Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το 1999 θα καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, υποσχέθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Αρχισε στη βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού.
- Επιτυχία, σημείωσε κατά τους διοργανωτές η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.
- Ελληνοτουρκικά και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού.
- Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές. Αύριο συνάντηση Σημίτη - Δαμανάκη.
- Για τρομοκρατικές ενέργειες κατηγορεί τους κατοίκους της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής η καναδική εταιρία χρυσού που λειτουργεί στην περιοχή.
- Με ομόλογα θα εξοφληθούν τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους που φθάνουν τα 230 δις δρχ.
- Ερευνα για τα επεισόδια στα γήπεδα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το 1999 θα καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, υποσχέθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Το 1999 θα καταργηθούν τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, ενώ σε 2-3 χρόνια θα μειωθούν και οι συντελεστές φορολογίας για μισθωτούς και επιχειρήσεις, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο. Εκπρόσωποι των κομμάτων επέκριναν την κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική,την οποία χαρακτήρισαν αναπολεσματική και άδικη. Την ανάγκη λήψης μέτρων διαρθρωτικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και συνετούς πολιτικής στην αγορά εργασίας, τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Αρχισε στη βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού.

Αρχισε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αξιόπιστο, τολμηρό και υπεύθυνο γιατί διασφαλίζει το εισόδημα των εργαζομένων και οδηγεί τη χώρα στους ισχυρούς της Ευρώπης. Για προϋπολογισμό φτώχειας έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ μίλησε για ολομέτωπη επίθεση στο εισοδήμα των εργαζομένων. Για προϋπολογισμό λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού.

Επιτυχία, σημείωσε κατά τους διοργανωτές η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Προβλήματα στις συναλλαγές του με το δημόσιο, αντιμετώπισε το κοινό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν με τρίωρη στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί. Οι απεργοί έκαναν συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο εθνικής οικονομίας, χωρίς όμως να συναντηθούν με τον υπουργό. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και για απόπειρα παραπλάνησης των υπαλλήλων.

Ελληνοτουρκικά και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού.

Για το σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών θεμάτων της χώρας, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός των πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη συναντησή τους στο προεδρικό Μέγαρο. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η οικονομία με αφορμή την πρόσφατη νομισματική κρίση και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, καθώς και τα ελληνοτουρκικά, όπως διαμορφώθηκαν στο Ευρωπαίκό συμβούλιο κορυφής του Λουξεμβούργου, όπου η Ελλάδα άσκησε Βέτο για τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σύνοδο που θα πάρουν μέρος οι υπό ένταξη χώρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές. Αύριο συνάντηση Σημίτη - Δαμανάκη.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές εξετάσθηκε σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη και του υπουργού Εσωτερικών, Αλέκου Παπαδόπουλου και των υπευθύνων του κόμματος στο τομέα της αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Μαρία Δαμανάκη με την οποία θα συζητήσει το θέμα της υποψηφιότητάς της για το δήμο της Αθήνας.

Για τρομοκρατικές ενέργειες κατηγορεί τους κατοίκους της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής η καναδική εταιρία χρυσού που λειτουργεί στην περιοχή.

Για τρομοκρατικές ενέργειες, κατηγόρησε τους κατοίκους της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, η καναδική εταιρία χρυσού που λειτουργεί της περιοχής. Αφορμή αποτέλεσε η ανακάλυψη από την αστυνομία 90 βομβών μολότοφ, που ήταν κρυμμένες σε υπόστεγο της επιτροπής αγώνα των κατοίκων. Η διοίκηση της εταιρίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θετική και αποφασιστική στάση που επέδειξε η κυβέρνηση.

Με ομόλογα θα εξοφληθούν τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους που φθάνουν τα 230 δις δρχ.

Με ομόλογα θα εξοφληθούν τα χρέη, ύψους 230 δις δρχ, που έχουν τα νοσοκομεία προς τους προμηθευτές τους. Οπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης ομολόγων αξίας 174 δις δρχ που θα δοθούν στους δικαιούχους από την Εθνική Τράπεζα. Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί με τη μορφή επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό και από άλλους πόρους του τομέα υγείας.

Ερευνα για τα επεισόδια στα γήπεδα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τη διενέργεια έρευνας για τα έκτροπα της ντροπής την Κυριακή στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. "Τα έκτροπα έπληξαν τα ιδανικά του αθλητισμού, την αισθητική του λαού μας αλλά και το διεθνές κύρος της χώρας-μητέρας του αθλητισμού- και πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου δράστη", υπογραμμίζει ο κ. Γιαννόπουλος στην έγγραφη παραγγελία του, προς τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μάλαμας Τεβεκέλης κληρώθηκε σήμερα να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο διαιτητής του συνδέσμου της Θεσσαλονίκης θα σφυρίξει το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, την ερχόμενη Δευτέρα στο Ολυμπιακό στάδιο, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στη διαδικασία για την κλήρωση του διαιτητή οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει, αν και προηγουμένως είχε απορριφθεί η πρόταση του Παναθηναϊκού για ορισμό του διεθνή διαιτητή Μπίκα, από τον Ολυμπιακό.

Αυστηρότερη περιφρούρηση στα γήπεδα, κρυφές κάμερες για τον εντοπισμό των ταραξιών, εκπαιδευμένα σκυλιά και ιδιωτικούς αστυνομικούς, θα προτείνει, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Στέλιος Σφακιανάκης, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, στη σύσκεψη για την πρόληψη και καταστολή της βίας στα γήπεδα, που θα γίνει μεθαύριο.

Ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία από την Πόρτο, το οποίο θα βοηθήσει και την προσπάθεια της Ελλάδας για την κατάληψη της 8ης θέσης, δήλωσε ο Μπάγεβιτς, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής των πρωταθλητών για το Οπόρτο για το παιχνίδι του τσάμπιονς λιγκ. Την ίδια ώρα, από την πλευρά τους, οι πορτογάλοι δήλωναν ότι είναι καλύτεροι και θα νικήσουν τον Ολυμπιακό.

Ο τέως πρόεδρος του Αρη, Λάμπρος Γράντας, δεν απάντησε οριστικά στην πρόταση του Μιχάλη Τροχανά για συνεργασία στον ενιαίο φορέα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα έχει και την ευθύνη της διοίκσης του συλλόγου της συμπρωτεύουσας. Πάντως, όπως υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην ΠΑΕ Αρης, ο κ. Γράντας δύσκολα θα συνεργαστεί με τον κ. Τροχανά στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε να απεμπλακεί το ιστορικό σωματείο από την οικονομική και διοικητική κρίση στην οποία έχει περιέλθει.

Μόνοι τους γυμάστηκαν σήμερα οι παίκτες του Πανιωνίου, αφού αρνούνται να προπονηθούν υπό τις οδηγίες του Χρήστου Εμβολιάδη, λόγω των οφειλών που έχει η διοίκηση απέναντι τους. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι "κυανέρυθροι", η διοίκηση τους οφείλει 60 εκατ. δραχμές, ποσό που ζητούν να τους καταβληθεί στο ακέραιο. Πάντως σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι παίκτες του Πανιωνίου, δεν τίθεται θέμα συμμετοχής τους στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,07, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 468,11, ελβετικό φράγκο προς 196,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,08, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 315,34 δραχμές.

Εντονες διακυμάνσεις παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών αρχικά σημείωνε μεγάλη πτώση μεχρι και 3% για να ανακτήσει στη συνέχεια σταδιακά το χαμένο έδαφος και να κλείσει στις 1402,58 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα στα 13,8 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 13 με 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 17 και 8 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 1997 - 19:57:54 UTC