Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
- Ελληνικό διάβημα στην Τουρκία για την έκρηξη στο Πατριαρχείο.
- Μειωμένες κατά 9,5 οι τιμές σε 6.000 φάρμακα από τη Δευτέρα.
- Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για πορεία σύγκλισης.
- Στις 17 του μηνός αρχίζει η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.
- Ελεγχοι στους ΟΤΑ από το υπουργείο Εσωτερικών.
- Καταδίκες φιλάθλων για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη δεύτερη νίκη της πέτυχε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ επί της Βουλγαρίας.
- Η ΑΕΚ, ηττήθηκε με 2-0 από την Ξάνθη και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Αντιπαραθέσεις πυροδότησε στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ η νέα δομή του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα μπήκε σε ναρκοπέδιο, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρσένης, και κατηγόρησε τον υπουργό Αμυνας, ότι ανέβαλε προγραμματισμένο ραντεβού για ενημέρωσή του. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέτεινε πως το ραντεβού ακυρώθηκε από τον ίδιο τον κ. Αρσένη και πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το τι επετεύχθη στο ΝΑΤΟ. Επικριτικές δηλώσεις έκαναν επίσης και οι κ.κ. Πεπονής και Χαραλαμπόπουλος και εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ελληνικό διάβημα στην Τουρκία για την έκρηξη στο Πατριαρχείο.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ελλάδας για την χθεσινή αιματηρή βομβιστική επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπουλη, από φανατικούς ισλαμιστές. Τραυματίσθηκε σοβαρά ο διάκονος Νεκτάριος, ενώ προκλήθήκαν σοβαρές ζημιές στο Ναό του Αγίου Γεωργίου. Διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα επιδόσει σήμερα ο πρεσβευτής μας στην Αγκυρα, ενώ ανάλογο διάβημα διαμαρτυρίας έγινε χθες και προς τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα. Την επίθεση κατά του Οικομενικού Πατριαρχείου καταδίκασαν οι ΗΠΑ.

Μειωμένες κατά 9,5 οι τιμές σε 6.000 φάρμακα από τη Δευτέρα.

Κατά 9,5% μειώνεται από τη Δευτέρα η τιμή σε πάνω από 6.000 φάρμακα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα, εξαγγέλθηκαν μέτρα που αποτρέπουν διά παντός την υποκατάσταση φθηνών φαρμάκων από ακριβότερα, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για εξυγίανση της φαρμακευτικής αγοράς.

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για πορεία σύγκλισης.

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, την Τρίτη θα διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πορεία σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τη δημοσιοποίηση της "εν κρυπτώ" αναθεώρησης του προγράμματος σύγκλισης της οικονομίας που υπέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΕ, ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στις 17 του μηνός αρχίζει η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.

Δύσκολα προέβλεψε ότι θα είναι τα επόμενα δύο χρόνια ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου. Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή όπου ολοκληρώθηκε και ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, τόνισε ότι το 1998 θα είναι χρόνος "επιτάχυνσης των διαρθωτικών αλλαγών και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κοινωνικό και πολιτικό κόστος". Οι εισηγητές της ΝΔ και του ΚΚΕ άσκησαν σκληρή κριτική στον προυπολογισμό. Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει την Τετάρτη, 17 του μηνός.

Ελεγχοι στους ΟΤΑ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η άμεση διαλεύκανση των κατηγοριών που αποδίδονται σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητήθηκε στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ ,με αφορμή τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Το Βήμα". Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λάμπρος Παπαδήμας, τόνισε ότι θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις για να αποδοθούν λευκοί οι τοπικοί άρχοντες στην κρίση των τοπικών κοινωνιών, αναφέροντας ότι σε ένα μεγάλο βαθμό σπιλώθηκαν άδικα. Ωστόσο προανήγγειλε, εντατικοποίηση των ελέγχων στα οικονομικά και τη λειτουργία των δήμων.

Καταδίκες φιλάθλων για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

Σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 11 μήνες και χρηματική ποινή 100.000 δρχ. στον καθένα, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σε τρεις συλληφθέντες, στα επεισόδια της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Επίσης, 16 συλληφθέντες πήραν αναβολή της δίκης τους, έξι που πρόβαλαν σοβαρούς λόγους πέτυχαν την άρση της κράτησής τους και δύο απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών. Χθες έγιναν σημαντικές αποκαλύψεις για τα κυκλώματα στο ποδόσφαιρο, στη συνεδριαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη δεύτερη νίκη της πέτυχε η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ επί της Βουλγαρίας.

Την δεύτερη νίκη της στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ '99, πέτυχε χθές η εθνική μας ομάδα των ανδρών, η οποία σε αγώνα της 3ης ημέρας που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας, επικράτησε με 92-62 της αντίστοιχης της Βουλγαρίας. Με τη νίκη αυτή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρέμεινε στην δεύτερη θέση στον Α` Ομιλο με 5 βαθμούς, όσους έχει και η Γερμανία, η οποία επεβλήθη με 72-70 εκτός έδρας του Βελγίου, ενώ προηγείται με 6 βαθμούς η Σλοβενία, η οποία νίκησε στην Σλοβακία το τοπικό συγκρότημα με 101-70.

Η ΑΕΚ, ηττήθηκε με 2-0 από την Ξάνθη και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας.

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδος,σημειώθηκε χθές στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η κάτοχος του τροπαίου, ΑΕΚ, στον επαναληπτικό αγώνα για τον τρίτο γύρο, ηττήθηκε με 2-0 από την Ξάνθη και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.Από την επόμενη φάση αποκλείστηκαν οκτώ ακόμη ομάδες της Α` Εθνικής και συγκεκριμένα οι Αθηναϊκός, Εθνικός, Καβάλα, Καλαμάτα, Απόλλων Αθ., Παναχαϊκή, Προοδευτική και Πανηλειακός.Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων έχουν ως εξής: Παναθηναϊκός-Ορέστης 4- 0, Προοδευτική-ΠΑΟΚ 1-0, Ορφέας Αλεξανδρούπολης- Απόλλων Αθηνών 0-0,Ιωνικός- Εθνικός 3-0,Πανηλειακός- Αιγάλεω 2-1, Παναχαϊκή-Απόλλων Λαρ. 2-1, Καλαμάτα- ΟΦΗ 0-1,Αθηναϊκός- Εδεσσαϊκός 2-2, Παναιτωλικός-Βέροια 2-3, Νίκη Βόλου- Πανσερραϊκός 2-2, Καρδίτσα-Αγροτικός Αστέρας 3-1 και Καβάλα-Καλαμαριά 3-2. Στην επόμενη φάση προκρίθηκαν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ορφέας Αλεξανδρούπολης, Ιωνικός, Αιγάλεω, Απόλλων Λάρισας, ΟΦΗ, Εδεσσαϊκός, Βέροια, Καρδίτσα, Καλαμαριά και Πανσερραϊκός.Οι αγώνες Ιάλυσος-Αρης και Πανιώνιος- Ελευσίνα διεξάγονται σήμερα, ενώ το ματς Ολυμπιακού- Ηρακλή θα γίνει στις 24 Δεκεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,11 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,24, γαλλικό φράγκο προς 47,57, λίρα Αγγλίας προς 474,12, ελβετικό φράγκο προς 197,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,38, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 315,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση του καιρού και εξασθένηση των δυτικών ανέμων προβλέπονται σε όλη τη χώρα, που στα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά και τοπικά στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 14 με 19 βαθμούς κελσίου.Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με δυτικούς ισχυρούς ανέμους που θα εξασθενήσουν και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 14 έως 18 και από 12 έως 15 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 4 December 1997 - 8:00:15 UTC