Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εγκέλαδος... αναδυόμενος!
- Ανοίγει η ιστορική πύλη του Πολυτεχνείου για τις εκδηλώσεις
- Ολοι οι άνεργοι σε προγράμματα εργασίας
- Πάγκαλος προς Νεολαία ΠΑΣΟΚ : "Αυτοκαταργηθείτε"
- Διαψεύδουν σχέδιο για τριζωνική Κύπρο, οι Πάγκαλος και Ρέππας
- Διαμαρτυρία της Κύπρου για τις γιορτές των κατακτητών
- Τα Ιμια δεν είναι Καρντάκ, λένε 20 αμερικανοί βουλευτές
- "Στιβαρή εξωτερική πολιτική" ζητά ο Καραμανλής
- "Δειλή" άνοδος των επιτοκίων
- Διόλου καθολική η αποδοχή του προϋπολογισμού
- Ελιγμοί Δαμανάκη με πλώρη το Δήμο Αθηναίων
- Στη Χαλκιδική σήμερα ο Τσοβόλας
- Προμηθέας οπλοφορών
- Ασθενείς; Υπομονή μέχρι την Πέμπτη

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αύριο το ντέρμπυ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού - Στις 26 του μηνός το παιχνίδι Προοδευτικής Ιωνικού
- Μονομαχία Ιβκοβιτς - Σούμποτιτς αύριο στο ΟΑΚΑ
- Παραμύθια τα περί κινδύνου συμπλοκών λέει η ΕΠΑΕ
- Ανοιχτές οι συμμετοχές των Πάσπαλι και Αντερσον

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εγκέλαδος... αναδυόμενος!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε είκοσι λεπτά πριν απο τα μεσάνυχτα, με επίκεντρο ην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια την Αττική και τα Μικρασιατικά Παράλια. Ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος εμφανίσθηκε επιφυλακτικός ως προς την εξέλιξη του φαινομένου. Σύμφωνα με τις αστυνομικές διευθύνσεις Χίου και Λέσβου δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Νωρίτερα, χθες το απόγευμα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τη Θαλάσσια περιοχή νότια της Μήλου. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο αλλά και γενικά στη βόρεια Κρήτη, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Ανοίγει η ιστορική πύλη του Πολυτεχνείου για τις εκδηλώσεις

Αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις με τη συμπλήρωση 24 χρόνων απο την εξέγερση στο Πολυτεχνείο. Οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίξουν στις 9 το πρωί για την ελεύθερη προσέλευση όσων θέλουν να τιμήσουν την επέτειο. Φοιτητές και καθηγητές περιφρουρούν τις σχολές του Πολυτεχνείου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο και τις σχολές του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. Απο χθες έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Πάνω από 3.000 αστυνομικοί θα περιπολούν στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στις σχολές του κέντρου της Αθήνας.Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Παιδείας μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα, με πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ολοι οι άνεργοι σε προγράμματα εργασίας

Την ένταξη όλων των ανέργων της χώρας σε επιδοτούμενα προγράμματα, στο άμεσο μέλλον, ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε ομιλία του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο κ. Σημίτης υποσχέθηκε για την τριετία 1998-2000, ότι 50.000 θα κάνουν χρήση επιδομάτων επιδότησης σε 18μηνο πρόγραμμα με 4.000 δρχ. την ημέρα ενώ είκοσι χιλιάδες θα μπούν στα κέντρα κατάρτισης και τις σχολές του ΟΑΕΔ. Συνολικά την τριετία στα προγραμματα θα μπούν 200.000 άνεργοι νέοι.

