Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία, αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα από τις βροχές σε Κόρινθο, Αργος, Αττική και Λαμία.
- Ενας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και ένας μικρωλητής ανακρίνονται, για τον αυτοσχέδιο μηχανισμό που είχαν στα χέρια τους.
- Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ιταλός, Ενρίκο Μπιάνκο, που καταζητείται από τις ιταλικές αρχές.
- Ποινική δίωξη κατά τεσσάρων φιλάθλων για τα επεισόδια στο ματς Ιωνικού - Ολυμπιακού. Αποδοκίμασε η κυβέρνηση τα επεισόδια.
- Αρχίζει από αύριο η μάχη του προϋπολογισμού. Για φοροεισπρακτική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Ελεύθεροι πρόεδρος και κάτοικοι της κοινότητας Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, παραμένει η ένταση στην περιοχή,για το εργοστάσιο χρυσού.
- Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας και πρωθυπουργού αύριο.
- Με το Νίκο Κωνσταντόπουλο συναντήθηκε η Μαρία Δαμανάκη για το δήμο της Αθήνας, την Τετάρτη θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία, αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα από τις βροχές σε Κόρινθο, Αργος, Αττική και Λαμία.

Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία, ενώ αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, στην Κόρινθο, το Αργος, την Ατική και τη Λαμία. Από τις ισχυρές καταιγίδες, πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμμάρους, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και δημιουργήθηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει σταδιακή βελτίωση του καιρού, αν και θα συνεχισθούν οι καταιγίδες στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Ενας υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και ένας μικρωλητής ανακρίνονται, για τον αυτοσχέδιο μηχανισμό που είχαν στα χέρια τους.

Με απόλυτη μυστικότητα συνεχίζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία η ανάκριση των δύο ατόμων που συνελήφθησαν γιατί είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς. Πρόκειται για τον κελευστή του Πολεμικού Ναυτικού, Βησσαρίωνα Τζίμα, 24 ετών και τον μικροπωλητή Θεόδωρο Μυκονιάτη. Η ασφάλεια απλώς επιβεβαίωσε τη σύλληψη των δύο ατόμων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία των ανακρίσεων.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ιταλός, Ενρίκο Μπιάνκο, που καταζητείται από τις ιταλικές αρχές.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Ιταλός Ενρίκο Μπιάνκο, ο οποίος κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Ερυθρές Ταξιαρχίες. Προηγουμένως, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είχε οδηγηθεί στον αρμόδιο επί των εκδόσεων εισαγγελέα, καθώς οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή του. Επειδή όμως τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν διαβιβαστεί ακόμη στις ελληνικές δικαστικές αρχές, ο Μπιάνκο οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, με προσωρινό ένταλμα κράτησης.

Ποινική δίωξη κατά τεσσάρων φιλάθλων για τα επεισόδια στο ματς Ιωνικού - Ολυμπιακού. Αποδοκίμασε η κυβέρνηση τα επεισόδια.

Ποινική δίωξη για βιαιοπραγία στα γήπεδα άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον τεσσάρων φιλάθλων, για τα θλιβερά γεγονότα στο γήπεδο της Νίκαιας, μετά τον αγώνα Ιωνικού-Ολυμπιακού. Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τελέσθηκαν αδικήματα εντός του αγωνιστικού χώρου. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, αποδοκίμασε τα επεισόδια και κάλεσε τους παράγοντες που έχουν οικονομικά συμφέροντα στο χώρο του αθλητισμού να σεβαστούν τους νόμους.

Αρχίζει από αύριο η μάχη του προϋπολογισμού. Για φοροεισπρακτική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Στην αρμόδια επιτροπή της βουλής αρχίζει αύριο η συζήτηση του προϋπολογισμού, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνεντευξή του, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για φοροεισπρακτική πολιτική, που πλήττει τους χαμηλόμισθους και για αλχημίες στον προπολογισμό. Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών τραπεζών, των αστικών συγκοινωνιών και της Ολυμπιακής.

Ελεύθεροι πρόεδρος και κάτοικοι της κοινότητας Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, παραμένει η ένταση στην περιοχή,για το εργοστάσιο χρυσού.

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά, ο πρόεδρος και οι τέσσερις κάτοικοι της κοινότητας Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, που είχαν συλληφθεί γιατί οργάνωναν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο χρυσού, που λειτουργεί στην περιοχή. Η κατάσταση πάντως παραμένει τεταμένη, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να αποτραπεί πιθανή συγκέντρωση απο τους κατοίκους. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της δήλωσε ότι θα πάρει όλα τα μέτρα για να προχωρήσει το έργο.

Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας και πρωθυπουργού αύριο.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός και θα τον ενημερώσει για τη γενικότερη κατάσταση της χώρας. Σήμερα ο πρωθυπουργός συνεργάσθηκε με τον υπουργό Υγείας και συζήτησαν τις βασικές αρχές του προσχεδίου νόμου για την πρόνοια. Νωρίτερα είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, για το Κυπριακό, Ντιένγκο Κόρντοβεζ και τον πρόεδρο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του αμερικανικού κογκρέσου, Μπέντζαμιν Γκίλμαν.

