Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποχωρεί η κακοκαιρία στην ηπειρωτική Ελλάδα.
- Προϋποθέσεις απο Αθήνα για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
- Για ειρηνική επίλυση των διαφορών κάνει λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
- Θετικά δημοσιεύματα ξένου τύπου για την ελληνική οικονομία.
- Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σήμερα της ΑΔΕΔΥ.
- Αύριο η συνάντηση Σημίτη - Δαμανάκη.
- Δικαστική συνωμοσία στην Ελβετία για την περιουσία της Αθηνάς Ωνάση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- "Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού",χαρακτήρισε ο Ανδρέας Φούρας, τα επεισόδια που έγιναν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
- Αύριο στον Κορυδαλλό, ο εξ' αναβολής αγώνας Προοδευτικής - Ιωνικού για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας.
- Απόψε ο αγώνας της εθνικής ομάδας ανδρών του μπάσκετ,με την Σλοβενία γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1999.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποχωρεί η κακοκαιρία στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας σε ολη την ηπειρωτικη χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενω αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα, που προκάλεσαν οι χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές, στην Κόρινθο, το Αργος, την Αττική και τη Λαμία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Προϋποθέσεις απο Αθήνα για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Η Ελλάδα κατέθεσε τις επιφυλάξεις της για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη και την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών της με την ΕΕ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος επανέλαβε τους όρους, που περιέχονται στα κείμενα της ΕΕ και αφορούν την εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για να τον ενημερώσει για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Για ειρηνική επίλυση των διαφορών κάνει λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σε επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαίλ Τζεμ, ισχυρίζεται οτι η Αγκυρα ειναι έτοιμη να λύσει όλα τα προβλήματα με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος των Ιμια, σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, στη χθεσινή συνάντηση, που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεσούτ Γιλμάζ, στη Ρώμη, κάλεσε την Αγκυρα να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κουρδικό και στο πρόβλημα της Κύπρου.

Θετικά δημοσιεύματα ξένου τύπου για την ελληνική οικονομία.

Μια ιδιαίτερη θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής σκιαγραφεί το τεύχος Οκτωβρίου του μηνιαίου περιοδικού "Europe", που εκδίδει στην Ουάσιγκτον η Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα. Στα δημοσιεύματα τονίζεται οτι η Ελλάδα εκπέμπει σήμερα ένα αίσθημα αισιοδοξίας και ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών ανθεί, στηριζόμενο στους υγιείς μακροοικονομικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν σταθερή βελτίωση.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σήμερα της ΑΔΕΔΥ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία με οικονομικά αιτηματα έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Στα αεροδρόμια αναμένεται να προκληθούν προβλήματα απο τη στάση εργασίας 12.00-15.00 των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής αρχίζει σήμερα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 1998. Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς και τον προϋπολογισμό.

Αύριο η συνάντηση Σημίτη - Δαμανάκη.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με την Μαρία Δαμανάκη, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για το Δήμο Αθηναίων. Χθες η κυρία Δαμανάκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνταντόπουλο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ την υποψιότητάς της. Για το θέμα των συνεργασιών ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή.

Δικαστική συνωμοσία στην Ελβετία για την περιουσία της Αθηνάς Ωνάση.

Δικαστική συνωμοσία με στόχο να παραδοθεί η περιούσια της Αθηνάς Ωνάση στον πατέρα της Ρουσέλ, εξυφαίνεται στην Ελβετία, καταγγέλει το προεδρείο του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης και το Συμβούλιο Διαχείρισης της περιουσίας της Αθηνάς Ρουσέλ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού",χαρακτήρισε ο Ανδρέας Φούρας, τα επεισόδια που έγιναν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

"Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού", χαρακτήρισε ο υφυπουργός ΑΘλητισμού, Ανδρέας Φούρας, τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν χθές σε αγώνες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας και κάλεσε όλους τους προέδρους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Παπαδογιαννάκη και τα προεδρεία της ΕΠΑΕ και της ΕΠΟ, σε κοινή σύσκεψη, η οποία θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη,στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη`` του Ολυμπιακού Σταδίου. Στη σύσκεψη αυτή θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν, ώστε να μην επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια, που ``αμαύρωσαν`` το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αύριο στον Κορυδαλλό, ο εξ' αναβολής αγώνας Προοδευτικής - Ιωνικού για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Oι ανησυχίες γιά νέα θλιβερά επεισόδια εντάθηκαν μετά την απόφαση της ΕΠΑΕ να διεξαχθεί κανονικά στον Κορυδαλλό αύριο, ο εξ' αναβολής αγώνας Προοδευτικής - Ιωνικού για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας, παρά το σχετικό αίτημα της αστυνομίας γιά νέα αναβολή του. Μετά τα σοβαρά επεισόδια της Κυριακής, είναι πολύ πιθανό οπαδοί του Ολυμπιακού να επιδιώξουν ``εκδίκηση`` γιά την επίθεση που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές της ομάδας τους στη Νεάπολη. Η ΕΠΑΕ, όμως, αποφάσισε να γίνει κανονικά το παιχνίδι κάτω απο δρακόντεια μέτρα σφαλείας. Ο μεγαλομέτοχος της Προοδευτικής, Γιάννης Καρράς, ζήτησε να μη δοθούν εισιτήρια στην ομάδα της Νεάπολης, αλλά το αίτημά του αυτό δεν έγινε δεκτό.

Απόψε ο αγώνας της εθνικής ομάδας ανδρών του μπάσκετ,με την Σλοβενία γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1999.

Χωρίς τους Γιώργο Σιγάλα και Ευθύμη Ρεντζιά πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της εθνικής ομάδας ανδρών του μπάσκετ, ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη της Σλοβενίας, ο οποίος θα διεξαχθεί σήμερα στο κλειστό στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1999. Πρόβλημα, πάντως, δεν υπάρχει, αφού οι δύο ``ξενιτεμένοι`` παίκτες μας απλώς δεν πρόφτασαν να έρθουν έγκαιρα από την Ιταλία και Ισπανία, αντίστοιχα και έφτασαν στο ΟΑΚΑ ενώ η προπόνηση βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη και τέθηκαν κανονικά στην διάθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,11, γαλλικό φράγκο προς 47,51, λίρα Αγγλίας προς 467,00, ελβετικό φράγκο προς 196,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,94, τη λίρα Κύπρου προς 542,31 και την ECU προς 315,31 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στην Ανατολική και τη Νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές το πρωί, αργότερα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 15, στα δυτικά 9 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 19 βαθμούς. Νεφώσεις με ασθενή βροχή το πρωί θα έχει η Αθήνα, ενώ αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 13 με 17 βαθμούς. Τοπικές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 1997 - 8:00:20 UTC