Πάγκαλος προς Νεολαία ΠΑΣΟΚ : "Αυτοκαταργηθείτε"

Τη διάλυση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μέσα στο κόμμα, ζήτησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά την κοινή συνεδρίαση των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ και του νεολαιίστικου φορέα του. "Σας ζητώ να καταργήσετε τον εαυτό σας, αν και δεν έχω ελπίδα να εισακουστώ, γι'αυτό και δεν δίνω δεκάρα, αν χάσετε τον μηχανισμό σας" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών και κατηγόρησε τη Ν.ΠΑΣΟΚ ότι δεν στήριξε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Διαψεύδουν σχέδιο για τριζωνική Κύπρο, οι Πάγκαλος και Ρέππας

Η κυβέρνηση δια στόματος των κυρίων Πάγκαλου και Ρέππα, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα περί αμερικανικού σχεδίου για τριζωνική λύση στο Κυπριακό. Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν παντελώς ανακριβές και ανάξιο διαψεύσεων και σχολιασμού το δημοσιεύμα. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και χαρακτήρισε αρμονική τη συνεργασία Μαξίμου και Προεδρίας.

Διαμαρτυρία της Κύπρου για τις γιορτές των κατακτητών

Η κυπριακή κυβέρνηση κατάγγειλε διεθνώς την προκλητική και παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, τούρκων αξιωματούχων για να παραστούν στους πανηγυρισμούς για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διάβημα προς τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και για τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, σχετικά με την πρόσφατη ενίσχυση του τουρκικού κατοχικού στρατού και την αποστολή αντιπροσωπείας της τουρκικής κυβέρνησης στους λεγόμενους εορτασμούς. Η Κύπρος καλεί τις πέντε χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να λάβουν τα δέοντα μέτρα, ώστε η Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να συμμορφωθεί προς τα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού, τα οποία προνοούν την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την ανάκληση της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού, ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Ντιέγκο Κόρντοβεζ πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα επισκέψεις στη Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Τα Ιμια δεν είναι Καρντάκ, λένε 20 αμερικανοί βουλευτές

Σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο καλείται το Αμερικανικό Κογκρέσο να εκφράσει επίσημα τη θέση ότι τα Ιμια ανήκουν στην Ελλάδα παρουσίασε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο ομογενής βουλευτής του Νιού Τζέρσεϊ Μάικ Πάπας.``Είναι η αίσθηση του Κογκρέσου ότι οι βραχονησίδες Ιμια στο Αιγαίο Πέλαγος αποτελούν κυρίαρχο έδαφος της Ελλάδας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο `` τονίζει η πρόταση του κ.Πάπας την οποία προσυπογράφουν άλλοι 20 βουλευτές και η οποία κατατέθηκε στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων. Στο σχέδιο ψηφίσματος αναφέρεται ότι η Τουρκία αμφισβητεί την κυριότητα των βραχονησίδων Ιμια, για τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει πως αποτελούν ελληνική κυριαρχία βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, του Συμφώνου και του Πρωτοκόλλου Ιταλίας-Τουρκίας του 1932 και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947. Προσθέτει δε ότι απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15 Φεβρουαρίου του 1996 τονίζει ότι τα θαλάσσια σύνορα που ορίσθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923 και το Σύμφωνο του 1932, αποτελούν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

"Στιβαρή εξωτερική πολιτική" ζητά ο Καραμανλής

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, που πραγματοποιεί περιοδεία στα Δωδεκάνησα, αξίωσε απο την κυβέρνηση εξωτερική πολιτική "στιβαρή και εθνικά αξιοπρεπή", κατηγορώντας την παράλληλα για έλλειψη περιφερειακής ανάπτυξης και έργων υποδομής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε με έμφαση ότι η Ελλάδα πρέπει με αποφασιστικότητα να δείξει και να προασπίσει τα δίκαιά της, τα εθνικά της συμφέροντα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, κάτι που σημαίνει εξωτερική πολιτική στιβαρή και εθνικά αξιοπρεπή. Ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόνισε η συντηρητική παράταξη, ούτε έπραξε κάτι στο παρελθόν, ούτε σήμερα διαθέτει πολιτική : "Αρκείται σε χαρακτηρισμούς που τελικώς εκθέτουν την ίδια".

