Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιστροφή χρημάτων για κλήσεις ΙΧ
- Βελτιώνεται η υγεία του Σεραφείμ
- Στο Βελιγράδι ο Θεόδωρος Πάγκαλος
- Σύλληψη στρατιωτών με χασίς
- Νέες τουρκικές παραβιάσεις
- Δύο ληστείες με λεία 41 εκατομ. δρχ
- Καραμανλής:Στο μεσαίο χώρο η ΝΔ
- Επιδημία ιλαράς το 2000 στην Ελλάδα
- Προφυλακίσθηκε ο 18χρονος πατροκτόνος

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιστροφή χρημάτων για κλήσεις ΙΧ

Τη διαβεβαίωση ότι όσοι έχουν πληρώσει κλήσεις που εξέδωσαν ιδιωτικές παρκοεταιρίες, δεν χρειάζεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, γιατί θα πάρουν πίσω τα χρηματά τους με ταχυδρομική επιταγή, έδωσε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε περίπου 350 εκατ.δρχ. Ο κ.Μοσχονάς διευκρίνισε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι να αναλάβει ο ίδιος ο δήμος το έργο της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι οδηγοί δεν χρειάζεται να πληρώνουν για να παρκάρουν.

Βελτιώνεται η υγεία του Σεραφείμ

Εντυπωσιακή βελτίωση παρουσίασε τα τελευταία 24ωρα η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος εξέπληξε τους γιατρούς και τώρα κάνουν λόγο ακόμη και για εξοδό του από το νοσοκομείο. Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε δεν περιέχεται πλέον ο χαρακτηρισμός "κρίσιμη κατάσταση", γίνεται λόγος για αργή αλλά σταθερή βελτίωση και προστίθεται ότι ο οργανισμός του Αρχιεπισκόπου ανταποκρίνεται πλήρως στη θεραπευτική αγωγή που ακολουθείται, αλλά θα παραμείνει στο Λαϊκό Νοσοκομείο μέχρι να συμπληρωθεί η θεραπεία του.

Στο Βελιγράδι ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στην Αθήνα οι νέες εθνικιστικές ταραχές του Σαββατοκύριακου στο Κοσσυφοπέδιο, με 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μεταβαίνει την Παρασκευή στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο ελληνικής πρωτοβουλίας για την έναρξη διαλόγου μεταξύ της σερβικής ηγεσίας και των Αλβανοφώνων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η λύση στο Κοσσυφοπέδιο πρέπει να προκύψει μέσα από διάλογο, να σέβεται τα δικαιώματα των Αλβανών και να διασφαλίζει την ενότητα και την κυριαρχία της Γιουγκοσλαβίας.

Σύλληψη στρατιωτών με χασίς

Από τη στρατιωτική αστυνομία ανακρίνονται οι έξι στρατιώτες του ΚΕΒΟΠ Χαϊδαρίου, που συνελήφθησαν έξω από καταυλισμό τσιγγάνων στο Ζεφύρι Αττικής, γιατί είχαν αγοράσει από τσιγγάνους 65 γραμμ.χασίς. Οι στρατιώτες επέβαιναν σε στρατιωτικό όχημα με το οποίο μπήκαν στον καταυλισμό και ο συνοδηγός του μόλις αντελήφθη τους αστυνομικούς, πέταξε το χασίς από το παράθυρο. Διερευνάται αν στην υπόθεση ενέχονται και οι έξι στρατιώτες ή μόνο ο οδηγός και συνοδηγός του οχήματος.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις

Σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, προέβησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη, μεταξύ Λέσβου-Χίου και Χίου-Λήμνου.Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από τέσσερα ελληνικά Μιράζ, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις η διαδικασία εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Από σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα τουρκική άσκηση στο Αιγαίο που θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου.

Δύο ληστείες με λεία 41 εκατομ. δρχ

Περίπου 34 εκατομμύρια δραχμές άρπαξαν άγνωστοι δράστες από χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ Τρίπολης και μάλιστα στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες είχαν συνεργούς μέσα στα ΕΛΤΑ, καθώς άρπαξαν τους 10 από τους 14 σάκκους που είχε το φορτηγό της υπηρεσίας. Στην Αθήνα, δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στην Ανθούπολη, πήραν 7 εκατομμύρια δρχ και διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ που οδηγούσε συνεργός τους.

Καραμανλής:Στο μεσαίο χώρο η ΝΔ

Απάντηση σε όσους τον κατηγορούν ότι καλύπτει την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, έδωσε ο Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας πως έχει χαράξει μια ασυμβίβαστη πορεία, ότι το κόμμα του εκφράζει το μεσαίο πολιτικό χώρο, με βασικούς άξονες μια φιλελεύθερη οικονομική πρόταση με υψηλό δείκτη κοινωνικής ευαισθησίας. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και εξυπηρετούν μια κυβέρνηση που είναι εγκλωβισμένη στο χθες, πρόσθεσε ο κ.Καραμανλής.

Επιδημία ιλαράς το 2000 στην Ελλάδα

Μια νέα επιδημία ιλαράς θα εμφανιστεί στη χώρα μας στις αρχές του 2000, εκτιμά το Κέντρο Επιδημιολογίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Εξαρση όμως παρατηρείται και στη μηνιγγίτιδα, όπου από την αρχή του χρόνου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 35 κρούσματα, τρία από τα οποία ήταν θανατηφόρα. Επίσης, κάθε χρόνο καταγράφονται επίσημα 1.000 κρούσματα φυματίωσης που αφορούν κυρίως μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα.

Προφυλακίσθηκε ο 18χρονος πατροκτόνος

Με ομόφωνη γνώμη της 19ης ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, ο 18χρονος μαθητής λυκείου Ιωάννης Κολυβής, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη, σκότωσε τον πατέρα του, καταφέροντάς του αλλεπάλληλα κτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι.Οπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 18χρονος αναγκάσθηκε να προβεί στην πράξη αυτή, καθώς το μοιραίο βράδι το θύμα ενοχλούσε σεξουαλικά τη σύζυγό μπροστά στα παιδιά, κτυπώντας την μάλιστα διότι αρνιόταν να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,40, γαλλικό φράγκο προς 47,98, λίρα Αγγλίας προς 479,89, ελβετικό φράγκο προς 198,39, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,06, τη λίρα Κύπρου προς 548,81 και την ECU προς 317,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο ο ανοιξιάτικος καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 22 και στα νησιά 9 με 18 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 20 και 4 με 17 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 3 March 1998 - 19:29:47 UTC