Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.
- Οι πρώτοι φοιτητές και σπουδαστές χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις.
- Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - συνδικάτων ΔΕΚΟ.
- Ευέλικτη πολιτική για τα θύματα των ναρκωτικών ζήτησε ο Γιαννόπουλος.
- Η Αγκυρα πυροδοτεί νέο κύκλο έντασης στο Αιγαίο.
- Νέος γύρος αγροτικών κινητοποιήσεων.
- Aπο τη Δευτέρα Αλλαγές στην κυκλοφορία επι της λεωφόρου Αμαλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Επισημοποιείται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γκεόρκγι Μπάτσεφ.
- Στους οκτώ του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο,προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού νίκησε και στη Νεάπολη τον Ιωνικό με 2-1.
- Χωρίς τον Ντέμη Νικολαίδη θα παραταχθεί κατά πάσα πιθανότητα η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Το "πράσινο φως" άναψε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Εργασίας, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για την προώθηση τεσσάρων σημαντικών νομοσχεδίων στη Βουλή. Τα τέσσερα νομοσχέδια αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, το εθνικό σχέδιο απασχόλησης και την πιστοποίηση των κέντρων κατάρτισης.

Οι πρώτοι φοιτητές και σπουδαστές χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις.

Τον Μάρτιο ξεκινούν τα πρώτα 15 προγράμματα σπουδών επιλογής χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις για 4.000 φοιτητές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σε εξι ΤΕΙ. Στα προγράμματα αυτά μπορούν να εγγραφούν όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου και το πτυχίο, που θα τους δίδεται θα είναι ισότιμο με εκείνο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως το τέλος του χρόνου, ο αριθμός των προγραμμάτων θα αυξηθεί σε 32.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - συνδικάτων ΔΕΚΟ.

Με τετράωρες στάσεις εργασίας και σήμερα στις συγκοινωνίες της Αθήνας εως τις 9 το πρωί και απο τις 9 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων στις ΔΕΚΟ. Η ΓΣΕΕ, που τη Δευτέρα διοργανώνει συλλαλητήριο για την επίμαχη τροπολογία, που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ, κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει, έστω την τελευταία στιγμή. Το προεδρείο της ΓΣΕΕ έχει απο σήμερα συναντήσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων.

Ευέλικτη πολιτική για τα θύματα των ναρκωτικών ζήτησε ο Γιαννόπουλος.

Επιβεβλημένη θεωρεί μία ευέλικτη νομοθετική πολιτική για την αντιμετώπιση των εξαρτημένων ατόμων από τα ναρκωτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος. Μιλώντας χθες σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για το θέμα αυτό, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η νομοθετική αυτή πολιτική θα πρέπει να συνδυάζει την ενδεδειγμένη αυστηρότητα έναντι των εμπόρων ναρκωτικών με μία πιο διαφοροποιημένη αντιμετώπιση των ατόμων που επιδίδονται π.χ. σε πράξεις αγοραπωλησίας για την εξυπηρέτηση της δικής τους χρήσης.

Η Αγκυρα πυροδοτεί νέο κύκλο έντασης στο Αιγαίο.

Νέο γύρο έντασης στο Αιγαίο επιχειρούν οι Τούρκοι με τη δέσμευση επτά περιοχών, που βρίσκονται εντός του ελληνικού εναέριου χώρου για τη διεξαγωγή αεροναυτικής άσκησης το Φεβρουάριο. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα εκδοθούν άδειες μόνο στις περιπτώσεις που οι τουρκικές ασκήσεις θα ειναι σύμφωνες με το καθεστώς που ισχύει στο πλαίσιο των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Στην Κώ εξακολουθεί να ειναι προσαραγμένο απο την Τετάρτη τουρκικό φορτηγό πλοίο ο καπετάνιος του οποίου αρνείται βοήθεια από τις ελληνικές αρχες.

Νέος γύρος αγροτικών κινητοποιήσεων.

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων αρχίζει απο τη Δευτέρα και οπως δείχνουν τα πράγματα θα εξελιχθεί σε πανελλαδική κλίμακα. Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Σήμερα συνεδριάζει στη Λάρισα η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών. Σήμερα αγρότες της Τρίπολης και της Κορίνθου έχουν προγραμματίσει να κλείσουν συμβολικά τις εθνικές οδούς, ενω οι αγρότες του Ηρακλείου Κρήτης ανακοίνωσαν οτι θα αποκλείσουν την Πέμπτη το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Aπο τη Δευτέρα Αλλαγές στην κυκλοφορία επι της λεωφόρου Αμαλίας.

Εκλεισε από τις 9 το βράδυ και για τρεις ημέρες το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Αμαλίας, λόγω έργων του μετρό. Για τη διευκόλυνση των οδηγών, δόθηκαν δύο λωρίδες από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επισημοποιείται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γκεόρκγι Μπάτσεφ.

Επισημοποιείται το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού γιά τον 21χρονο επιθετικό μέσο της Σλάβια Σόφιας Γκεόργκι Μπάτσεφ, αφού η ``ερυθρόλευκη`` ΠΑΕ με φάξ που έστειλε στην διοίκηση του Βουλγαρικού συλλόγου ζητά από τους παράγοντες της Σλάβια να περιμένουν 24 ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Η διοίκηση της Σλάβια έχει ήδη αποδεχθεί τις προτάσεις του Ολυμπιακού και περιμένει το οριστικό ΟΚ από την διοίκηση των ``ερυθρολεύκων`` γιά να επιτρέψει στον διεθνή ποδοσφαιριστή της να έρθει στην Αθήνα και να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Στους οκτώ του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο,προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού νίκησε και στη Νεάπολη τον Ιωνικό με 2-1.

Στους οκτώ του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο,προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού νίκησε και στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των ``16`` που έγινε στη Νεάπολη τον Ιωνικό με 2-1. Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει και στο πρώτο ματς της Τούμπας με 2-0 και έγινε η όγδοη και τελευταία ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού έχουν ήδη προκριθεί οι Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Πανιώνιος και Ξάνθη από την Α' Εθνική, Καλαμαριά και Αρης από τη Β' και Απόλλων Λάρισας από την Γ'. Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα γίνει σήμερα στην ΕΠΟ και οι αγώνες θα διεξαχθούν 11 και 25 Φεβρουαρίου.

Χωρίς τον Ντέμη Νικολαίδη θα παραταχθεί κατά πάσα πιθανότητα η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς τον Ντέμη Νικολαίδη θα παραταχθεί κατά πάσα πιθανότητα η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, αφού ο διεθνής επιθετικός της ``Ενωσης`` δεν μπόρεσε να προπονηθεί ούτε και χθες. Ο "Ντεμίνιο" υποφέρει από πόνους στην μέση και όπως όλα δείχνουν δεν θα καταφέρει να ενισχύσει την ομάδα στο κρίσιμο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους" από το αποτέλεσμα του οποίου ενδέχεται να κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,90, γαλλικό φράγκο προς 47,98, λίρα Αγγλίας προς 478,41, ελβετικό φράγκο προς 199,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,42, τη λίρα Κύπρου προς 546,07 και την ECU προς 317,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις θα επικρατήσουν σ'ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια.Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -6 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 13 και στο Αιγαίο 5 με 12 βαθμούς. Συννεφιά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 5 με 11 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 2 με 6 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 30 January 1998 - 8:00:14 UTC