Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επίθεση Καραμανλή στους "έξι".
- Προσάραξη τουρκικού πλοίου στο Ιόνιο.
- Συναγερμός στον Εβρο για τις πλημμύρες.
- Αγροτικές κινητοποιήσεις-Συναυλία.
- Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.
- Κάηκε ζωντανός οδηγός ΙΧ, στον Κηφισσό.
- Επεσε στο 4,4% ο πληθωρισμός.
- Κούρδος-ταφή αμάχων στην Κύπρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ανχελ Ιορντανέσκου δήλωσε ότι συμφώνησε με την ΕΠΟ για την ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.
- Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας,επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Χωριό του Ναγκάνο και είχε συνάντηση με τους Ελληνες αθλητές.
- Την παρθενική του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της χώρας του είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει μέσα στον Φεβρουάριο, ο Ιλια Ιβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επίθεση Καραμανλή στους "έξι".

Επίθεση κατά των διαγραφέντων εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επενδυτής". Επισημαίνει ότι οι έξι βουλευτές εξυπηρετούσαν και στήριζαν τα σχέδια και την πολιτική της κυβέρνησης. Σημειώνει ότι δεν ήταν μόνο η στάση τους στη Βουλή αλλά και η αναπαραγωγή του νοσηρού, όπως τονίζει, κλίματος που ταλανίζει επί 15 σχεδόν χρόνια το κόμμα. Επί 10 μήνες, προσθέτει, ανέχθηκε και υπέμεινε πολλά.

Προσάραξη τουρκικού πλοίου στο Ιόνιο.

Τουρκικό φορτηγό πλοίο προσάραξε στα αβαθή βραχονησίδας βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Ο Τούρκος πλοίαρχος του "Οσμάν" ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών αρχών, μετά απο επικοινωνία με το ράδιο "Ελλάς". Στο πλοίο επέβαιναν 11 ναυτικοί, που είναι καλά στην υγεία τους.

Συναγερμός στον Εβρο για τις πλημμύρες.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Νομαρχία Εβρου, καθώς η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε κατά ένα μέτρο το όριο ασφαλείας. Απο τις περιοχές κοντά στον ποταμό έχουν απομακρυνθεί κάτοικοι και ζώα. Ο νομός Εβρου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης έχουν καλυφθεί από νερά και έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Τραγική είναι η κατάσταση και στην Καβάλα,όπου πάνω από 200 σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Αγροτικές κινητοποιήσεις-Συναυλία.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα. Οι αγρότες της Θεσσαλίας διοργανώνουν το απόγευμα συναυλία στο κόμβο της Βιοκαρπέτ έξω απο την Λάρισα. Ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, ενδέχεται να συναντηθεί σήμερα με αντιπροσωπεία των αγροτών της Μακεδονίας. Ο κ. Τζουμάκας χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις.

Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Ολοκληρώθηκε χθες στην Κύπρο η προεκλογική εκστρατεία για τις αυριανές προεδρικές εκλογές. Θεωρείται βέβαιο ότι στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν για το προεδρικό αξίωμα οι κύριοι Κληρίδης και Ιακώβου.

Κάηκε ζωντανός οδηγός ΙΧ, στον Κηφισσό.

Φρικτό θάνατο βρήκε τα μεσάνυχτα 23χρονος οδηγός στην Αθήνα, όταν το αυτοκίνητό του το οποίο συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ και στη συνέχεια προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, πήρε φωτιά. Νεκρός είναι ο Θωμάς Κουσιώρης, ο οποίος κάηκε ζωντανός, ενώ το δυστύχημα έγινε στη λεωφόρο Κηφισσού.

Επεσε στο 4,4% ο πληθωρισμός.

Συνεχίσθηκε η πτωτική πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος τον Ιανουάριο έτρεχε με ρυθμό 4,4% ένταντι 4,7% που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετά προσεκτικά τα επόμενα βήματα για το θέμα της μείωσης των επιτοκίων, ώστε να μη σημειωθούν νέες κερδοσκοπικές πιέσεις.

Κούρδος-ταφή αμάχων στην Κύπρο.

Αλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία Κούρδου, ο οποίος πήρε μέρος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο για μαζική ταφή αμάχων ήλθε στη δημοσιότητα. Ο Κούρδος δήλωσε οτι έθαψε στο χωριό Ασσια με εκσκαφέα ομαδικά 60 γυναικόπαιδα και στρατιώτες που είχαν εκτελεστεί από τους Τούρκους. Η μαρτυρία του περιέχεται σε βιντεοταινία την οποία κατείχε ο δολοφονηθείς το 1994 Θεόφιλος Γεωργιάδης και αποκαλύπτεται τώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ανχελ Ιορντανέσκου δήλωσε ότι συμφώνησε με την ΕΠΟ για την ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

Ο Ανχελ Ιορντανέσκου δήλωσε χθες κατά την άφιξή του στο Βουκουρέστι από την Αθήνα όπου βρισκόταν για επαφές με την ΕΠΟ σχετικά με το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, ότι συμφώνησε σε όλα με την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και μετά το μουντιάλ της Γαλλίας θα αναλάβει και επίσημα καθήκοντά ομοσπονδιακού τεχνικού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας,επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Χωριό του Ναγκάνο και είχε συνάντηση με τους Ελληνες αθλητές.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας και τα μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης του 2004, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Χωριό του Ναγκάνο και είχαν συνάντηση με τους Ελληνες αθλητές, που θα συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κ.Φούρας στην ομιλία του στους αθλητές μας, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η συμμετοχή τους στους Αγώνες του Ναγκάνο και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Την παρθενική του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της χώρας του είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει μέσα στον Φεβρουάριο, ο Ιλια Ιβιτς.

Την παρθενική του εμφάνιση με την εθνική ομάδα της χώρας του είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει μέσα στον Φεβρουάριο, ο Σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού, Ιλια Ιβιτς. Κι' αυτό γιατί οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανάγκασαν τον Γιουγκοσλάβο ομοσπονδιακό, Σλόμπονταν Σάντρατς να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πρόσκλησης του ξένου άσου, ενόψει του φιλικού με την Αργεντινή, που θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου στην Μαρ Ντε Πλάτα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,70 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,75, γαλλικό φράγκο προς 47,96, λίρα Αγγλίας προς 475,28, ελβετικό φράγκο προς 199,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,42, τη λίρα Κύπρου προς 545,70 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σ'όλη τη χώρα, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 7 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 13 βαθμούς. Συννεφιά σήμερα στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νομού τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 5 με 10 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη,όπου οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 3 με 6 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 7 February 1998 - 7:00:13 UTC