Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ κυριάρχησαν στη συνάντηση Σημίτη - Μπλέρ.
- Συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας για Θεολογική Σχολή Χάλκης.
- Δεν συζητεί τώρα η κυβέρνηση αλλαγές στο φορολογικό.
- Ρεκόρ μεταβιβάσεων ακινήτων ενόψει αύξησης των αντικειμενικών αξιών.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
- Τροπολογία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση των πανωτοκίων.
- Τριήμερη περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στη Θράκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αυστηρά μέτρα για αποτροπή επεισοδίων στα γήπεδα. - Ο Ολυμπιακός έχασε με 2-1 από την Πόρτο,στην 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.
- Αύριο ο αγώνας της εθνική μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών στο Κόζιτσε με τη Σλοβενία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ κυριάρχησαν στη συνάντηση Σημίτη - Μπλέρ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλέρ, στις συνομιλίες που ειχε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο Λονδίνο, υποστήριξε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σύγκληση μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης. Ο κ. Σημίτης κατέστησε σαφές στον κ. Μπέρ οτι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής της Τουρκίας. Ο υπουργός εξωτερικών της ΕΕ, Ζακ Πόος, δήλωσε οτι η υποψηφιότητα της Τουρκίας θα αντιμετωπιστεί ισότιμα με των άλλων χωρών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση η πλειοψηφία των πολιτών των κοινοτικών χωρών είναι αντίθετη με την ένταξη της Τουρκίας.

Συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας για Θεολογική Σχολή Χάλκης.

Το "πράσινο φως" για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, έδωσε το τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Χουριέτ", συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που ανήκει στο Πατριαρχείο του Φαναρίου. Τα μέλη του συμβουλίου δεν κατέληξαν σε οριστική απόφαση, αλλά το γεγονός ερμηνεύεται ως "πράσινο φως" για την επαναλειτουργία της Σχολής, γράφει η εφημερίδα.

Δεν συζητεί τώρα η κυβέρνηση αλλαγές στο φορολογικό.

"Η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε άλλη αναφορά για τα φορολογικά, γιατί θεωρεί ότι προέχει η συζήτηση για το περιεχόμενο του προϋπολογισμού". Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος επέμεινε ότι τα φορολογικά θέματα θα πρέπει να συζητηθούν, όταν κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο και τότε θα εξετασθούν οι οποιεσδήποτε προτάσεις. Εντονη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της παρακράτησης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών ασκησε χθες η ΝΔ.

Ρεκόρ μεταβιβάσεων ακινήτων ενόψει αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Δεκάδες πολίτες σπεύδουν στα συμβολαιογραφεία, για να κάνουν μεταβιβάσεις με στόχο να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, γεγονός που θα επιβαρύνει τη φορολογία για αγορές, μεταβιβάσεις, δωρεές και γονικές παροχές. Οι νέες αντικειμενικές αξίες, που θα ισχύσουν από την πρώτη Ιανουαρίου, θα είναι αυξημένες περίπου κατά 40% κατά μέσο όρο.

Απεργιακές κινητοποιήσεις απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Προς γενική απεργία τις μέρες, που θα συζητείται στη Βουλή ο Προϋπολογισμός, κινούνται η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Βασικό αίτημα των συνδικάτων αναδεικνύεται το φορολογικό και για τους δημόσιους υπαλλήλους η ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής του 2,5%.

Τροπολογία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση των πανωτοκίων.

Την κατάργηση των πανωτόκιων προτείνουν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή. Ζητούν να ψηφισθεί η διάταξη τους, που προβλέπει οτι "κατά τη σύναψη δανειακών συμβάσεων μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και φυσικών ή νομικών προσώπων απαγορεύεται η συνομολόγηση συμφωνίας περί εντοκισμού των τόκων του δανειζόμενου κεφαλαίου". Η τροπολογία αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο νομοσχέδιο για την "εισφοροδιαφυγή".

Τριήμερη περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στη Θράκη.

Τριήμερη περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί απο σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί διαδοχικά τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου. Το πρόγραμμα της περιοδείας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει επισκέψεις σε Πομακοχώρια, σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, σε ακριτικούς δήμους και κοινότητες καθώς και επαφές του κ. Καραμανλή με εκπροσώπους των φορέων και των παραγωγικών τάξεων της Θράκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστηρά μέτρα για αποτροπή επεισοδίων στα γήπεδα.

Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στη σύσκεψη για τη βία, που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας και πραγματοποιήθηκε χθές στο Ολυμπιακό Στάδιο με τη συμμετοχή όλων των φορέων του ποδοσφαίρου και της Πολιτείας, εκτός από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ετσι από τη νέα περίοδο η αθλητική δικαιοσύνη θα απονέμεται από τακτικούς δικαστές και παράλληλα η διαιτησία από τη νέα περίοδο θα γίνει επαγγελματική. Η πολιτεία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της γιά την πρόληψη και καταστολή της βίας με την χρήση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης, τα οποία θα τοποθετηθούν, σε πρώτη φάση, στο Ολυμπιακό Στάδιο και τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ θα γίνεται ουσιαστικός έλεγχος των φιλάθλων κατά την προσέλευση τους στα γήπεδα.

Ο Ολυμπιακός έχασε με 2-1 από την Πόρτο,στην 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε, αλλά για μια ακόμη φορά δεν τα κατάφερε σε εκτός έδρας αγώνα. Εχασε χθές με 2-1 από την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Πόρτο, στην 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, στη βαθμολογία του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης και Ρόζενμποργκ βρίσκονται μαζί στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς, ενώ Ολυμπιακός και Πόρτο ακολουθούν με 4 βαθμούς.

Αύριο ο αγώνας της εθνική μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών στο Κόζιτσε με τη Σλοβενία.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών αφήνει πίσω της την άσχημη εμφάνιση και την ήττα από τη Σλοβενία και ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα της με τη Σλοβακία στο Κόζιτσε, που θα γίνει αύριο, καθώς και για το παιχνίδι με την Βουλγαρία, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στη Λαμία. Ετσι η εθνική μας,με μόνη επιδίωξη τη νίκη, αναχώρησε το πρωί για τη Σλοβακία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,10, γαλλικό φράγκο προς 47,54, λίρα Αγγλίας προς 470,12, ελβετικό φράγκο προς 196,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,55, τη λίρα Κύπρου προς 543,53 και την ECU προς 315,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια και τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 19 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 12 με 17 θα έχει η Αθήνα.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις,ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 9 με 15 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 28 November 1997 - 10:00:20 UTC