Με το Νίκο Κωνσταντόπουλο συναντήθηκε η Μαρία Δαμανάκη για το δήμο της Αθήνας, την Τετάρτη θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνασπισμού είχε η Μαρία Δαμανάκη, με αντικείμενο την υποψηφιότητά της για το δήμο της Αθήνας. Ο κ. Κωνσταντόπουλος τάχθηκε υπέρ την υποψιότητας της κυρίας Δαμανάκη, ενώ για το θέμα των συνεργασιών τόνισε ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή, αφού ολοκληρωθεί το εσωκομματικό φημοψήφισμα. Την Τετάρτη η κυρία Δαμανάκη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των ΠΑΕ της Α' Εθνικής κατηγορίας, της ΕΠΟ της ΕΠΑΕ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, συγκαλεί για την Πέμπτη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, μετά τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που έγιναν στα γήπεδα της Νεάπολης και του ΟΑΚΑ. Επεισόδια, που αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, καθώς ο κακός παραγοντισμός, οι ελεγχόμενες ποδοσφαιρικές αρχές από συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο, η εξαρτημένη διαιτησία από σκοτεινά κυκλώματα, τα ακατάλληλα γήπεδα, αλλά ακόμα και η ανικανότητα της αστυνομίας να πράξει σωστά το καθήκον της, γράφουν μία από τις μελανότερες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, διώχνοντας από τα γήπεδα και τους τελευταίους λάτρεις του δημοφιλέστατου σπορ. Ωστόσο, δοκιμασία, τουλάχιστον για το... αστυνομικό, αλλά και αγωνιστικό μέρος του αθλήματος, αποτελούν το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ Προοδευτικής και Ιωνικού, που θα γίνει την Τετάρτη, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Στην αστυνομία ρίχνει τις ευθύνες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Προοδευτική, η "πράσινη" ΠΑΕ, η οποία έστειλε σήμερα στον αρχηγό της αστυνομίας επιστολή διαμαρτυρίας για την περίεργη, όπως τη χαρακτηρίζει, συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φιλάθλους της στα τελευταία παιχνίδια.

Αυτή τη φορά ο Ντουμιτρίου δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του, κάτω από το συνήθως βλοσυρό βλέμμα του, αναφερόμενος στην απόδοση της ομάδας του στο χθεσινό παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Ο ρουμάνος τεχνικός δήλωσε πως οι παίχτες του εφάρμοσαν ακριβώς τις οδηγίες του, ήταν ομαδικοί, είχαν σωστή ανάπτυξη και άψογα μαρκαρίσματα. Τέλος, μιλώντας για τις μεταγραφές που θα κάνει η "Ενωση" ο Ντουμιτρίου τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα μεγάλα ονόματα, αλλά παίχτες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ήταν οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες του ΠΑΟΚ από την σημαντική νίκη που πέτυχε χθες η ομάδα τους στον Πύργο επί του Πανηλειακού με 2-1. Ενας από τους καλύτερους παίχτες του αγώνα, ο Μαραγκός, δήλωσε πως η ομάδα του θα γίνει ακόμα καλύτερη στο μέλλον και εξέφρασε την πεποιθησή του ότι η πορεία της ομάδας του θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Ο πρόεδρος του Αρη Λάμπρος Γράντας θα δώσει αύριο την οριστική του απάντηση στον Μιχάλη Τροχανά, αναφορικά με την συμμετοχή του στον ενιαίο φορέα ο οποίος θα έχει την ευθύνη της διοίκησης της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ.

Σε δέκα το πολύ ημέρες θα ανακοινωθεί το πόρισμα της μελέτης για το άλμα της Ολγας Βασδέκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας, το οποίο, ως γνωστό, μετρήθηκε λάθος με αποτέλεσμα να στερηθεί η πρωταθλητριά μας το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος. Από την ελληνική πλευρά, πάντως, υπάρχει η βεβαιότητα ότι το χάλκινο μετάλλιο θα δοθεί στην πρωταθλήτριά μας, αφού η κακή μέτρηση του άλματος της στέρησε τουλάχιστον δέκα πόντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,11, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 467,00, ελβετικό φράγκο προς 196,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,94, τη λίρα Κύπρου προς 542,31 και την ECU προς 315,31 δραχμές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την άνοδο των τεσσάρων προηγούμενων ημερών, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειώσει άνοδο 8%. Ο γενικός δείκτης τιμών σήμερα υποχώρησε κατά 37,04 μονάδες ή σε ποσοστό 2,57% και έκλεισε στις 1401,70 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα φθάνοντας τα 16,4 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός και στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νοτιοανατολικά, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 14 βαθμούς, στα δυτικά 7 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανή βροχή το πρωί, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, άνεμοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 6 μέχρι 14 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 24 November 1997 - 20:00:31 UTC