Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - συνδικάτων ΔΕΚΟ.
- Αιχμές απο Σκανδαλίδη.
- Συνέντευξη Πάγκαλου στη "Μιλιέτ".
- Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας στο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ.
- Εντός της εβδομάδος η νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια.
- Ο Συνασπισμός επικύρωσε την υποψηφιότητα της Δαμανάκη.
- Μέχρι το Σάββατο η προθεσμία για το σήμα τελών κυκλοφορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του 4-0 επι του Αθηναϊκού.
- Ο ΠΑΟΚ νίκησε 47- 39 την ΑΕΚ σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 17η ημέρα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - συνδικάτων ΔΕΚΟ.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις ΔΕΚΟ και στις Τράπεζες έχει κηρύξει για αύριο η ΓΣΕΕ, ενω στη Βουλή επαναλαμβάνεται η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου. Στις συγκοινωνίες όμως οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάσεις εργασίας εως τις 9 το πρωί και μετά τις 10 το βράδυ για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σήμερα στάση εργασίας απο τις 9 το πρωί έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Οπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός η κυβέρνηση θα επαναδιατυπώσει την επίμαχη διάταξη, που έχει πυροδοτήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αιχμές απο Σκανδαλίδη.

Επικριτικός έναντι "κυβερνητικών θυλάκων", που - όπως είπε - αρέσκονται στον αιφνιδιασμό, υποβαθμίζοντας τη μόνιμη επιλογή του πρωθυπουργού για εξάντληση των περιθωρίων του διαλόγου, εμφανίσθηκε χθες απο τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε οτι η πολιτική του αιφνιδιασμού δεν βοηθά κανένα, ιδίως σε μία εποχή που κορυφαία όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος δείχνουν ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση και έχουν θετική συμβολή στη διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου.

Συνέντευξη Πάγκαλου στη "Μιλιέτ".

Την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για όλα τα ζητήματα, στα οποία δεν συμφωνεί η Τουρκία, πρότεινε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ". Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο η Τουρκία θα μπορούσε να προσφύγει επίσης στη Χάγη για το εύρος του εναέριου χώρου και για τον εξοπλισμό των νησιών. Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη μεγάλη τουρκική στρατιωτική δύναμη, που είναι συγκεντρωμένη στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας στο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Την συμμετοχή ή όχι της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου στο Λονδίνο θα απασχολήσει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες. Τη χώρα μας εκπροσωπούν ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

Εντός της εβδομάδος η νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια.

Κατατίθεται εντός της εβδομάδος στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τα λεγόμενα πανωτόκια, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο θα λαμβάνει υπόψη της όλες τις σχετικές παραμέτρους, τις αδικίες και τις οικονομικές καταστροφές. Η ρύθμιση θα προβλέπει ως ελάχιστη χρονική περίοδο ανατοκισμού το εξάμηνο για δάνεια και πιστωτικές κάρτες και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Ο Συνασπισμός επικύρωσε την υποψηφιότητα της Δαμανάκη.

Η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού επικύρωσε χθες και τυπικά την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για τη δημαρχία της Αθήνας. Εξάλλου, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε το κείμενο πολιτικής απόφασης, που εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία και αναφέρεται στις πρωτοβουλίες του κόμματος μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

Μέχρι το Σάββατο η προθεσμία για το σήμα τελών κυκλοφορίας.

Λήγει το Σάββατο η προθεσμία για την προμήθεια απο τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας. Μετά την ημερομηνία αυτή η προμήθεια του σήματος θα ειναι εκπρόθεσμη, ενω θα υποβάλονται υψηλά πρόστιμα. Τα αυτοκόλλητα σήματα μπορούν να τα προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι απο τις τράπεζες Εθνική, Ιονική, Αγροτική και Αλφα Πίστεως.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του 4-0 επι του Αθηναϊκού.

Η ΑΕΚ ``γκρεμίστηκε`` από τη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, μετά την ήττα της στον Κορυδαλλό από την Προοδευτική με 3-2. Την ήττα της ΑΕΚ εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε στο Ολυμπιακό στάδιο τον Αθηναϊκό με 4-0 και ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Ακόμη ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Ριζούπολη 5-2 τον Απόλλωνα Αθήνας, ενώ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επικράτησε σε έναν κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα του ΟΦΗ με 1-0. Στους υπόλοιπους αγώνες της 19ης ημέρας: Καλαμάτα - Ξάνθη 1-2, Πανιώνιος-Πανηλειακός 3-1, Παναχαϊκή- Ιωνικός 0-1, Βέροια-Ηρακλής 0-1 και Καβάλα-Εθνικός 2-1.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 47- 39 την ΑΕΚ σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 17η ημέρα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Ο ΠΑΟΚ σε αγώνα που έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης και με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 17η ημέρα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, νίκησε 47-39 την ΑΕΚ και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς. Στην πρώτη θέση παραμένει Ο Ολυμπιακός που νίκησε στο ΣΕΦ 89-68 τη Δάφνη, ενώ στη 2η είναι ο Παναθηναϊκός που επικράτησε στο ΟΑΚΑ 78-67 του Αρη. Στην 4η θέση ισοβαθμούν με 28 η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος, που έχασε εκτός έδρας από τον Παπάγου με 75-68. Σε άλλους αγώνες της 17ης ημέρας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-Απόλλων Πατρών 77-71, Ηράκλειο-Λάρισα 84-42 και Σπόρτιγκ-Ηρακλής 76-65.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,94, γαλλικό φράγκο προς 48,06, λίρα Αγγλίας προς 477,80, ελβετικό φράγκο προς 197,10, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,73, τη λίρα Κύπρου προς 548,42 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αναμένονται σήμερα σε όλη τη χώρα, με βροχές στην ανατολική και νότια Ελλάδα και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί πολύ ισχυροί και στα ανατολικά και νότια τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μείον 3 με 5,στα δυτικά 1 με 13 και στις υπόλοιπες περιοχές 3 με 12 βαθμούς.Στην Αττική αναμένονται ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 9 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενεις έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 2 με 4 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 26 January 1998 - 8:03:39 UTC