Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα η συνάντηση Κώστα Σημίτη - Τόνι Μπλέρ στο Λονδίνο.
- Η Αθήνα μελετά την τουρκική πρόταση για συνάντηση εμπειρογνωμόνων.
- Σύσκεψη διεθνών μεσολαβητών για το Κυπριακό στο Παρίσι.
- Διαβεβαιώσεις Παπαντωνίου για την ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων.
- Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η ΓΣΕΕ.
- Θετική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την υποψηφιότητα της Μ. Δαμανάκη.
- Δριμύτατη επίθεση του ιδρύματος Ωνάση κατά του Τιερί Ρουσέλ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση βιαιοτήτων στα γήπεδα ζητούν 123 βουλευτές.
- Την ήττα με 79-76 από την Σλοβενία γνώρισε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η εθνική μπάσκετ.
- Απόψε ο αγώνας Πόρτο - Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λίνγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα η συνάντηση Κώστα Σημίτη - Τόνι Μπλέρ στο Λονδίνο.

Ο ρόλος και η πρωτοβουλία της Ελλάδας στα Βαλκάνια αναμένεται να είναι ένα από τα κύρια θέματα, που θα συζητήσουν σήμερα στο Λονδίνο ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Βρετανός ομόλογός του, Τόνι Μπλερ. Επίσης θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ΕΕ, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Σημίτης θα αναχωρήσει την Κυριακή για το Παρίσι, όπου τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους κυρίους Σιράκ και Ζοσπέν και στη συνέχεια θα μετάσχει στις 2 και 3 Δεκεμβρίου στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Αθήνα μελετά την τουρκική πρόταση για συνάντηση εμπειρογνωμόνων.

Συνάντηση των επιτροπών εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Τουρκίας, στις 10 Δεκεμβρίου προτείνει η Αγκυρα, προκειμένου να συζητήσουν θέματα, για τα οποία μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία. Επίσης ζητά να αρχίσουν αμέσως συνομιλίες για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η Αθήνα μελετά την τουρκική πρόταση. Σήμερα την Αγκυρα επισκέπτονται ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλόντ Ζουνκέρ και ο υπουργός Εξωτερικών, Ζακ Πόος, των οποίων η χώρα ασκεί το εξάμηνο αυτό την Προεδρία της ΕΕ.

Σύσκεψη διεθνών μεσολαβητών για το Κυπριακό στο Παρίσι.

Σύσκεψη για το Κυπριακό πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι με τη συμμετοχή των ειδικών απεσταλμένων των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, της Βρετανίας, σερ Ντέιβιντ Χάνι, της ΕΕ, Κέστερ Χίσλιπ και του γγ του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβες.

Διαβεβαιώσεις Παπαντωνίου για την ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων.

Σε καμμιά περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να υπάρξει συμπίεση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων ή να θιγούν ευαίσθητες, κοινωνικά, ομάδες, όπως για παράδειγμα όσοι έχουν παιδιά. Αυτό διευκρίνησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σχετικά με την παρακράτηση φόρου, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε ψευδή τον προϋπολογισμό μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου.

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η ΓΣΕΕ.

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Βασικά αιτήματα της απεργίας θα είναι οι αυξήσεις στους μισθούς και το φορολογικό.

Θετική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την υποψηφιότητα της Μ. Δαμανάκη.

Θετική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, την πρωτοβουλία της Μαρίας Δαμανάκη, για την υποψηφιότητά της να διεκδικήσει το Δήμο της Αθήνας κατά τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό αναφέρεται σε γραπτή δηλωση του πρωθυπουργού, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τη κυρία Δαμανάκη. Η κυρία Δαμανάκη θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

Δριμύτατη επίθεση του ιδρύματος Ωνάση κατά του Τιερί Ρουσέλ.

Ευθεία επίθεση κατά του Τιερί Ρουσέλ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, ο οποίος έκανε λόγο για δικαστική συνωμοσία με πρωταγωνιστές τους δικηγόρους του Ρουσέλ και στόχο να αφαιρεθεί από το ίδρυμα η διαχείριση της αμύθητης περιουσίας της Αθηνάς Ωνάση και να ανατεθεί στον Τιερί Ρουσέλ, τον οποίο χαρακτήρισε ανήθικο πατέρα. Αναφερόμενος στις πληροφορίες περί δήθεν σχεδίου απαγωγής της μικρής Αθηνάς, ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως το ίδρυμα ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας της Αθηνάς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση βιαιοτήτων στα γήπεδα ζητούν 123 βουλευτές.

Το γεγονός ότι τα περιστατικά βίας στα γήπεδα έφτασαν πιά στο απροχώρητο, επιβεβαιώνει η ερώτηση στην βουλή των Ελλήνων που κατατέθηκε απο 123 βουλευτές όλων των κομμάτων, πλήν του ΚΚΕ, με αφορμή τα πρόσφατα βίαια επεισόδια. Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να διασφαλισθεί η διαφάνεια και ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Στην ερώτησή τους, οι Βουλευτές ζητούν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Την ήττα με 79-76 από την Σλοβενία γνώρισε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η εθνική μπάσκετ.

Την ήττα με 79-76 από την Σλοβενία γνώρισε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η εθνική μπάσκετ. Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε μετριότατη εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια από τους Σλοβένους, στον πρώτο αγώνα της γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999, η τελική φάση του οποίου θα γίνει στη Γαλλία.

Απόψε ο αγώνας Πόρτο - Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λίνγκ.

Χωρίς να αποκαλύψει τη σύνθεση της ομάδας, η οποία κρατείται ως ``επτασφράγιστο μυστικό``, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, έδωσε στην Πορτογαλία την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του σημερινού αγώνα με την Πόρτο. Μεταξύ άλλων ο τεχνικός των ``ερυθρολεύκων`` τόνισε: ``Δεν λέμε ότι ήρθαμε στην Πορτογαλία για να νικήσουμε, αλλά ότι ήρθαμε για να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν ήρθαμε να παίξουμε για τα χρήματα, αλλά για την Ελλάδα και την ομάδα μας``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,22, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 467,61, ελβετικό φράγκο προς 197,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,38, τη λίρα Κύπρου προς 543,53 και την ECU προς 315,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με τοπικές νεφώσεις και λίγες ασθενείς βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 19 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 17 και 8 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 27 November 1997 - 8:00:13 UTC