Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πλήρη κάλυψη από τον πρωθυπουργό στον Ακη Τσοχατζόπουλο, για το θέμα του ΝΑΤΟ. Αιχμές Σημίτη και κατά των διαφωνούντων.
- Στο 5,1 ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, κάτω από το 5% στο τέλος του έτους εκτιμά η Στατιστική Υπηρεσία.
- Το παράδειγμα της ΧΙΟΣ ΜΠΑΝΚ αναμένεται να ακολουθήσει η Εθνική Τράπεζα και να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.
- Κάθειρξη 24 ετών και 10 μηνών στο Γεράσιμο Μπίλη Σαμαρά για τις αποπλανήσεις και βιασμούς ανηλίκων κοριτσιών.
- Μήνυμα ενότητας του ελληνισμού απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Α' Τακτική Συνέλευση του ΣΑΕ, στη Θεσσαλονίκη.
- Σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρέβη ο Ελληνας πρέσβης για τη βομβιστική επίθεση στο Πατριαρχείο.
- Αποσύρονται ως ακατάλληλα προς χρήση τα προφυλακτικά της αμερικανικής εταιρίας ΑΝΣΕΛ.
- Ο φορέας που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πλήρη κάλυψη από τον πρωθυπουργό στον Ακη Τσοχατζόπουλο, για το θέμα του ΝΑΤΟ. Αιχμές Σημίτη και κατά των διαφωνούντων.

Πλήρη κάλυψη στον Ακη Τσοχατζόπουλο, για τους χειρισμούς του σχετικά με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ παρέσχε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ενήργησε σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Ο κ.Σημίτης άφησε σαφείς αιχμές κατά των διαφωνούντων, λέγοντας ότι επιδιώκουν πολιτική εθνικιστικού απομονωτισμού της χώρας.Το θέμα θα απασχολήσει το υπουργικό συμβούλιο, αλλά και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Να ενημερωθεί η βουλή για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ζήτησε η αντιπολίτευση.

Στο 5,1 ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, κάτω από το 5% στο τέλος του έτους εκτιμά η Στατιστική Υπηρεσία.

Στο 5,1% διαμορφώθηκε το Νοέμβριο ο πληθωρισμός, σημειώνοντας άνοδο 0,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην επαναφορά του πετρελαίου θέρμανσης στο δείκτη τιμών καταναλωτή. Η Στατιστική Υπηρεσία εκτιμά ότι στο τέλος του έτους, ο πληθωρισμός θα κλείσει σε επίπεδα κάτω του 5%.

Το παράδειγμα της ΧΙΟΣ ΜΠΑΝΚ αναμένεται να ακολουθήσει η Εθνική Τράπεζα και να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία και το πρόγραμμα σύγκλισης, τα βασικά μεγέθη του οποίου αναπροσάρμοσε το οικονομικό επιτελείο, κυρίως σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό και τα δημόσια ελλείμματα. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων της, ακολουθώντας το παράδειγμα της ΧΙΟΣ ΜΠΑΝΚ.

Κάθειρξη 24 ετών και 10 μηνών στο Γεράσιμο Μπίλη Σαμαρά για τις αποπλανήσεις και βιασμούς ανηλίκων κοριτσιών.

Ποινή κάθειρξης 24 ετών και 10 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον 55χρονο Γεράσιμο Μπίλη Σαμαρά, τον οποίο κήρυξε ένοχο για δύο βιασμούς, πέντε αποπλανήσεις και μια αρπαγή ανηλικών κοριτσιών. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές.

Μήνυμα ενότητας του ελληνισμού απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Α' Τακτική Συνέλευση του ΣΑΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του απανταχού ελληνισμού απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, στη διάρκεια της πρώτης τακτικής συνέλευσης του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, υπογράμμισαν στις ομιλίες τους την αγάπη της πατρίδας για τους Ελληνες της διασποράς, αλλά και την πολύτιμη συμβολή της στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρέβη ο Ελληνας πρέσβης για τη βομβιστική επίθεση στο Πατριαρχείο.

Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επέδωσε ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα για την αιματηρή βομβιστική επίθεση εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Αθήνα έχει ζητήσει από την Τουρκία να λάβει μέτρα προστασίας του Πατριαρχείου. Την επίθεση καταδίκασε και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Τέλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντριου Αθενς, ζητά την δυναμική παρέμβαση των ΗΠΑ για την προστασία του Πατριαρχείου.

