Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κόντρα Καραμανλή - Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό του τελευταίου από τα κομματικά όργανα.
- Ηρεμία στην αγορά χρήματος μετά τις χθεσινές παρενέργειες. Πτώση των επιτοκίων στη διατραπεζική.
- Δέκα διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην οικονομία προωθεί η κυβέρνηση την προσεχή τριετία με αφορμή τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΟΝΕ.
- Επιδόθηκε στην Αγκυρα η ελληνική απάντηση στην πρόταση πέντε σημείων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.
- Στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών με ίωση εισήχθη το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ.
- Μέχρι το 2001 θα μετεγκατασταθεί η Ολυμπιακή στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Με δημόσιο διαγωνισμό θα γίνει η μεταφορά.
- Εορταστική εκδήλωση για το διπλό Ιωβηλαίο του Μητροπολίτη Γερμανίας, Αυγουστίνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βόννη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κόντρα Καραμανλή - Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό του τελευταίου από τα κομματικά όργανα.

Τη έντονη δυσφορία του για τον αποκλεισμό του από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και διερωτήθηκε που το πάνε με αυτά τα καμώματα,όπως είπε χαρακτηριστικά. Εβαλα όρια στις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με το κόμμα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέων διαγραφών, απέκλεισε επιστροφή των έξι διαγραφέντων στην παρούσα φάση και εξέφρασε τη λύπη του γιατί ορισμένοι βουλευτές έδωσαν στήριγμα σε μια κυβέρνηση που ζημιώνει τον τόπο.

Ηρεμία στην αγορά χρήματος μετά τις χθεσινές παρενέργειες. Πτώση των επιτοκίων στη διατραπεζική.

Επανήλθε η ηρεμία στην αγορά χρήματος, μετά την παροδική αναστάτωση που προκάλεσαν οι πληροφορίες περί υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος. Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια σημείωσαν μικρή υποχώρηση μέχρι και 1,5 ποσοστιαία μονάδα, παρατηρήθηκαν εισροές 140 εκατ.δολαρίων, ενώ η δραχμή ενισχύθηκε σημαντικά έναντι του δολαρίου. Θετική εικόνα παρουσίασε και το Χρηματιστήριο, όπου ο γενικός δείκτης σημείωσε άνοδο 2, 49%.

Δέκα διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην οικονομία προωθεί η κυβέρνηση την προσεχή τριετία με αφορμή τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΟΝΕ.

Δέκα διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην οικονομία, προωθεί η κυβέρνηση για την προσεχή τριετία. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Δρυς, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται καταργήσεις ή συγχωνεύσεις 1.750 δημοσίων φορέων, αυστηρή τήρηση του νόμου για τις προσλήψεις, σταδιακή απελευθέρωση των αγορών στις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και τις μεταφορές, ενίσχυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή και χρηματοδότηση των μεγάλων έργων και διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Επιδόθηκε στην Αγκυρα η ελληνική απάντηση στην πρόταση πέντε σημείων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Επιδόθηκε στην Αγκυρα η ελληνική απάντηση στην πρόταση πέντε σημείων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ, ενώ ήδη ενημερώθηκαν οι πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ. Στην απάντηση επαναλαμβάνεται η πάγια θέση για τη βήμα προς βήμα προσέγγιση και αποδοχή της Τουρκίας της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου της Χάγης. Για διολίσθηση από τις πάγιες ελληνικές θέσεις, με κίνδυνο ακόμη και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών με ίωση εισήχθη το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ.

Στο Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών εισήχθη το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο προκαθείμενος της ελληνικής εκκλησίας πάσχει από ίωση, αλλά λογω του βεβαρυμένου της υγείας του, εκρίθη αναγκαίο να εισαχθεί στο νοσοκομειο, δεδομένου οτι για αύριο ήταν προγραμματισμένη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

Μέχρι το 2001 θα μετεγκατασταθεί η Ολυμπιακή στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Με δημόσιο διαγωνισμό θα γίνει η μεταφορά.

