Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,30/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.
- Σοβαρά επεισόδια στην Καισαριανή, μετά το τοπικό ντέρμπι Εθνικού Αστέρα και Δόξας Βύρωνα.
- Ανάλογη με το εισόδημα και τα οικογενειακά βάρη, η παρακράτηση φόρου, προαναγγέλλει ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός για να πάρει μέρος στη συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.
- Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Μιχάλης Γερωνυμάκης, που κατηγορείτο για το φόνο της συζύγου και της πεθεράς του.
- Η Πάτρα τίμησε τον προστάτη της, Απόστολο Ανδρέα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.Εκατοντάδες λουλούδια στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στη Θράκη.
- Εφθασε στην Αθήνα και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος αμερικανός πρέσβης, Νίκολας Μπερνς.
- Αιχμές Σκανδαλίδη κατά εσωκομματικής αντιπολίτευσης.Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα είναι ξεπερασμένο και πρέπει να μεταρρυθμισθεί, δηλώνει ο γραμματέας του κινήματος.
- Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, θα απασχολήσει τους υπουργούς Αμυνης την Τρίτη στις Βρυξέλλες.
- Αεροσκάφος της Μπρίτις Αιργουέϊς επέστρεψε στο Ελληνικό, λόγω βλάβης στο σύστημα αποσυμπίεσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αποτελέσματα Α' Εθνικής. - Αποτελέσματα Β' Εθνικής.
- Αποτελέσματα Γ' Εθνικής.
- Αποτελέσματα Βορείου Ομίλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

Βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, από γκαζάκια, σημειώθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος τους ήταν τέσσερα αυτοκίνητα, του ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών ερευνών, στη γωνία Μιχαλακοπούλου και Μεσογείων. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Αντιεξουσιαστική Πάλη.

Σοβαρά επεισόδια στην Καισαριανή, μετά το τοπικό ντέρμπι Εθνικού Αστέρα και Δόξας Βύρωνα.

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν στην περιοχή της Καισαριανής στην Αθήνα, μετά τη λήξη του τοπικού ντέρμπυ της Β' Εθνικής μεταξύ Εθνικού Αστέρα και Δόξας Βύρωνα, που έληξε ισόπαλος 2-2. Μετά τον αγώνα, οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα τα επεισόδια να γενικευθούν και να προκληθούν ζμιές σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκινήτων.Τα επεισόδια έληξαν μετά την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Από την αστυνομία συνελήφθησαν τουλάχιστον 10 άτομα, αλλά μετά από λίγο αφέθηκαν ελεύθερα.

Ανάλογη με το εισόδημα και τα οικογενειακά βάρη, η παρακράτηση φόρου, προαναγγέλλει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η παρακράτηση φόρου θα προσδιορίζεται από το επίπεδο του εισοδήματος και θα λαμβάνονται υπόψη τα οικογενειακά βάρη, δηλώνει στο "Εθνος της Κυριακής", ο Γιάνος Παπαντωνίου. Ο υπουργός εθνικής οικονομίας προσθέτει ότι είναι θέμα χρόνου η αποκλιμάκωση των επιτοκίων και επιβεβαιώνει ότι μελετάται από την κυβέρνηση το θέμα της απόσυρσης των παλιών αυτοκινήτων, αλλά όμως δεν είναι ζήτημα του παρόντος.

Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός για να πάρει μέρος στη συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος την Τετάρτη θα πάρει μέρος στην κοινοβουλευτική συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεχθεί νέες πιέσεις από τη γαλλική ηγεσία για συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή διάσκεψη, ενώ ο κ.Σημίτης έχει ήδη καταστήσει σαφές από το Λονδίνο ότι η Ελλάδα θα ασκήσει Βέτο, αν η Τουρκία δεν αποδεχθεί τους όρους που έχει θέσει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Μιχάλης Γερωνυμάκης, που κατηγορείτο για το φόνο της συζύγου και της πεθεράς του.

Αθώο λόγω αμφιβολιών έκρινε, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ρεθύμνου, το Μιχάλη Γερωνυμάκη, 50 ετών, δικηγόρο, που κατηγορείτο ότι τον Οκτώβριο του 1996 σκότωσε στο Ηράκλειο, τη γυναίκα του, Μαρίνα και την πεθερά του, Ειρήνη Κλαουράκη. Υπέρ της αθώωσής του ψήφισαν οι 4 ένορκοι, ενώ οι 3 τακτικοί δικαστές μειοψήφισαν. Το ακροατήριο δέχθηκε με χειροκροτήματα την απόφαση, ενώ ο Γερωνυμάκης, αγκάλιασε τους συνηγόρους υπεράσπισης και τα δύο παιδιά του και αποχώρησε από την αίθουσα, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Η Πάτρα τίμησε τον προστάτη της, Απόστολο Ανδρέα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.Εκατοντάδες λουλούδια στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Πάτρα προς τιμήν του πολιούχου της Αποστόλου Ανδρέα. Στην Αθήνα, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής εκατοντάδες φίλοι, συνεργάτες και απλοί πολίτες, μετέβησαν στο πρώτο νεκροταφείο και άφησαν λουλούδια στον τάφο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Κώστα Καραμανλή στη Θράκη.

Η Ελλάδα πρέπει πάντα να δείχνει με κάθε μέσο την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα δικαιά της και τα συμφέροντα της, δήλωσε από τον Εβρο ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Καραμανλής, ο οποίος ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και περιστολής της δημόσιας σπατάλης.

