Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,08/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα προειδοποίηση Κώστα Καραμανλή οτι δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές.Ανοικτό αφήνει ο Γιώργος Σουφλιάς το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχήματος.Σκληρή γλώσσα για τις διαγραφές και από την Ντόρα Μπακογιάννη.
- Αρχισε στην Κύπρο η καταμέτρηση των δελτίων, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου.
- Τεράστιες οι καταστροφές στο νομό Εβρου από την τελευταία θεομηνία.Σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.
- Με νέους αποκλεισμούς στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους.
- Αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την ασφάλεια στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, η στάση της Τουρκίας, δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, στις εργασίες της Διάσκεψης Πολιτικής Ασφάλειας στο Μόναχο.
- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Ολυμπιακής, καθώς ματαιώθηκαν επτά πτήσεις εξωτερικού και δύο εσωτερικού, από έλλειψη προσωπικού.
- Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο για τη φορολογία των αυτοκινήτων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Νέα προειδοποίηση Κώστα Καραμανλή οτι δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές.Ανοικτό αφήνει ο Γιώργος Σουφλιάς το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχήματος.Σκληρή γλώσσα για τις διαγραφές και από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Στον απόηχο των διαγραφών συνεχίζονται οι διεργασίες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.Νέα επίθεση κατά των διαφωνούντων εξαπέλυσε από το Αίγιο ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας οτι δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε νέες διαγραφές στο μέλλον.Από την πλευρά του ο Γιώργος Σουφλιάς, με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, κατηγορώντας παράλληλα τον Κώστα Καραμανλή, οτι με τις διαγραφές έδωσε στήριγμα στο ΠΑΣΟΚ.Την αντίθεσή της στις διαγραφές εξέφρασε και η Ντόρα Μπακογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί οτι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της ενότητας της παράταξης.

Αρχισε στην Κύπρο η καταμέτρηση των δελτίων, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Με καθολική προσέλευση, η οποία έφθασε στο 92%, ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Κύπρο για την ανάδειξη νέου προέδρου.Η ψηφοφορία διεξήχθη με απόλυτη τάξη και ηρεμία, ενώ για πρώτη φορά ψήφισαν και νέοι από 18 έως 20 ετών.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κανείς από τους επτά υποψηφίους δεν θα εκλεγεί από τον Α'γύρο ενώ ως επικρατέστεροι για τη δεύτερη Κυριακή φέρονται ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Γιώργος Ιακώβου.

Τεράστιες οι καταστροφές στο νομό Εβρου από την τελευταία θεομηνία.Σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει στο νομό Εβρου η θεομηνία των τελευταίων ημερών.Πάνω από 100.000 υπολογίζονται τα στρέμματα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που πλημμύρισαν, ενώ παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο του νομού.Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο γγ του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ.

Με νέους αποκλεισμούς στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους.

Με νέους αποκλεισμούς της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος κυρίως της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας. Εξάλλου οι συνάδελφοί τους της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν την εθνική στα διόδια των Μαλγάρων αλλά και κοντά στο χωριό Στίβος.

Αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την ασφάλεια στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, η στάση της Τουρκίας, δηλώνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, στις εργασίες της Διάσκεψης Πολιτικής Ασφάλειας στο Μόναχο.

Ως αποσταθεροποιητικό παράγοντα της συλλογικής ασφάλειας για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας την πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό και το Αιγαίο, μιλώντας στη διάρκεια της Διάσκεψης Πολιτικής Ασφάλειας που ολοκλήρωσε τις εργασίες της το απόγευμα στο Μόναχο. Ο κ.Τσοχατζόπουλος επεσήμανε την αναγκαιότητα προώθησης περιφερειακών δομών συλλογικής ασφάλειας στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Υπερκαυκασία, κάνοντας λόγο για ένα τρίγωνο που περικλείει τις περισσότερες εστίες που εγκυμονούν κινδύνους.