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την πορεία εκτέλεσης των μεγάλων έργων, εξέφρασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μετά τη σύσκεψη της αρμόδιας διϋπουργικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό. Για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, ο κ. Λαλιώτης είπε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2001 και η μεταφορά θα γίνει με διαγωνισμό για να μην υπάρχουν συγχύσεις.

Εορταστική εκδήλωση για το διπλό Ιωβηλαίο του Μητροπολίτη Γερμανίας, Αυγουστίνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βόννη.

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρόμαν Χέρτσογκ, εκπροσώπων της γερμανικής πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, καθώς και των ελληνικών αρχών, πραγματοποιείται στη Βόννη, την Πέμπτη εορταστική εκδήλωση για το διπλό Ιωβηλαίο του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, που συμπλήρωσε 25 χρόνια αρχιερατικής διακονίας και έκλεισε το 60ο έτος της ηλικίας του. Θα παραστούν επίσης οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου, K. Αιλιανός και Θ. θεοφίλου, ενώ τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Ανθόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ στη Νεάπολη και την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Ωστόσο, το μυαλό όλων στον Παναθηναϊκό είναι στραμένο στον αυριανό επαναληπτικό αγώνα με τον Αρη για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Πάντως, ο προπονητής της ομάδας προβληματίζεται από τον αριθμό καρτών που έχουν τρεις παίχτες του, Αποστολάκης, Κολιτσιδάκης και Λαγωνικάκης και είναι πολύ πιθανό να τους προφυλάξει από τον αγώνα του κυπέλλου. Επίσης, από το παιχνίδι με τον Αρη θα απουσιάσουν οι Νορβηγοί Μίκλαντ και Στράντλι, που είναι με την αποστολή της εθνικής τους στη Μασαλία για το φιλικό με τη Γαλλία.

Τον εκνευρισμό του για τα καμώματα του Οφορίκουε, φανέρωσε ο Μπάγιεβιτς μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ο προπονητής επεσήμανε ότι ο νεαρός Γκανέζος εφευρίσκει προφάσεις για να μεταθέσει τον ερχομό του στην Αθήνα. Για το επόμενο παιχνίδι της ομάδας του στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική είπε πως θέλει πολύ προσοχή γιατί η Προοδευτική κινδυνεύει, ενώ για τον Ιβιτς είπε πως μπορεί να βγει πρώτος σκόρερ, αλλά αυτός όπως και όλοι οι παίχτες σκέφτονται πρώτα την κατάκτηση του τίτλου.

Με αρκετές απουσίες αλλά με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, βρίσκεται στη Στουτγκάρδη, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, η οποία αύριο στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999, αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Γερμανίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης, με δηλώσεις του καταφέρθηκε κατά της ΕΣΑΚΕ, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά οι διεθνείς θα δώσουν δύο παιχνίδια χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία.

Ο διαιτητής Νίκος I. Αγγελάκης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, κληρώθηκε να διευθύνει το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, που θα θα γίνει την Κυριακή στο πλαίσιο της 24ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η "πράσινη" ΠΑΕ πριν από την κλήρωση, είχε ζητήσει την εξαίρεσή του. Εξάλλου τον αγώνα Προοδευτική-Ολυμπιακός, που θα γίνει τη Δευτέρα θα διευθύνει ο Μάλαμας Τεβεκέλης (Θεσσαλονίκης).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,48, γαλλικό φράγκο προς 47,87, λίρα Αγγλίας προς 475,18, ελβετικό φράγκο προς 198,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 192,40, τη λίρα Κύπρου προς 547,99 και την ECU προς 317,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιή συννεφιά θα επικρατήσει αύριο σ'όλη τη χώρα αλλά στο Ιόνιο και τη βόρεια Ελλάδα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 19 και στα νησιά 9 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αραιή συννεφιά, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 19 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 6 μέχρι 15 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 1998 - 19:00:18 UTC