Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- 'Εκκληση Σημίτη σε διαφωνούντες.
- Κατάθεση στεφάνων από Σημίτη - Αρσένη στο Πολυτεχενίο.
- Νέος σεισμός στον Κορινθιακό κόλπο.
- Από Δευτέρα τα αυξημένα επιτόκια.
- Διαφωνίες στον ΣΥΝ για την υποψηφιότητα της Δαμανάκη.
- Κινητικότητα στο Κυπριακό.
- Τοξικομανής σκοτώνει τη γιαγιά του για τη δόση του.
- 'Αγριο έγκλημα στα Χανιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες Πανιώνιου και ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο. - 'Ηττες ΑΕΚ και 'Αρη στην καλαθόσφαιρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

'Εκκληση Σημίτη σε διαφωνούντες.

'Εκκληση στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση η οποία θεωρείται πλειοψηφεί στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κλείνοντας τις εργασίες της κοινής συνεδρίασης της Κεντρικής επιτροπής και του Κεντρικού Συμβουλίου της Ν.ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν νέοι κώδικες επικοινωνίας για να μιλήσει το κόμμα με τη νεολαία και να ξεφύγει από την ξύλινη γλώσσα, τον πόλεμο χαρακωμάτων, τις τάσεις προυχόντων και την πρακτική των παραγόντων.

Κατάθεση στεφάνων από Σημίτη - Αρσένη στο Πολυτεχενίο.

Με κατάθεση στεφάνων από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη άρχισε ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου. Ομάδα φοιτητών της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς επιτέθηκε στους κυρίους Σημίτη και Αρσένη. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Πολυτεχνείο συμβολίζει το δρόμο για μια Ελλάδα με φωνή δυνατή και πιο δίκαιη κοινωνία.

Νέος σεισμός στον Κορινθιακό κόλπο.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι παρά τη νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στον ανατολικό Κορινθιακό κόλπο. Οι επιστήμονες εκτιμούν επίσης ότι ο σεισμός, 5,5 Ρίχτερ, μεταξύ Χίου και Λέσβου, ήταν η κύρια δόνηση και δεν θα ακολουθήσει νέος μεγάλος σεισμός.

Από Δευτέρα τα αυξημένα επιτόκια.

Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές και πρακτικά οι επιπτώσεις της πρόσφατης νομισματικής κρίσης. 'Ηδη δύο μεγάλες τράπεζες η Εθνική και η Πίστεως ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν από τη Δευτέρα τα επιτόκια καταθέσεων από μία έως μιάμιση μονάδα και των χορηγήσεων από μία μέχρι 3,5 μονάδες. Βεβιασμένη κίνηση χαρακτήρισε την ενέργεια των τραπεζών ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, σημειώνοντας ότι θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά.

Διαφωνίες στον ΣΥΝ για την υποψηφιότητα της Δαμανάκη.

Διάσταση απόψεων φαίνεται να επικρατεί στο Συνασπισμό, αναφορικά με την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για το δήμο Αθηναίων. Ο Συνασπισμός ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητά της αλλά δεν συνδέει πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και σε άλλους δήμους. Την αντίρρησή του με την υποστήριξη της κ. Δαμανάκη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ εξέφρασε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Συνασπισμού Αλέκος Φλαμπουράρης.

Κινητικότητα στο Κυπριακό.

Νέα κινητικότητα παρατηρείται στο Κυπριακό, καθώς μετά τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, φθάνει στη Λευκωσία την προσεχή εβδομάδα ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Ντιέγκο Κόρντοβεζ ο οποίος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Εξάλλου κορυφώθηκαν στη Μεγαλόνησο οι αντικατοχικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς.

Τοξικομανής σκοτώνει τη γιαγιά του για τη δόση του.

'Εγκλημα με δράστη τον 20χρονο τοξικομανή Χρήστο Σεϊτανίδη και θύμα την ανάπηρη γιαγιά του, Θεοκτίστη Κοφτερού, 67 ετών αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο νεαρός, που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, μαχαίρωσε τη γιαγιά του, γιατί δεν του έδινε χρήματα να εξασφαλίσει τη δόση του.

'Αγριο έγκλημα στα Χανιά.

'Αγριο έγκλημα διαπράχτηκε και στα Χανιά με θύμα την 64χρονη Γερμανίδα Λίνε Βέμπερ, μόνιμο κάτοικο Κισάμου από το 1974, που βρέθηκε το πρωί νεκρή λίγα μέτρα έξω από το σπίτι της. Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για στυγερό έγκλημα αφού όπως είπε, η γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού και στη συνέχεια στραγγαλίσθηκε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες Πανιώνιου και ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο.

Με τον Χρήστο Εμβολιάδη στον πάγκο, στη θέση του Γιάννη Κυράστα, που παραιτήθηκε χθές απο την τεχνική ηγεσία, ο Πανιώνιος νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ, στον αγώνα που έγινε στη Νέα Σμύρνη και ήταν στο παλίσιο της 10ης ημέαρς για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Στον άλλο σημερινό αγώνα της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας, η ΑΕΚ με τρία γκολ του Ντέμη Νικολαϊδη επικράτησε 4-3 του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη.

'Ηττες ΑΕΚ και 'Αρη στην καλαθόσφαιρα.

Σε αγώνες της 9ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι - Λάρισα 68-64 ΠΑΟΚ - Παπάγου 85-57 Σπόρτιγκ - Πανιώνιος 85-86 (στην παράταση) Ηρακλής - Δάφνη 77- 64 Απόλλων Πατρών - Αρης 74-72 Ηράκλειο - ΑΕΚ 78-74 Ο αγώνας Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού θα γίνει αύριο (Κυριακή).

Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 16 βαθμούς (8 αγώνες) και έπονται οι 'Αρης 16, ΠΑΟΚ 16, Παναθηναϊκός 15 (8 αγώνες), Ηράκλειο 15, ΑΕΚ 14, Πανιώνιος 14, Περιστέρι 14, Απόλλων Π 13, Παπάγου 12, Ηρακλής 12, Δάφνη 11, Λάρισα 9, και Σπόρτιγκ 9.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 276,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 40, γαλλικό φράγκο προς 47,59, λίρα Αγγλίας προς 467,50, ελβετικό φράγκο προς 196,68, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,48, τη λίρα Κύπρου προς 543,63 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 315,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 18 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδική βροχή, αλλά από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 12 μέχρι 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και το θερμόμετρο στην πόλη θα κυμανθεί από 6 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 15 November 1997 - 21:00:19 UTC