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Ολυμπιακής, καθώς ματαιώθηκαν επτά πτήσεις εξωτερικού και δύο εσωτερικού, από έλλειψη προσωπικού.

Σε νέα ταλαιπωρία υπεβλήθηκαν οι επιβάτες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς ματαιώθηκαν επτά πτήσεις εξωτερικού και δύο εσωτερικού λόγω έλλειψης προσωπικού από τους ιπτάμενους συνοδούς-φροντιστές. Με προβλήματα διεξάγονται και τα δρομολόγια των πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Γίνονται μόνο τα δρομολόγια προς τις δυτικές κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο για τη φορολογία των αυτοκινήτων.

Νομοσχέδιο για τη φορολογία των αυτοκινήτων αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Με αυτό αναμένεται να επέλθουν αυξομειώσεις στην τιμή των καινούργιων και μεταχειρισμένων ΙΧ. Αναμένεται να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, το τέλος για τις πινακίδες κυκλοφορίας και να θεσπιστούν το ειδικό τέλος ταξινόμησης και το τέλος μεταβίβασης. Θα δοθούν επίσης κίνητρα για την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων ενώ θα μειωθεί σημαντικά η φορολογία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους σημερινούς αγώνες της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΟΦΗ με 1-0, η Καβάλα πήρε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της από την ΑΕΚ, Καλαμάτα και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι με το ίδιο σκορ, χωρίς τέρματα έληξε η συνάντηση Απόλλωνα- Πανιώνιου, η Ξάνθη νίκησε εκτός έδρας την Προοδευτική με 3-0, η Παναχαϊκή έχασε στην Πάτρα απο τον Πανηλειακό με 4-0, ο Ιωνικός νίκησε εκτός έδρας τον Εθνικό με 1-0 και ο Ηρακλής στη Θεσσαλονίκη τον Αθηναϊκό με 4-0. Χθες ο Παναθηναϊκός νίκησε στη Βέροια την τοπική ομάδα με 3-0.

Στη βαθμολογία της Α' εθνικής Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι πρώτοι με 52 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 51, ο ΠΑΟΚ με 42, ο Ιωνικός με 41, ο Ηρακλής με 40, η Ξάνθη με 31, ο ΟΦΗ με 30, ο Πανηλειακός με 27, ο Απόλλωνας με 26, ο Πανιώνιος με 24, η Προοδευτική και η Παναχαϊκή με 19, η Βέροια με 18, η Καλαμάτα με 17, ο Εθνικός και ο Αθηναϊκός με 16 και η Καβάλα με 14.

Στους σημερινούς αγώνες της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα : Νίκη Βόλου-Καρδίτσα 1-0 Παναιτωλικός-Καλλιθέα 0-0 Πανσερραϊκός-Εδεσσαϊκός 3-0 Δόξα Δράμας-Καλαμαριά 3- 0 Εθνικός Αστέρας-Πανελευσινιακός 4-1 Παναργειακός-Δόξα Βύρωνα 1-2 Λάρισα-Λεβαδειακός 3- 2 Το παιγνίδι Τρίκαλα-Αρης διακόπηκε. Η συνάντηση των Λύκων με την Καστοριά θα διεξαχθεί αύριο.

Τη συντριβή γνώρισε ο Αρης στο Περιστέρι, απο την τοπική ομάδα με 101-59 στο πλαίσιο της 19-ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση Ολυμπιακού-Λάρισας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,70 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,75, γαλλικό φράγκο προς 47,96, λίρα Αγγλίας προς 475,28, ελβετικό φράγκο προς 199,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,42, τη λίρα Κύπρου προς 545,70 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο στα βορειανατολικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές καθώς και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία όμως ο καιρός στη δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πό -5 έως 6 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 12 και στις υπόλοιπες περιοχές από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Αύριο στην Αττική αναμένεται συνεφιά με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 15 February 1998 - 16:16:43 UTC