Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,25/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις προκαλούν οι υπαινιγμοί του πρωθυπουργού οτι δέχθηκε ύποπτες προτάσεις για τη στελέχωση της Επιτροπής τους 2004.
- Πανελλαδική απεργία στις δημόσιες επιχειρήσεις για την Τρίτη έχει εξαγγείλει η ΓΣΣΕ. Απεργούν ΔΕΚΟ και μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Λανθασμένη χαρακτηρίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη διαπραγμάτευση του εναερίου και του θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας.
- Ολες τις παραμέτρους θα λάβει υπόψη της η νομοθετική ρύθμιση για τα "πανωτόκια", δηλώνει ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
- Συνεχίζεται το μπαράζ των εμπρησμών στην Αθήνα.
- Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Κοινότητας.
- Ολοκληρώνονται το απόγευμα οι εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπης του ΣΥΝ.
- Στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων υπαλλήλων αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την "Απογευματινή της Κυριακής".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ ξεχωρίζει στους σημερινούς αγώνες της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Με το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ολοκληρώνεται σήμερα η 17η ημέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών.
- Ελληνοϊταλικό συμπόσιο χθές στην Αθήνα με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις προκαλούν οι υπαινιγμοί του πρωθυπουργού οτι δέχθηκε ύποπτες προτάσεις για τη στελέχωση της Επιτροπής τους 2004.

Αντιδράσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην αντιπολίτευση, προκάλεσαν οι υπαινιγμοί του πρωθυπουργού, ότι απέρριψε πολλές εισηγήσεις για τη στελέχωση της Επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004, επειδή έκρυβαν σκοπιμότητες και συμφέροντα. Ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης μίλησε με ειλικρίνεια και παρεξηγήθηκε. Ενοούσε, πρόσθεσε ο κ. Ρέππας, εξωκυβερνητικούς παράγοντες και τόνισε ότι οι επιλογές έγιναν με κριτήρια που δεν έχουν την οποιαδήποτε κομματική, πολιτική ή πελατειακή βάση. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, δήλωσε ότι οι επιλογές του πρωθυπουργού αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμά του. Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος επικρότησε την απόφαση του κ. Σημίτη να μην τοποθετηθούν στην επιτροπή στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον πρωθυπουργό να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και να κατονομάσει από ποιους έγιναν οι διαβλητές προτάσεις.

Πανελλαδική απεργία στις δημόσιες επιχειρήσεις για την Τρίτη έχει εξαγγείλει η ΓΣΣΕ. Απεργούν ΔΕΚΟ και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ταλαιπωρία και αυτή την εβδομάδα για το επιβατικό κοινό, αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας, από την Τρίτη έως την Πέμπτη, με αφορμή τη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Για την Τρίτη η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις δημόσιες επιχειρήσεις. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, τόνισε ότι θα αναδιατυπωθεί η σχετική διάταξη και θα αφορά μόνο τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Λανθασμένη χαρακτηρίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη διαπραγμάτευση του εναερίου και του θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος από τη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον "Εθνικό Κήρυκα" δήλωσε ότι κάθε συζήτηση για ενδεχόμενη διαπραγμάτευση ή ελαχιστοποίηση του εναερίου και του θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας, είναι λανθασμένη και σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτή. Ο εναέριος χώρος της Ελλάδας, πρόσθεσε, είναι 10 μίλια και ο θαλάσσιος χώρος 6 μίλια, ενώ η χώρα μας έχει ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.

Ολες τις παραμέτρους θα λάβει υπόψη της η νομοθετική ρύθμιση για τα "πανωτόκια", δηλώνει ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Η νομοθετική ρύθμιση για τα λεγόμενα "πανωτόκια", θα λάβει υπόψη της όλες τις σχετικές παραμέτρους, τις αδικίες, τις οικονομικές καταστροφές και άλλα προβλήματα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή, ο ανατοκισμός για τις καθυστερούμενες οφειλές στις τράπεζες θα γίνεται τουλάχιστον ανά εξάμηνο, χωρίς όμως αναδρομική ισχύ.

