Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε διαθεσιμότητα οι νοσταλγοί αστυνομικοί της Χούντας.
- Κατατίθεται αύριο στη Βουλή ο προϋπολογισμός.
- Δεν μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις.
- Από τις 20 του μηνός οι αιτήσεις για διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο.
- Σήμερα στη Λευκωσία η κοινή συνάντηση Χόλμπρουκ-Κληρίδη-Ντενκτάς.
- Συναντώνται οι Κωνσταντόπουλος-Σκανδαλίδης για τις δημοτικές.
- Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ με 2-0 επί του Πανιωνίου. - Απόψε,Παναθηναικός και Απόλλων Πατρών δίνουν μάχες εντός έδρας για την 7η αγωνιστικη του Ευρωκυπέλλου στο μπάσκετ.
- Ο Αρης νίκησε μέσα στη Δράμα την τοπική ομάδα με 2-0, για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε διαθεσιμότητα οι νοσταλγοί αστυνομικοί της Χούντας.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο διοικητής των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης, Σπύρος Κουτρουμάνης και ο επικεφαλής των ΕΚΑΜ Νίκος Κελεσίδης, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν σε βίντεο να χορεύουν με τραγούδια που υμνούσαν τη Χούντα.Ανάλογες ποινές θα επιβληθούν και κατά των υπολοίπων αστυνομικών που εμφανίζονται στην κασσέτα μετά την ολοκλήρωση της ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή ο προϋπολογισμός.

Πρόσθετα μέτρα για έναν προϋπολογισμό "με κοινωνικό πρόσωπο" θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και στην απογευματινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει για το θέμα αυτό το υπουργικό συμβούλιο και το απόγευμα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Δεν μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις.

Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις και δεν θα αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης,διαβεβαίωσε η κυβέρνηση,η οποία υποσχέθηκε να καταργήσει μέχρι το 2000 τα αντικειμενικά κριτήρια. Χθες υπεγράφη το "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000" ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους.

Από τις 20 του μηνός οι αιτήσεις για διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο.

Από τις 20 του μηνός αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στον πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό για την κάλυψη 2.353 θέσεων στο δημόσιο τομέα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, στο προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την πλήρωση 1.357 θέσεων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του σχεδίου Καποδίστριας.

Σήμερα στη Λευκωσία η κοινή συνάντηση Χόλμπρουκ-Κληρίδη-Ντενκτάς.

Στο ξενοδοχείο "Λήδρα Παλλάς" της Λευκωσίας, θα πραγματοποιηθει η κοινή συνάντηση του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς, παρουσία του προεδρικού απεσταλμένου, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Χθες ο κ. Χόλμπρουκ αμέσως μετά την αφιξή του στην Κύπρο είχε διαδοχικές ξεχωριστές συναντήσεις και συνομιλίες με τους κ. Κληρίδη και Ντεντκάς, χωρίς να γίνει καμία δήλωση μετά από αυτές.

Συναντώνται οι Κωνσταντόπουλος-Σκανδαλίδης για τις δημοτικές.

Μια ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 1998, είναι το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ,Κώστα Σκανδαλίδη και του προέδρου του Συνασπισμού,Νίκου Κωνσταντόπουλου. Στο επίκεντρο της συνάντησης δεν είναι μόνο η συζητούμενη υποψηφιότητα της Μ.Δαμανάκη στο δήμο Αθηναίων,αλλά και η γενικότερη συνεργασία των δύο κομμάτων στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1998.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας.

Το συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για τις 24 Νοεμβρίου Συμβούλιο Σύνδεσης με την Τουρκία, αλλά να γίνει ένα δείπνο των 15 με τον Τούρκο ομόλογό τους, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις της κοινότητας με την Αγκυρα. Ο προεδρεύων του συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της ΕΕ κ. Πόος, δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά θα πρέπει να προχωρήσει σε ορισμένα βήματα προς την κατεύθυνση των αποφάσεων του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ με 2-0 επί του Πανιωνίου.

Η ΑΕΚ χωρίς να ικανοποιήσει με την εμφάνιση της, νίκησε με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Πανιώνιο σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 9η ημέρα της Α' Εθνικής κατηγορίας. Η ΑΕΚ ανέβηκε τώρα στην τρίτη θέση με 22 βαθμούς, δύο λιγότερους από τους πρωτοπόρους Ιωνικό και Παναθηναϊκό και έναν περισότερο από τον τέταρτο Ολυμπιακό.

Απόψε,Παναθηναικός και Απόλλων Πατρών δίνουν μάχες εντός έδρας για την 7η αγωνιστικη του Ευρωκυπέλλου στο μπάσκετ.

Στο μπάσκετ τώρα, όπου με στόχο τη νίκη, οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωκύπελλο δίνουν εντός έδρας αγώνες για την 7η αγωνιστικη της διοργάνωσης.Ο Παναθηναϊκός εναντίον της Ισραηλινής Μακάμπι Ρα Ανανά. Η Σλοβενική Κοβινοτέχνα Πολζέλα είναι η αντίπαλος του Απόλλωνα Πατρών, στο κλειστό της Περιβόλας. Η Πολζέλα είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει φέτος τους Πατρινούς σε διεθνές ματς.

Ο Αρης νίκησε μέσα στη Δράμα την τοπική ομάδα με 2-0, για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Αρης, αφού σε αγώνα της 8ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας, κέρδισε 2-0 τη Δόξα Δράμας. Ετσι ο Αρης ανέβηκε στην 4η θέση με 14 βαθμούς, όσους έχει και η Καλλιθέα, ενώ η Δόξα Δράμας είναι προτελευταία με 3. Προηγείται ο Πανελευσινιακός με 20 βαθμούς και ακολουθούν, ο Εθνικός Αστέρας με 18 και ο Παναιτωλικός με 17.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,34, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 460,40, ελβετικό φράγκο προς 195,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,42, τη λίρα Κύπρου προς 541,70 και την ECU προς 314,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιονιο από 9 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 24 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με νοτιοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 13 έως 22 και στη Θεσσαλονίκη από 12 έως 16 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 11 November 1997 - 8:00:16 UTC