Εφθασε στην Αθήνα και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο νέος αμερικανός πρέσβης, Νίκολας Μπερνς.

Την εκτιμησή του ότι σε μιά τριετία μπορεί να βρεθεί λύση στο Κυπριακό και η Κύπρος να γίνει πάλι ένα ενωμένο νησί, διατύπωσε ο νέος αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς, που έφτασε σήμερα στην Αθήνα για να αναλάβει επίσημα τα καθηκοντά του. Στη Λευκωσία μεταβαίνει αύριο ο κοινοτικός επίτροπος Χανς Βαν Ντεν Μπρούκ, για συνομιλίες με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς.Στη Κύπρο, περίπου 1000 προσκυνητές μετέβησαν στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, συνοδευόμενοι από άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αιχμές Σκανδαλίδη κατά εσωκομματικής αντιπολίτευσης.Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα είναι ξεπερασμένο και πρέπει να μεταρρυθμισθεί, δηλώνει ο γραμματέας του κινήματος.

Σαφείς αιχμές με πολλαπλούς αποδέκτες και κυρίως στην εσωκομματική αντιπολίτευση, αφήνει ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας ότι το νέο ΠΑΣΟΚ δεν σηκώνει μιμήσεις, παραλήψεις και προσθέτει ότι το υπάρχον ΠΑΣΟΚ ως κόμμα είναι ξεπερασμένο από τα πράγματα και απαιτείται βαθύς μετασχηματισμός. Σημειώνει ακόμη, ότι πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για την κεντροαριστερά χωρίς προαπαιτούμενα ηγεμονισμούς και αυθεντίες.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, θα απασχολήσει τους υπουργούς Αμυνης την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, την οποία η Ελλάδα αποδέχεται κατ'αρχήν, θα είναι το κύριο αντικείμενο που θα απασχολήσει τους υπουργούς Αμύνης της Συμμαχίας στη συνοδό τους την Τρίτη στις Βρυξέλλες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα παραπεμφθούν προς έγκριση και από τους υπουργούς Εξωτερικών, στη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου.

Αεροσκάφος της Μπρίτις Αιργουέϊς επέστρεψε στο Ελληνικό, λόγω βλάβης στο σύστημα αποσυμπίεσης.

Αεροσκάφος της Μπρίτις Αίργουέϊς, που εκτελούσε την πτήση 631, από Αθήνα για Λονδίνο με 164 επιβάτες, παρουσίασε πρόβλημα αποσυμπίεσης στο θάλαμο χειριστών, ενώ πετούσε πάνω από την Κέρκυρα.Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και αφού διορθώθηκε η βλάβη, αναχώρησε για το Λονδίνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποτελέσματα Α' Εθνικής.

Σε αγώνες της 12ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εθνικός-Αθηναϊκός 1-0 Παναχαϊκή - ΟΦΗ 0-2 Προοδευτική-Πανηλειακός 0-1 Απόλλων Αθ.- Ξάνθη 1-2 Καβάλα -Ιωνικός 2-3. Χθες Βέροια - ΑΕΚ 1-2 και Ηρακλής-Καλαμάτα 2-1.Η 12η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Αποτελέσματα Β' Εθνικής.

Σε αγώνες της 10ης μέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Τρίκαλα- Νίκη Βόλου 4-0 Λύκοι - Λεβαδειακός 1-1 Παναργειακός-Καστοριά 1-0 Εθνικός Αστέρας - Δόξα Βύρωνα 2-2 Πανσερραϊκός-Καλαμαριά 2-0 Παναιτωλικός - Εδεσσαϊκός 1-0 Η 10η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τις συναντήσεις Δόξα Δράμας - Πανελευσινιακός, Καλλιθέα - Καρδίτσα και Λάρισα - Αρης.

Αποτελέσματα Γ' Εθνικής.

Σε αγώνες της 7ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ιάλυσος- Κόρινθος 3-0 Εργοτέλης-Μαρκό 3-1 ΕΑΡ-Παναιγιάλειος 0-0 , Ναυπακτιακός- Αιγάλεω 3-2 Κερατσίνι-Αγιος Νικόλαος 2-0 , Αιολικός-Πάμισος 2-0 και Αγία Ελεούσα-Κέρκυρα 0-0

Αποτελέσματα Βορείου Ομίλου.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ποσειδών Μηχανιώνας-Πιερικός 1-1 Πρέβεζα-Αετός Σκύδρας 3-0 Τύρναβος-Αγροτικός Αστέρας 1-1 Ορέστης Ορεστιάδας-Γιάννενα 2-2 Ολυμπιακός Βόλου-Ορφέας Αλεξ. 1-0 Αρτα-Νάουσα 1-0 Αμπελόκηποι-Απόλλων Λάρισας 2- 0

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,28, γαλλικό φράγκο προς 47,59, λίρα Αγγλίας προς 471,12, ελβετικό φράγκο προς 197,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,28, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 315,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές με καταιγίδες, κατά τόπους έντονες προβλέπονται αύριο σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, αλλά από το μεσημέρι στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 9 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Βροχή, με πιθανή καταιγίδα και βελτίωση από το μεσημέρι, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 θα έχει αύριο η Αθήνα. Βροχή και παροδική καταιγίδα θα έχει και η Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 11 με 15 βαθμούς.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 30 November 1997 - 19:00:19 UTC