Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες αναταράξεις στη ΝΔ.
- Σημαντικές παρεμβάσεις στην οικονομία τα επόμενα τρία χρόνια.
- Στο Λαϊκό νοσηλεύεται απο χθες ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
- Δόθηκε η ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόταση.
- Σήμερα η συνάντηση πρωθυπουργού - συνταξιούχων.
- Επιδημία γρίππης ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού.
- Απεργούν σήμερα δικηγόροι, δάσκαλοι και καθηγητές..

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εντονη αντίδραση του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο θέμα συμμετοχής ομογενών ή ελληνοποιημένων παικτών στην εθνική ομάδα μπάσκετ.
- Ματαιώνεται κατά πάσα πιθανότητα ο φιλικός αγώνας που επρόκειτο να δώσει η εθνική μας με την Αργεντινή.
- Τον εκνευρισμό του για τα καμώματα του Πίτερ Οφορίκουε, φανέρωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες αναταράξεις στη ΝΔ.

Νέο κύκλο έντασης στη ΝΔ πυροδοτεί η μη πρόσκληση του επίτιμου προέδρου της, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσφορία του, ενω η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε θέμα πολιτικής φυσιογνωμίας και λειτουργίας του κόμματος. Στην ΕΕ συζητήθηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Στην εισήγησή του ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι πρέπει να αναπτυχθούν και να προωθηθούν κοινωνικές συμμαχίες σε κάθε τοπική κοινωνία.

Σημαντικές παρεμβάσεις στην οικονομία τα επόμενα τρία χρόνια.

Δέκα διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην οικονομία, προωθεί η κυβέρνηση για την προσεχή τριετία. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται καταργήσεις ή συγχωνεύσεις 1.750 δημοσίων φορέων, αυστηρή τήρηση του νόμου για τις προσλήψεις, σταδιακή απελευθέρωση των αγορών στις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και τις μεταφορές, ενίσχυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή και χρηματοδότηση των μεγάλων έργων και διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Στο Λαϊκό νοσηλεύεται απο χθες ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, που εισήχθη χθες εκτάκτως στο Λαϊκό νοσοκομείο. Ο αρχιεπίσκοπος εμφάνισε πολύ υψηλό πυρετό, ο οποίος δεν έπεφτε παρά τα αντιβιοτικά, τα οποία του χορηγουντο, ενω ειχε επίμονο βήχα. Πάντως ο κ. Σεραφείμ είναι ευδιάθετος και οι γιατροί δεν κρύβουν το θαυμασμό για την ισχυρή κράση της υγείας του.

Δόθηκε η ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόταση.

Την πάγια θέση για τη βήμα προς βήμα προσέγγιση με την Αγκυρα και αποδοχή εκ μέρους της Τουρκίας της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου της Χάγης, περιλαμβάνει η ελληνική απάντηση στην πρόταση πέντε σημείων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ. Για διολίσθηση από τις πάγιες ελληνικές θέσεις, με κίνδυνο ακόμη και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Σήμερα η συνάντηση πρωθυπουργού - συνταξιούχων.

Με τη συντονιστική επιτροπή των συνταξιούχων συναντάται το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Οι συνταξιούχοι ζητούν, μεταξύ άλλων, την επανασύνδεση των κατώτερων ορίων σύνταξης με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Στο μεταξύ, άρχισε από το ΙΚΑ η χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) σε ακόμη 160.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι αυτοί, θα πάρουν με την επιταγή του Μαρτίου το ΕΚΑΣ που δικαιούνται αναδρομικά από 1/1/98.

Επιδημία γρίππης ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ιδιαίτερα παιδιά έχει προσβάλει ιός της γρίππης. Οπως εκτιμούν οι γιατροί, εάν δεν αντιμετωπιστεί σοβαρά, ο ιός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, όπως βρογχίτιδα και πνευμονία. Οι γιατροί οφείλουν να ερευνήσουν εάν πρόκειται για γρίππη ή μηνιγγίτιδα. Σε περίπτωση, που το παιδί πάσχει από τον ιό της γρίππης, τότε θα πρέπει να του χορηγηθούν αντιπυρετικά.

Απεργούν σήμερα δικηγόροι, δάσκαλοι και καθηγητές..

Απεργούν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι στις περισσότερες περιοχές της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γνωστά συμβάντα που διαδραματίσθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγ. Γιαννόπουλου, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντ. Ρουπακιώτη. Επίσης, σήμερα απεργούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ενω τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:30 έως τις 2:30 το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντονη αντίδραση του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο θέμα συμμετοχής ομογενών ή ελληνοποιημένων παικτών στην εθνική ομάδα μπάσκετ.

``Δριμύ κατηγορώ`` εναντίον αυτών που έφεραν στην επικαιρότητα το θέμα συμμετοχής ομογενών ή ελληνοποιημένων παικτών στην εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, εξαπέλυσε χθες από τη Στουτγκάρδη, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ομοσπονδίας για το ζήτημα αυτό.Θεωρώ πάντα ότι η εθνική ομάδα είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα της εθνικής παραγωγής στο χώρο του αθλήματος,τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος. Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση για τον σέντερ της ΑΕΚ, Ιάκωβο Τσακαλίδη, είπε πως ο παίκτης αυτός είναι προϊόν της ελληνικής μπασκετικής παραγωγικής διαδικασίας.

Ματαιώνεται κατά πάσα πιθανότητα ο φιλικός αγώνας που επρόκειτο να δώσει η εθνική μας με την Αργεντινή.

Ματαιώνεται κατά πάσα πιθανότητα ο φιλικός αγώνας που επρόκειτο να δώσει η εθνική μας με την Αργεντινή, και το οποίο είχε ''κλείσει'' ο Ανγκελ Ιορντανέσκου. Η συνάντηση θα αναβληθεί επειδή οι Αργεντίνοι, στο επίσημο τους έγγραφο προς την ΕΠΟ, αλλάζουν γνώμη ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της, αφού δεν ζητούν να γίνει το παιχνίδι την Μεγάλη Τετάρτη, αλλά το Μεγάλο Σάββατο ή την Κυριακή του Πάσχα, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να αποδεχθεί η ελληνική ομοσπονδία.

Τον εκνευρισμό του για τα καμώματα του Πίτερ Οφορίκουε, φανέρωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Τον εκνευρισμό του για τα ... καμώματα του Πίτερ Οφορίκουε, φανέρωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επεσήμανε ότι ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής εφευρίσκει προφάσεις για να μεταθέτει τον ερχομό του στην Αθήνα. ``Ο Οφορίκουε πρέπει να μάθει ποιές είναι οι υποχρεώσεις του. Και βέβαια είμαι εκνευρισμένος μαζί του,τόνισε ο Μπάγεβιτς, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την τιμωρία του νεαρού άσου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,48, γαλλικό φράγκο προς 47,87, λίρα Αγγλίας προς 475,18, ελβετικό φράγκο προς 198,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 192,40, τη λίρα Κύπρου προς 547,99 και την ECU προς 317,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιή συννεφιά θα επικρατήσει σ'όλη τη χώρα αλλά στο Ιόνιο και τη βόρεια Ελλάδα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 19 και στα νησιά 9 με 18 βαθμούς.Αραιή συννεφιά, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 19 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 6 με 16 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 25 February 1998 - 8:00:16 UTC