην τουρκική πρόταση για εφ' όλης της ύλης διάλογο, ηταν αρνητικότατος. Επίσης, έθεσε στον κ. Γιλμάζ τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενω έγινε αναφορά και στο Κυπριακό. Απο ελληνικής πλευράς διαψεύστηκε οτι οι δυο πρωθυπουργοί αποφάσισαν να ορισουν απο ενα εκπρόσωπό τους προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος.

Καθοριστική συνεδρίαση σήμερα της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου.

Με νέο βελτιωμένο κείμενο προσέρχεται στην σημερινή τελική συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου η κυβερνητική πλευρά επιδιώκοντας να πετύχει συμφωνία, η οποία τελικά θα επικυρωθεί στην ολομέλεια των κοινωνικών εταίρων την ερχόμενη Δευτέρα. Η συμφωνία θα επιδιωχθεί σε τρία βασικά ζητήματα: στην πολιτική μισθών, στα φορολογικά και στην απασχόληση.

Δικαστική παρέμβαση για την διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών κοντά σε σχολεία και σε χώρους όπου συχνάζουν οι νέοι, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Γεώργιος Κολιοκώστας με έγγραφό του προς την υποδιεύθυνση δίωξης ναρκωτικών της Γενικής Ασφάλειας και τους διοικητές όλων των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής Αθηνών.

Αρχισε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για συνενώσεις ΟΤΑ.

Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων, για διαδικαστικά κυρίως θέματα, άρχισε χθες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων, η οποία θα ολοκληρθωθεί σε πέντε συνεδριάσεις. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στην αρχική πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Αλέκου Παπαδόπουλου, να ολοκληρωθεί η συζήτηση σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Από τον Φεβρουάριο οι Ελεύθεροι Κύκλοι Σπουδών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από τον Φεβρουάριο 1998, θα αρχίσουν να λειτουργούν τα νέα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής (Ελεύθεροι Κύκλοι Σπουδών) σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης έδωσε στη δημοσιότητα την σχετική υπουργική απόφαση και προσέθεσε ότι ως τις 3 Δεκεμβρίου, τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα πρέπει να έχουν υποβάλει τις προτάσεις για τα νέα προγράμματα που θα λειτουργήσουν. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκλείστηκαν από τον επόμενο γύρο του κυπέλου ΟΥΕΦΑ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείσθηκε, όπως αναμενόταν άλλωστε, από τους ``16`` του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού στον επαναληπτικό αγώνα του δεύτερου γύρου, που έγινε χθες στην Τούμπα και μετά από εντυπωσιακή πραγματικά εμφάνιση, αναδείχθηκε ισόπαλος 4- 4 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, από την οποία είχε χάσει με 5-2 στην Ισπανία.Νωρίτερα, ο ΟΦΗ μπορεί να μην πήρε την πρόκριση από την Οσέρ, όμως κατόρθωσε να νικήσει με 3-2 τους Γάλλους και να χαρίσει σημαντικούς βαθμούς στην βαθμολογία της χώρας μας στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα, βέβαια, δίνει την πρόκριση στην Οσερ, η οποία στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει με 3- 1.

Δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης.

Δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, επικράτησε 87-60 της σλοβακικής Πεζινόκ, ενώ ο Απόλλων στην Πάτρα της τσεχικής USK Πράγας με 99-69. Και οι δύο ελληνικές ομάδες παρέμεινε στην πρώτη θέση του 8ου και του 6ου ομίλου αντίστοιχα.

Απόψε ο αγώνας Ολυμπιακού - Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΟΑΚΑ, για το Τσάμπιονς Λίγκ.

Δεν χάνει την αισοδοξία του, αλλά θέλει και την τύχη αρωγό στον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με τη ``βασίλισα`` της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, για το Τσάμπιονς Λίγκ, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Ο λόγος για το Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση, όμως επεσήμανε ότι η τύχη θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αναφερόμενος στη Ρεάλ, υπογράμμισε ότι " Είναι μεγάλη ομάδα, με πληρότητα σε όλες τις γραμμές της και με ικανότατους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ``ζημιά`` σε κάθε στιγμή``.

Αύριο ο επαναληπτικός αγώνας της ΑΕΚ με την Στουρμ, στην Αυστρία για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων.

Με σκοπό να ``παγώσει`` για τα καλά το Γκρατς, η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στην Αυστρία όπου θ' αντιμετωπίσει την τοπική Στουρμ στον επαναληπτικό αγώνα για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων. Πρωταρχικός στόχος του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου και των παικτών του, είναι η επίτευξη ενός γκολ στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, ενώ αναφερόμενος στην Στουρμ είπε ότι παίζει πολύ καλά στην έδρα της και θα αγωνιστεί τελείως διαφορετικά απ` ότι στο πρώτο παιχνίδι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 274,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,33, γαλλικό φράγκο προς 47,57, λίρα Αγγλίας προς 461,82, ελβετικό φράγκο προς 195,34, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,83, τη λίρα Κύπρου προς 540,46 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά και νότια ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 20 και στο Αιγαίο 12 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 και 8 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 1997 - 9:00:25 UTC