Συνεχίζεται το μπαράζ των εμπρησμών στην Αθήνα.

Συνεχίζεται το μπαράζ των εμπρησμών στην Αθήνα. Τα ξημερώματα άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην πλατεία Βάθης. Χθες το βράδυ, δύο νεαροί έβαλαν φωτιά σε αστικό λεωφορείο, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Οι δράστες αφού έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου, έριξαν στο εσωτερικό φλεγόμενο στουπί, με αποτέλεσμα να προξενηθούν σημαντικές ζημιές.

Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Κοινότητας.

Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν το θέμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 12 Μαρτίου και το ενδεχόμενο συμμετοχής της Τουρκίας. Επίσης οι 15 θα ασχοληθούν με το θέμα της λαθρομετανάστευσης των Κούρδων.

Ολοκληρώνονται το απόγευμα οι εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπης του ΣΥΝ.

Ολοκληρώνονται το απόγευμα οι εργασίες της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπης του ΣΥΝ, με τη ψήφιση απόφασης που θα αναφέρεται στις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες του κόμματος, μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στην ομιλία του εξέφρασε την άποψη ότι το 1998 θα πολλαπλασιαστούν οι εντάσεις σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων υπαλλήλων αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την "Απογευματινή της Κυριακής".

Στη μονιμοποίηση 30.000 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, οι οποίοι απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου, προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Απογευματινής της Κυριακής". Επίσης στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επανάληψη της διαδικασίας του διορισμού των 1.181 επιλαχόντων του διαγωνισμού του 1995 στο Δημόσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ ξεχωρίζει στους σημερινούς αγώνες της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Με νίκη του Παναθηναικού επί του Απόλλωνα με 5-2 στη Ριζούπολη, άνοιξε χθές η αυλαία της 19ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Στους σημερινούς αγώνες ξεχωρίζει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στις 5.00, ενα παιχνίδι που θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι Σούπερ Σπόρ. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων της 19η ημέρας, που θα αρχίσουν στις τρεις, έχει ως εξής: Καλαμάτα-Ξάνθη, Πανιώνιος-Πανηλειακός, Προοδευτική-ΑΕΚ, Παναχαϊκή- Ιωνικός, Ολυμπιακός-Αθηναϊκός, Βέροια-Ηρακλής, και Καβάλα-Εθνικός.

Με το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ολοκληρώνεται σήμερα η 17η ημέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Με το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ολοκληρώνεται σήμερα η 17η ημέρα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6.40 και θα μεταδοθεί απευθείας από τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Στους υπόλοιπους αγώνες χθες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι- Απόλλων Πατρών 77-71, Ολυμπιακός-Δάφνη 89-68, Παπάγου- Πανιώνιος 75-68, Ηράκλειο-Λάρισα 84-42, Σπόρτιγκ-Ηρακλής 76-65 και Παναθηναϊκός-Αρης 78-67.

Ελληνοϊταλικό συμπόσιο χθές στην Αθήνα με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν επιτέλους στη χώρα που τους γέννησε και η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Αυτό μπορεί να είναι το συμπέρασμα του χθεσινού ελληνοϊταλικού συμποσίου με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που θα φιλοξενήσει η Αθήνα. Στη διάρκεια του συμποσίου όλοι συμφώνησαν πως οι Αγώνες αυτοί είναι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα μας και υπάρχουν τα εχέγγυα για επιτυχία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,94, γαλλικό φράγκο προς 48,06, λίρα Αγγλίας προς 477,80, ελβετικό φράγκο προς 197,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,73, τη λίρα Κύπρου προς 548,42 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Τοπικές βροχές και χιόνια πιθανόν να σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 3 έως 5 βαθμούς, στα δυτικά απο 1 έως 14 και στις υπόλοιπες περιοχές απο 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, προβλέπονται για αύριο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα δυτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Αργότερα τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 25 January 1998 - 15:35:51 UTC