Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φραστικές αντιπαραθέσεις στη ΝΔ.
- Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.
- Ιακώβου και Κληρίδης στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει ο νομός Εβρου.
- Ομαλά διεξήχθησαν στο ΠΑΣΟΚ οι εκλογές για νομαρχιακές επιτροπές.
- Χειροβομβίδα έριξαν άγνωστοι σε πολυκατοικία στην Καλλιθέα.
- Προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με σκορ 1-1 ο αγώνας ΑΕΚ - Καβάλας. - Ολοκληρώνεται σήμερα με το παιχνίδι Λάρισα-Ολυμπιακός, η 19η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φραστικές αντιπαραθέσεις στη ΝΔ.

Σε συστράτευση και συνοχή κάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, όλα τα στελέχη του κόμματος προειδοποιώντας, ωστόσο, οτι δεν πρόκειται να επιδείξει πλέον καμία ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές. Ο Γιώργος Σουφλιάς, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος και κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι ηταν αυτόςπου έδωσε, με τις διαγραφές, στήριγμα στο ΠΑΣΟΚ. Την αντίθεσή της στις διαγραφές εξέφρασε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο ζητούν να έχουν σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας, διαφορετικά ειναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Χθες οι αγρότες προχώρησαν σε τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ύψος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ. Συνάδελφοί τους της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν την εθνική στα διόδια των Μαλγάρων αλλά και το δρόμο προς την Καβάλα, κοντά στο χωριό Στίβος. Κρίσιμη θεωρείται για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα η αυριανή συνάντηση του υπουργού Γεωργίας, Στέφανου Τζουμάκα, με τον αρμόδιο επίτροπο, Φραντς Φίσλερ.

Ιακώβου και Κληρίδης στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Γιώργος Ιακώβου με 40,61% και ο Γλαύκος Κληρίδης με 40,06% θα είναι οι διεκδικητές της κυπριακής προεδρίας στο δεύτερο γύρο των εκλογών της επόμενης Κυριακής. Ρυθμιστές αναδεικνύονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι, οι οποίοι έλαβαν Βάσος Λυσσαρίδης 10,59%, Αλέξης Γαλανός 4,04%, Γιώργος Βασιλείου 3%, Νίκος Κουτσού 0,99% και Νίκος Ρολάνδης 0,78%.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει ο νομός Εβρου.

Ξεπερνούν τις 100.000 τα καλλιεργήσιμα στρέμματα, που πλημμύρισαν από τη θεομηνία στο νομό Εβρου και την υποχώρηση των φραγμάτων του ποταμού. Με την υποχώρηση των υδάτων θα αρχίσει η αποτίμηση των ζημιών και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων. Σοβαρά ειναι και τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο του νομού ο οποίος παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αγνοείται η τύχη του 28χρονου κυνηγού, Σπύρου Γαλατσίδα, απο τα Τρίκαλα Ημαθείας, όταν η βάρκα του ανατράπηκε στον ποταμό Εβρο το απόγευμα του Σαββάτου.

Ομαλά διεξήχθησαν στο ΠΑΣΟΚ οι εκλογές για νομαρχιακές επιτροπές.

Τα 170.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν χθες σε όλη τη χώρα για την εκλογή των νέων νομαρχιακών επιτροπών. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος, Κώστας Σημίτης, σε δήλωσή του τονισε οτι οι εκλογές έδειξαν ότι το κόμμα έχει εμπεδώσει τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας. Υπογράμμισε, επίσης, οτι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να είναι ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, στις νέες δυνάμεις, ιδέες και προσεγγίσεις. Να είναι ένα κόμμα ικανό να οδηγήσει την Ελλάδα στον 21ο αιώνα.

Χειροβομβίδα έριξαν άγνωστοι σε πολυκατοικία στην Καλλιθέα.

Χειροβομβίδα σε διάδρομο δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στη Καλλιθέα έριξε τα ξημερώματα άγνωστος. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα διαμερίσματα του επιχειρηματία Ανδρέα Γεωργίου, 45 ετών, απο την Κύπρο και του μηχανικού Κώστα Μαλτσικιώτη. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, που σύμφωνα με περιοίκους διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

Προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ταλαιπωρία αναμένει και σήμερα τους επιβάτες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με ματαιώσεις πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού λόγω έλλειψης προσωπικού από τους ιπτάμενους συνοδούς - φροντιστές. Απο τη διοίκηση της εταιρίας έγινε γνωστό οτι οι σκοπεύοντες να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Ο.Α. για να ενημερωθούν σχετικά με τις πτήσεις που τους ενδιαφέρουν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σκορ 1-1 ο αγώνας ΑΕΚ - Καβάλας.

Πολύτιμο έδαφος έχασε η ΑΕΚ στη προσπάθεια της για τη κατάκτηση του τίτλου καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει στη Καβάλα την τοπική ομάδα. Εμεινε στο 1-1 και τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν για την ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου. Στη πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκονται πλέον ο Ολυμπιακός που νίκησε τον ΟΦΗ με 1-0 και ο Παναθηναϊκός που κατέφερε να ξορκίσει την πολύχρονη παράδοση στην Βέροια. Αναλυτικά στους αγώνες της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καβάλα-ΑΕΚ 1-1, Ολυμπιακός-ΟΦΗ 1-0, Καλαμάτα-ΠΑΟΚ 1-1 Απόλλων- Πανιώνιος 0-0 Προοδευτική-Ξάνθη 0-3 Παναχαϊκή-Πανηλειακός 0-4 Εθνικός- Ιωνικός 0-1 Ηρακλής-Αθηναϊκός 4-0 και Βέροια -Παναθηναϊκός 0- 3.

Ολοκληρώνεται σήμερα με το παιχνίδι Λάρισα-Ολυμπιακός, η 19η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών.

Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα Πατρών μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή με 91-81,καθώς και η άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου με 95-77, ήταν τα σημαντικότερα αποτελέσματα της 19ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, σημαντική ήταν και η εκτός έδρας νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ στα Πατήσια επί του Σπόρτιγκ με 82-63. Στους υπόλοιπους αγώνες ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα στο Αλεξάνδρειο την Δάφνη με 88-65 και το Ηράκλειο επεβλήθη στην Κρήτη του Παπάγου με 73-62. Η 19η αγωνιστική συνεχίστηκε με την μεγάλη νίκη του Περιστερίου επί του Αρη με 101-59 και ολοκληρώνεται σήμερα με το παιχνίδι Λάρισα-Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,70 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,75, γαλλικό φράγκο προς 47,96, λίρα Αγγλίας προς 475,28, ελβετικό φράγκο προς 199,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,42, τη λίρα Κύπρου προς 545,70 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα με σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια και ασθενείς χιονοπτωσεις στα ορεινά, αλλά βαθμιαία στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική στερεά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 7, στα δυτικά 1 με 15 και στα υπόλοιπα 2 με 13 βαθμούς. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με βορειοανατολικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 10 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 3 με 7 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 9 February 1998 - 8:00:13 UTC