"Δειλή" άνοδος των επιτοκίων

Σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων προχωρεί η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, που σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη αύξηση των επιτοκίων της Αlpha Tράπεζας Πίστεως προανναγγέλλει την αλυσιδωτή αύξηση των επιτοκίων και από τις υπόλοιπες κρατικές και ιδιωτικές τράπεζες. Συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα,όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση, σταθμίζοντας τις συνθήκες που διαμορφωθηκαν στην αγορά, καθώς και τις εκτιμώμενες εξελίξεις, αποφάσισε να αυξήσει από τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου τα επιτόκια καταθέσεων Ταμιευτηρίου και τρεχούμενων λογαριασμων κατά μια εκατοστιαία μονάδα (1%) και τα επιτόκια χορηγήσεων από μισή έως δύο εκατοστιαίες μονάδες (0.5%- 2%).

Διόλου καθολική η αποδοχή του προϋπολογισμού

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης,αντιπολίτευσης και συνδικάτων για τον προϋπολογισμό και τη φορολογική πολιτική, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η ρύθμιση για μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου στους εργαζόμενους με παιδιά. Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 25 του μηνός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι κρύβει την αλήθεια από το λαό και αποφεύγει να κάνει βαθειές τομές, ενώ ο Μιλτιάδης Εβερτ εκτίμησε ότι θα υπάρξει υστέρηση 500 δις δρχ στον προϋπολογισμό του 1997.

Ελιγμοί Δαμανάκη με πλώρη το Δήμο Αθηναίων

Την υποψηφιότητά της, υπό όρους, για το δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε η Μαρία Δαμανάκη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ προηγουμένως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο. Την τελική της απόφαση, όπως δήλωσε η ίδια, θα πάρει αφού συναντηθεί με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων πλην της ΝΔ. Η κυρία Δαμανάκη απέδωσε το αδιέξοδο στις συναντήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ σε διαδικαστικά θέματα και κομματικές τακτικές. Θετικές ωστόσο ήταν οι πρώτες αντιδράσεις από ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα της κυρίας Δαμανάκη.

Στη Χαλκιδική σήμερα ο Τσοβόλας

Περιοδεία στη Χαλκιδική πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στο πλαίσιο των εξορμήσεών του στην Περιφέρεια. Ο κ. Τσοβόλας θα επισκεφθεί διαδοχικώς την Καλλικράτεια, την Τρίγλια και τα Σήμαντρα και τα Μουδανιά. Το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μουδανιών και αμέσως μετά θα έχει συναντήσεις. Τέλος, στις 19:00, το πρόγραμμα της περιοδείας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στον Αγιο Νικόλαο Σιθωνίας.

Προμηθέας οπλοφορών

Με τη συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων από πέντε χώρες, πραγματοποιείται η άσκηση "Προμηθέας '97" από τη Δευτέρα, 17 ως τις 23 Νοεμβρίου στην περιοχή Πολυκάστρου Κιλκίς και Εδεσσας. Η άσκηση διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Σύμπραξη για την ειρήνη" και θα πάρουν μέρος, από πλευράς ΝΑΤΟ, ελληνικές και ολλανδικές δυνάμεις, και από πλευράς χωρών της "Σύμπραξης", δυνάμεις από την Αρμενία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Στόχος της άσκησης, είναι η εκπαίδευση στη διεξαγωγή αποστολών που αφορούν το σχεδιασμό και την εφαρμογή σχεδίων ειρήνευσης, ανακούφισης πληθυσμών από θεομηνίες, επιτήρησης χώρων ευθύνης, διαφύλαξης στρατηγικών θέσεων, παροχής ιατρικής βοήθειας, άρσης ναρκοπεδίων, συνοδείας φαλαγγών οχημάτων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και φρούρησης ζωτικών εγκαταστάσεων.

Ασθενείς; Υπομονή μέχρι την Πέμπτη

Μέχρι και την προσεχή Πέμπτη θα συνεχισθούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί εξήγγειλαν νέα πενθήμερη πανελλαδική απεργία μετά την άκαρπη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υφυπουργό Οικονομικών για το ιατρικό μισθολόγιο. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα αντιμετωπίζουν μόνο έκτακτα περιστατικά.

@ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύριο το ντέρμπυ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, που θα διεξαχθεί αύριο στις εξήμισι το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας από το Σούπερ Σπορ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αγώνων της δέκατης ημέρας στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ανανεωμένο φέτος Ηρακλή, ενώ οι αγώνες της Βέροιας με τον Εθνικό και του Πανηλειακού με την Ξάνθη, αναμένεται να προσφέρουν αρκετές συγκινήσεις στους λιγοστούς φιλάθλους, που θα τους παρακολουθήσουν. Το συνδρομητικό κανάλι θα μεταδώσει σήμερα άλλα δύο παιχνίδια και συγκεκριμένα τη συνάντηση του Απόλλωνα με την ΑΕΚ (15:00), αλλά και τον αγώνα του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ (19:00).

Στις 26 του μηνός το παιχνίδι Προοδευτικής Ιωνικού

Την μεθεπόμενη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου θα γίνει οριστικά το παιχνίδι της 10ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιωνικό το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε μετά από πρόβλημα που προέκυψε με τα εισιτήρια.

Μονομαχία Ιβκοβιτς - Σούμποτιτς αύριο στο ΟΑΚΑ

Το κλασσικό ντέρμπι των ``αιωνίων`` αντιπάλων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που θα γίνει αύριο στο ΟΑΚΑ (18.40, ΑΝΤΕΝΑ), δεσπόζει στο πρόγραμμα της 9ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Ντέρμπι που όπως κάθε φορά είναι ανοικτό σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, με τους ``πράσινους`` να έχουν ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας αλλά και της απουσίας του τραυματία Παναγιώτη Φασούλα από την ομάδα του Ολυμπιακού. Η προϊστορία δίνει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αφού ως γηπεδούχος έχει 13 νίκες, έναντι 5 του Ολυμπιακού, ο οποίος ωστόσο σε 39 συναντήσεις για την Α1, έχει 21 νίκες έναντι 19 των ``πρασίνων``.

Παραμύθια τα περί κινδύνου συμπλοκών λέει η ΕΠΑΕ

"Κατευθυνόμενα" χαρακτήρισε η ΕΠΑΕ τα δημοσιεύματα περί δήθεν κινδύνου συμπλοκής των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού την Κυριακή στους εξωτερικούς χώρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα, με επιστολή της προς το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα μετάθεσης σε άλλη ημερομηνία του αγώνα Ολυμπιακού - Ηρακλή, αφού κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναστάτωση στον ΟΠΑΠ, μια που το σημείο του αγώνα θα πρέπει να καθοριστεί με κλήρωση.

Ανοιχτές οι συμμετοχές των Πάσπαλι και Αντερσον

Από τους υπόλοιπους αγώνες που θα γίνουν σήμερα, ξεχωρίζουν οι συναντήσεις του Απόλλωνα με τον Αρη (πιθανότατα θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Πάσπαλι) που θα γίνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα και του Ηρακλείου με την ΑΕΚ, το οποίο θα διεξαχθεί στο κλειστό του Λίντο και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1. Η ``Ενωση`` θα παίξει χωρίς τον τραυματία Στάνσμπουρι, ενώ η συμμετοχή του Αντερσον θα εξαρτηθεί από τα ... κέφια του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος τον έχει σε ... καραντίνα στα τρια τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες Περιστέρι-Λάρισα, ΠΑΟΚ-Παπάγου, Σπόρτιγκ-Πανιώνιος και Ηρακλής- Δάφνη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,40, γαλλικό φράγκο προς 47,59, λίρα Αγγλίας προς 467,50, ελβετικό φράγκο προς 196,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,48, τη λίρα Κύπρου προς 543,63 και την ECU προς 315,46 δραχμές.

Με σημαντική υποχώρηση 1,74% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1384,73 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 8,46%. Στο μεγαλύτερο διάστημα των συναλλαγών ο δείκτης κινήθηκε σταθεροποιητικά για να εκδηλωθεί προσφορά στο τέλος της συνεδρίασης, η οποία πίεσε τις τιμές των μετοχών. Την προσφορά τίτλων προκάλεσαν φήμες για την πορεία της δημοπρασίας των εντόκων γραμματίων. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 21,3 δισ. δραχμές

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί αλλά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 20 και στο Αιγαίο 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με βροχή το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 20 και 9 με 16 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 15 November 1997 - 9:00:21 UTC