Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εβδομάδα ταλαιπωρίας για το κοινό λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Επικριτικός απέναντι σε μέλη της κυβέρνησης εμφανίσθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης στη Θεσσαλονίκη.
- Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος σε συνεντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ".
- Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή του Θόδωρου Πάγκαλου και του Γιώργου Παπανδρέου.
- Η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού επικύρωσε σήμερα και τυπικά την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για τη δημαρχία της Αθήνας.
- Δύο ακόμα αυτοκίνητα πυρπόλησαν αναρχικοί στην Αθήνα.
- Τη ζωή τους έχασαν τρία άτομα σε τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Λαμίας-Δομοκού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εβδομάδα ταλαιπωρίας για το κοινό λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νέα εβδομάδα ταλαιπωρίας ξεκινά για το επιβατηγό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας απο την Τρίτη έως και την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία του φορολογικού νομοσχεδίου που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις, στις ΔΕΚΟ. Για την Τρίτη, ημέρα συζήτησης της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις δημόσιες επιχειρήσεις. Απο την πλευρά της η κυβέρνηση εμμένει στις επιλογές της, ενώ σύμφωνα με το Γιάννο Παπαντωνίου, η επίμαχη διάταξη θα επαναδιατυπωθεί και θα αφορά μόνο τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

Επικριτικός απέναντι σε μέλη της κυβέρνησης εμφανίσθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης στη Θεσσαλονίκη.

Επικριτικός έναντι "κυβερνητικών θυλάκων" που, όπως είπε, αρέσκονται στον αιφνιδιασμό, υποβαθμίζοντας τη μόνιμη επιλογή του πρωθυπουργού για εξάντληση των περιθωρίων του διαλόγου, εμφανίσθηκε απο τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε οτι η πολιτική του αιφνιδιασμού δεν βοηθά κανένα, ιδίως σε μία εποχή που κορυφαία όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος δείχνουν ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση και έχουν θετική συμβολή στη διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου. Την ίδια ώρα, έντονη κριτική στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής στη διάρκεια εκδήλωσης στο Πολιτικό του Γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Τόνισε οτι αν συνεχιστεί η επιβολή φόρων θα προκληθούν εκρηκτικές καταστάσεις πενίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος σε συνεντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ".

Η Ελλάδα προτείνει την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για όλα τα ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει συμφωνία με την Τουρκία, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ". Ο κ.Πάγκαλος αναφέρει οτι μπορούν να γίνουν διμερείς συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα και αν δεν επέλθει συμφωνία, να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Προσθέτει οτι η Τουρκία μπορεί να προσφύγει στη Χάγη και για την ελληνική θέση περί έξι μιλίων εναέριου χώρου."

Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων με τη συμμετοχή του Θόδωρου Πάγκαλου και του Γιώργου Παπανδρέου.

Συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών υποθέσεων με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Θόδωρου Πάγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Στη διάρκεια του γεύματος οι υπουργοί Εξωτερικών των "15" θα συζητήσουν το θέμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης που θα πραγματοποιηθείσ το Λονδίνο στις 12 Μαρτίου και το ενδεχόμενο συμμετοχής της Τουρκίας. Θα ασχοληθούν επίσης με το θέμα της λαθρομετανάστευσης των Κούρδων.

Η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού επικύρωσε σήμερα και τυπικά την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για τη δημαρχία της Αθήνας.

Η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού επικύρωσε σήμερα και τυπικά την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για τη δημαρχία της Αθήνας. Εξάλλου η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε το κείμενο πολιτικής απόφασης που εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία και αναφέρεται στις πρωτοβουλίες του κόμματος μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

Δύο ακόμα αυτοκίνητα πυρπόλησαν αναρχικοί στην Αθήνα.

Δυο ακόμη αυτοκίνητα πυρπόλησαν αναρχικοί στην Αθήνα. Τα ξημερώματα έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο μαρκας "Μερσεντές" που ήταν σταθμευμένο στην Πλατεία Βάθης και το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές. Χθες βράδυ άλλοι άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ στο εσωτερικό λεωφορείου των ΚΤΕΛ, στην οδό Ηρακλείου στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να καταστραφούν έξι καθίσματα. Η αστυνομία εκτιμά οτι οι εμπρησμοί πραγματοποιούνται σε ένδειξη συμπαράστασης στο φυλακισμένο Νίκο Μαζιώτη.

Τη ζωή τους έχασαν τρία άτομα σε τροχαίο που σημειώθηκε στην εθνική οδό Λαμίας-Δομοκού.

Τραγικό θάνατο βρήκαν το πρωϊ τρία άτομα οταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό στο 24-ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας-Δομοκού. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 69χρονος Γιώργος Ακρίβος με συνεπιβάτες τη γυναίκα του Μαρία 65 χρονών και το γαμπρό του Θωμά Γαλανόπουλο 68 ετών. Ο Ακρίβος αψηφώντας την πυκνή ομιχλη που είχε μειώσει την ορατότητα στα 40 με 50 μέτρα επιχείρησε προσπέραση με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το φορτηγό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα σοκ με 3-2 γνώρισε σήμερα η ΑΕΚ από την Προοδευτική στον Κορυδαλλό, μένοντας έτσι, μετά από πολύ καιρό, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 4-0 τον Αθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στα άλλα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-Ξάνθη 1-2, Πανιώνιος-Πανηλειακός 3-1, Παναχαϊκή-Ιωνικός 0-1, Βέροια-Ηρακλής 0-1, Καβάλα-Εθνικός 2-1, ΠΑΟΚ- ΟΦΗ 1-0 και χθες Απόλλων Αθ.- Παναθηναϊκός 2-5.

Τα αποτελέσματα της Β' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου για την 17η αγωνιστική έχουν ως εξής:Νίκη Βόλου-Εδεσσαϊκός 3-0, Καλλιθέα- Καλαμαριά 2-1, Καρδίτσα-Πανελευσινιακός 2-2, Πανσερραϊκός-Καστοριά 7-1 Δόξα Δράμας- Λεβαδειακός 3-2, Εθνικός Αστέρας-Αρης 1-1, Παναργειακός- Τρίκαλα 0-1. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τις συναντήσεις Παναιτωλικός-Δόξα Βύρωνα και Λύκοι-Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ σε αγώνα που έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης και με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 17η ημέρα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, νίκησε 47-39 την ΑΕΚ και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο ημίχρονο του αγώνα, που σημαδεύτηκε από την αστοχία των δύο ομάδων, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 20-17. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 32 βαθμούς και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 31, ο ΠΑΟΚ με 29 και οι ΑΕΚ, Πανιώνιος με 28 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,94, γαλλικό φράγκο προς 48,06, λίρα Αγγλίας προς 477,80, ελβετικό φράγκο προς 197,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,73, τη λίρα Κύπρου προς 548,42 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αναμένονται αυριο σε όλη τη χώρα, με βροχές στην ανατολική και νότια Ελλάδα και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πιθανον στα ανατολικά και νότια τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθείσ τα βόρεια απο μείον 3 έως 5 βαθμούς, στα δυτικά απο 1 έως 13 και στις υπόλοιπες περιοχές απο 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο αναμένονται ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 4 εως 9 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενεις έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη απο 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 25 January 1998 - 20:00:19 UTC