Αποσύρονται ως ακατάλληλα προς χρήση τα προφυλακτικά της αμερικανικής εταιρίας ΑΝΣΕΛ.

Αποσύρονται με απόφαση του ΕΟΦ, ως ακατάλληλα προς χρήση, τα προφυλακτικά της αμερικανικής εταιρίας ΑΝΣΕΛ, γιατί δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Ο ΕΟΦ συνιστά σε όσους έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προφυλακτικά να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Ο φορέας που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Με τη σύνθεση του νέου φορέα που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, θα ασχοληθεί αύριο το υπουργικό συμβούλιο. Στη συνεδρίαση δεν θα συζητηθούν ονόματα, γιατί, όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση, θα προηγηθεί συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το υπουργικό συμβούλιο ενδέχεται να απασχολήσει και το θέμα των θλιβερών επεισοδίων κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακόμα μία διαγραφόμενη έκπληξη για το κύπελλο Ελλάδας, τελικά, δεν έγινε πραγματικότητα, καθώς ο Πανιώνιος κατάφερε να νικήσει τον Πανελευσινιακό, στη Νέα Σμύρνη, με 3-0 και να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, στο οποίο είχε χάσει με 3-1 και να πάρει το εισιτήριο για τους "16". Τα γκολ του Πανιώνιου, τα οποία πέτυχε όλα στο δεύτερο ημίχρονο, σημείωσαν οι Φύσσας στο 46' και Ναλιτζής στο 67' και 76'. Στον άλλο αγώνα του κυπέλλου, ο Αρης, αν και πέρασε δύσκολες στιγμές, κατάφερε να πάρει την πρόκριση, παρά την ήττα του από τον Ιάλυσο Ρόδου με 3-1. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε νικήσει με 2-0.

Με τον Αλεξανδρή στη συνθεσή του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανηλειακό, στο παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο. Ακόμη, ο Μπάγιεβιτς θα κάνει μία ή δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Ανατολάκης συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες. Στο μεταξύ, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνη από την ομάδα του Σαμπανάτζοβιτς, μετά το νέο αποκλεισμό του για μία ακόμα φορά από την ομάδα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει γνωστό, αν αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ, ο Ντάρκο Στοϊκόφσκι. Ο Σκοπιανός αμυντικός ποδοσφαιριστής, δοκιμάστηκε και σήμερα από τον Αγγελο Αναστασιάδη, στο φιλικό με τους Αμπελόκηπους που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Γ` Εθνικής κατηγορίας με 4-1.

Αφού το εργαστήριο βιοκινητικής της Κολονίας δεν ... θέλει να δώσει λύση στην υπόθεση της Ολγας Βασδέκη, η ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν, αποφάσισε να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η Βασδέκη, είχε σήμερα επαφή με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, στον οποίο ανακοίνωσε την απόφασή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνίδα αθλήτρια που έκανε γνωστό ότι επιθυμεί όσο τίποτε άλλο την δικαίωσή της και θα το επιδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο. Χθες έγινε γνωστό ότι το εργαστήριο βιοκινητικής της Κολονίας ισχυρίστηκε ότι δεν έχει στη διάθεσή του το επίμαχο έκτο άλμα της ελληνίδας αθλήτρια από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, το οποίο, ως γνωστόν, μετρήθηκε λάθος στερώντας της το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,23 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,22, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 473,80, ελβετικό φράγκο προς 196,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,22, τη λίρα Κύπρου προς 544,85 και την ECU προς 315,65 δραχμές.

Με μικρή άνοδο 0,44% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1550,32 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών ο γενικός δείκτης τιμών σημείωνε άνοδο μέχρι και 1, 50%, για να επικρατήσουν στη συνέχεια ρευστοποιήσεις μέρους των κερδών που πέτυχαν οι τιμές των μετοχών στη διάρκεια των 8 τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα στο τέλος της συνεδρίασης ο δείκτης να έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος απο τα αρχικά του κέρδη. Κατά τις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, η άνοδος του δείκτη φθάνει το 10,60%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 24,1 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με βροχές, το απόγευμα από τα δυτικά, προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο το βράδυ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 12 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα βροχής το βράδυ, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 18 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 6 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 4 December 1997 - 19:31:21 UTC